Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Aντιδημοκρατικός κατήφορος η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ να κάνει ολομέλεια προέδρων κεκλεισμένων των θυρών

Σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική απόφαση προχώρησε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ για την συνεδρίαση της ολομέλειας προέδρων το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, στην αίθουσα θα εισέρχονται μόνο οι Πρόεδροι ή άλλο εξουσιοδοτημένο μέλος του ΔΣ με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και φυσικά επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας! Δε θα γίνονται δεκτά rapid test ή self test καθώς δε θα επιτρέπεται και η παρουσία άλλων προσώπων στον χώρο. Η ανακοίνωση τελειώνει με την απειλή και τον εκφοβισμό ότι αν δεν τηρηθούν όλα τα παραπάνω η ολομέλεια θα διακοπεί.

Τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει έχοντας γυρίσει σύσσωμος την πλάτη στην αξιολόγηση και στους αντιδημοκρατικούς νόμους τους το ΔΣ της ΔΟΕ σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα κλείνεται στις αίθουσες ξενοδοχείων για να πάρει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις του κλάδου χωρίς εμάς για εμάς! Είναι φανερό τι θέλει να αποφύγει το ΔΣ της ΔΟΕ και προχωρά σε ολομέλεια προέδρων κεκλεισμένων των θυρών. Θέλει αποστειρωμένες διαδικασίες μακριά από την κριτική των εκπαιδευτικών. Τους κλείνει τις πόρτες του Νοβοτέλ όπως τους έκλεισε και τις πόρτες να αποφασίσουν στις ΓΣ και βιάστηκε με μια πρωτοφανή τακτική να στείλει «ενιαίο κείμενο» ενώ ακόμα βρισκόταν ο κλάδος υποτίθεται σε διαδικασία αποφάσεων.

Να υπενθυμίσουμε στο ΔΣ της ΔΟΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί της πράξης, εργάζονται στο σχολείο χωρίς κανένα σοβαρό μέτρο προστασίας, χωρίς μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις σε καιρό πανδημίας, χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ έρχεται με πρωτοφανή ανακοίνωση να εφαρμόσει αντιδραστικά πρωτόκολλα εντελώς διαφορετικά ακόμη και από αυτά που τηρούνται στο σχολείο.

Κεκλεισμένων των θυρών λοιπόν επιλέγουν να πάρουν αποφάσεις, με πόρτες κλειστές, χωρίς ακροατήριο... «Πρέπει ή να χαθούμε μαζί ή να τα καταφέρουμε μαζί, διαλέξτε», έλεγε ο κορυφαίος φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σαρτρ... Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς αυτούς. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της δημοκρατίας και των παιδαγωγικών ελευθεριών. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Θα νικήσουμε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου