Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΦΟΒΟ μας να έχουν! Ο αυταρχισμός δε θα περάσει!

Η δυναμική συλλογική απάντηση των συλλόγων διδασκόντων μπαίνοντας στην Απεργία-Αποχή έσπειρε το φόβο και τον πανικό στο ΥΠΑΙΘ και την ακρο-Κεραμέως, που έτρεξε εσπευσμένα να σύρει αυθημερόν τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΟΙΛΕ στα δικαστήρια, επιδιώκοντας να καταλύσει συνταγματικά δικαιώματα, να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, με το γνωστό αυταρχικό τρόπο επιβολής θυμίζοντας τα μαύρα χρόνια της επταετίας.

Οι απειλές και το κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε τις προηγούμενες μέρες μέσω υπουργικών στελεχών και των γνωστών αχυράνθρωπων στα ΜΜΕ έπεσαν στο κενό, με χιλιάδες συναδέλφισσες/ους να υπογράφουν δήλωση συμμετοχής στον αγώνα, με αίσθημα ευθύνης και κριτική συνειδητοποίηση απέναντι στον πιο σκληρό οδοστρωτήρα που έχει γνωρίσει η εκπαίδευση και τη ριζική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης έχοντας όραμα το επιχειρηματικό σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, σεισμών και πυρκαγιών. Η απάντηση στα προβλήματα από την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Η πολιτική αντιπαράθεση, ο πολιτικός κλονισμός με όρους σύγκρουσης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αποτελεί άμεσο καθήκον.

Το ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και απεργιακού αγώνα να φτάσει σε κάθε γωνιά, σχολείο το σχολείο με τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ στην πρώτη γραμμή.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ σε άμεση συνεδρίαση παίρνοντας όλα τα οργανωτικά μέτρα και την κήρυξη ανυποχώρητου νικηφόρου αγώνα με αντίστοιχη απάντηση σε περιεχόμενο και αγωνιστικούς σταθμούς.

Καλούμε σε μαζική συσπείρωση όλους τους συναδέλφους/ισσες, γονείς, μαθητές, φοιτητικούς συλλόγους στη μάχη αυτή.

Με πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό αγώνα στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου