Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν! Οι αγώνες δεν κρίνονται στα δικαστήρια! Στους δρόμους γιγαντώνουν και δικαιώνονται! Όλες/Όλοι στο συλλαλητήριο Παρασκευή 1/10, Προπύλαια, 6:00 μμ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στο σύλλογό μας και πανελλαδικά που μαζικά και ανυπότακτα έδωσαν και αυτή τη φορά ηχηρή αρνητική απάντηση στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου μέσω της αξιολόγησης! Στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες που για μια ακόμη φορά ύψωσαν περήφανα το ανάστημα τους και δήλωσαν σε ολόκληρη την κοινωνία πως ο αγώνας για τη δημόσια παιδεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας είναι συνεχής, είναι διαρκείας, είναι όλων μας και υπερβαίνει τους ωμούς εκβιασμούς της κυβέρνησης! Η άνευ προηγουμένου εκφοβιστική και τρομοκρατική προπαγάνδα του Υπουργείου και των πουλημένων ΜΜΕ που το στηρίζουν για ποινές και επιπτώσεις δεν μπόρεσε να σπάσει το ηθικό και το συλλογικό χρέος μας! Αλήθεια γιατί δεν επιβάλλουν τώρα τις ποινές αυτές για τις οποίες λύσσαξαν απειλώντας έναν ολόκληρο κλάδο; Για ποια νομιμότητα μιλούσαν και για ποια τώρα μιλούν;

Και όμως! Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μας, με πλήρη συνείδηση του δίκαιου και του νόμιμου της απόφασής τους, που δεκαετίες τώρα στηρίζουν και επικαιροποιούν, τόσο στο σύλλογό μας όσο και πανελλαδικά, κατέγραψαν ποσοστά που αγγίζουν το 90% και το 100% συμμετοχής στην απεργία αποχή! Με τους συλλόγους λοιπόν, να μην έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις συνεδριάσεις τους, η συντριπτική νίκη που καταγράφεται είναι τέτοια που έσπειρε το φόβο και τον πανικό όπως φαίνεται στο ΥΠΑΙΘ και την Κεραμέως που έτρεξε εσπευσμένα, καταθέτοντας κατεπείγουσα μάλιστα αγωγή, να σύρει αυθημερόν τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια, επιχειρώντας να βγάλει την συνταγματικά κατοχυρωμένη απεργία μας παράνομη και καταχρηστική! Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας «ο δημόσιος διάλογος» με τους εκπαιδευτικούς, που με περισσό θράσος δηλώνουν στην αγωγή τους πως δεν έγινε απ’ την πλευρά μας, είναι τα δικαστήρια! Εκεί έφτασαν! Δηλώνουν ευθαρσώς μεταξύ άλλων πως «δεν υπήρχαν αποφάσεις ΓΣ, δεν προβλέφθηκε προσωπικό ασφαλείας(!!!) και παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων (!!!)»

Μιλούν για Συνελεύσεις αυτοί που μας απαγορεύουν εδώ και ενάμιση χρόνο να τις πραγματοποιήσουμε με πρόσχημα την πανδημία! Τολμούν να μιλούν για ομαλή λειτουργία αυτοί που μας πέταξαν κυριολεκτικά χωρίς κανένα μέτρο σε τάξεις ασφυκτικές με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας! Αυτοί που βάφτισαν την τηλ- «εκπαίδευση» εκπαίδευση(!!!)- που ήρθε για να μείνει(!!!), πετώντας μεγάλη μερίδα μαθητών/τριών μας εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίχως να έχει πραγματοποιηθεί καμιά έρευνα για τα αποτελέσματα αυτής έστω στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν! Τι φοβάται το Υπουργείο και δεν έκανε ποτέ μια τέτοια έρευνα καταγραφής δεδομένων; Το δημόσιο διάλογο που θα ανοίξει;!

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες στο εδώλιο λοιπόν, επειδή πράττουν συλλογικά! Τόσο πολύ τρέμουν τις συλλογικές αποφάσεις ενός κλάδου που δεν παζαρεύει τον διπλανό του, τα παιδιά του, τη μόρφωση και τα δικαιώματα τους, το δημόσιο σχολείο που στηρίζει με ψυχή και με σώμα καθημερινά! Τολμούν να μιλούν για παρανομία αυτοί που χρησιμοποιούν τους νόμους δίχως ιερό και όσιο για να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις οδηγώντας στον Καιάδα ανθρώπους, δικαιώματα και αξίες όπως η δημοκρατία και η παιδεία! Είναι νόμιμα και ορθά μονάχα όσα έχουν κέρδος! Αυτοί είναι οι νόμοι οι δικοί τους!

Η οργή μας όμως έγινε ποτάμι!

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής για την πανδημία και της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα την ασφάλιση και τη ζωή και δημιουργεί οργή και αντιδράσεις ευρύτερα στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Το κύμα μαθητικών καταλήψεων στα σχολεία, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και ο αγώνας των εκπαιδευτικών εκφράζουν την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει απορρίψει και απονομιμοποιήσει την πολιτική τους! Γι’ αυτό η μόνη καταφυγή του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης είναι η καταστολή και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές δράσεις και διαδικασίες των σωματείων επιδιώκοντας να ενεργοποιήσει όλες τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη. Συνεχίζουμε! Ενωτικά με τους γονείς και τους μαθητές μας, το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα απέναντι στον νόμο της αξιολόγησης και στον Νόμο Χατζηδάκη που επιχειρείται να εφαρμοστεί!

Δεν τρομοκρατούμαστε! Η νικηφόρα μας πορεία δεκαετίες τώρα ενάντια στο νόμο της αξιολόγησης ζει και αναπνέει στους ενωτικούς αγώνες μας!

Καλούμε:

-Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αξιοπρέπειας και αγώνα, αύριο, Παρασκευή 1/10/2021 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις 18.00 στα Προπύλαια!

-Απαιτούμε οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

-Επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία αποχή, τονίζουμε πως:

-Κανένα σχολείο δε συνεδριάζει! Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας ως κλάδος έως τις 10/10 που είναι η καταληκτική ημερομηνία, γιατί νόμος είναι το δίκιο μας!

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Παιδεία και την Απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συνεχίζουμε νικηφόρα!

Οργανώνουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας!

Κανείς μόνος και μόνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου