Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον, Δεν θα πεθάνει μόνος, Τσάκισέ τον! Ημέρα αντιφασιστικής δράσης 7 Οκτώβρη σε όλα τα σχολεία!

«Να καταπολεμάτε το πρωτόγονο
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.
Στο μυαλό είναι ο στόχος.
Το νου σου ε;»

Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές επιχειρούν να μολύνουν και σήμερα την κοινωνία. Με εγκληματική θρασύτητα προσπαθούν να βρουν πεδίο δράσης και καταφύγιο μέσα στα σχολεία! Επιτακτικό καθήκον για την εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί να βάλει φραγμό στο δηλητήριο του φασισμού και να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη συνείδηση των μαθητριών/ών μας.

Ως παιδαγωγοί οφείλουμε να αποκαλύψουμε και να διδάξουμε ότι ο φασισμός εργαλειοποιείται ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες φτωχοποίησης και καταπίεσης της κοινωνίας και των εργαζομένων. Ενισχύεται από τον αυταρχισμό, την καταστολή, τη στέρηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενισχύεται από το αντεργατικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη που περιορίζει συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, στον αντιεκπαιδευτικό νόμο που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα. Στο ξεπούλημα δημόσιων αγαθών (υγεία, ρεύμα, νερό, ενέργεια) και κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.

Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης, οφείλουμε να διδάξουμε ότι ο φασισμός βρίσκει έδαφος σε πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και μορφωτικών φραγμών για τους μαθητές/τριες μας και τη νέα γενιά.

Συμμέχουμε στις αντιφασιστικές δράσεις της περιόδου και κηρύσσουμε αντιφασιστική ημέρα δράσης στα σχολεία στις 7/10. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Ημέρα δράσης και πράξης μέσα σε κάθε σχολική τάξη, κοινότητα και γειτονιά. Με πρωτοβουλία των τοπικών Συλλόγων ΠΕ, των Συλλόγων Διδασκόντων και κάθε εκπαιδευτικού να οργανώσουν συζητήσεις, προβολές, ενημερώσεις υπερασπίζοντας την αξία του ανθρώπου, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη ζωή, απέναντι στο τέρας του φασισμού και του ναζισμού.

Η επιθετικότητα της αστυνομίας, η ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων, η στοχοποίηση διαδηλωτών και της νεολαίας δεν θα περάσουν


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10/2021 για την αθώωση των τεσσάρων συλληφθέντων στα Σεπόλια την 17-11-2020, ημέρα του Πολυτεχνείου. Κατηγορίες που εντάσσονται στο πλαίσιο τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, περιστολή των ελευθεριών με απόδοση ανυπόστατων κατηγοριών στους διαδηλωτές που στόχο έχουν να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και να εμπεδωθεί ο φόβος.

Απαιτούμε την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης. Να αθωωθούν όλοι από όλες τις κατηγορίες! Η νεολαία που μάχεται στο πλευρό του εργατικού κινήματος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της και τα δίκαια του λαού, μας κάνει περήφανες/νους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου