Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πρόταση απόφασης στο ΔΣ του Αριστοτέλη: Η απεργία μας είναι δίκαιη! Μετά την απόφαση του εφετείου και τις αποφάσεις της ΓΣ του συλλόγου μας καλούμε τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή!


Το παρακάτω κείμενο έχει καταθέσει η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις στο ΔΣ του Αριστοτέλη για να ψηφιστεί και μέσα από αυτό να ενημερώνονται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι για τις εξελίξεις, τα επόμενα βήματα και τι ισχύει. Αναμένουμε τη στάση των άλλων παρατάξεων


Η απεργία μας είναι δίκαιη!
Μετά την απόφαση του εφετείου και της αποφάσεις της ΓΣ του συλλόγου μας καλούμε τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή!
Μετά τις σημερινές εξελίξεις και την έκδοση της απόφασης του εφετείου το οποίο έκρινε παράνομη την απεργία αποχή, αλλά όχι καταχρηστική, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη μας απέναντι στην αυταρχική πολιτική τους.
Η απόφαση του εφετείου έχει μια εξαιρετικά σοβαρή - θετική πλευρά!
Αναγνωρίζει ως δίκαιη την απεργία και το περιεχόμενο και τις διεκδικήσεις της νόμιμες και είναι δυνατόν να επαναπροκηρυχθεί καθώς απέρριψε το αίτημα της Υπουργού να την χαρακτηρίσει καταχρηστική!
Το εφετείο απέρριψε την υποχρέωση να παρέχει προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε στην πρωτόδικη απόφαση!
Την χαρακτηρίζει παράνομη:
α) γιατί δεν υπήρξε προσφυγή στον ΟΜΕΔ δηλαδή την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη -απεύθυνση στον διαμεσολαβητή των 3 συνδικαλιστικών οργανώσεων- λόγος που ισχύει και για τις 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ)
β) έκρινε αναρμόδια να την προκηρύξουν τα ΔΣ των ομοσπονδιών για ΔΟΕ και ΠΟΣΕΠΕΕΑ θεωρώντας (το ανήκουστο!!!) -να υπάρχει Γενική Συνέλευση του κλάδου, δηλαδή Συνέδριο για να παρθεί απόφαση.
Το εφετείο επιδικάζει 3000 ευρώ πρόστιμο που αφορά αποκλειστικά τις Ομοσπονδίες και μόνο σε περίπτωση που καλέσουν σε συνέχεια της ήδη προκηρυγμένης απεργίας (το πρόστιμο δεν ισχύει για επαναπροκήρυξη).
Τονίζουμε ξανά ότι το πρόστιμο αφορά αποκλειστικά τις ομοσπονδίες και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε συνέχεια της απεργίας αυτής.
Τα παραπάνω στοιχεία της απόφασης δίνουν καθαρά τη δυνατότητα της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής από τις ομοσπονδίες και φυσικά αφήνει ανοιχτό το δρόμο να προκηρυχτεί αυτή και από τα πρωτοβάθμια σωματεία (δηλ. από συλλόγους-ΕΛΜΕ), όπως ακριβώς αποφάσισε και η ΓΣ του Συλλόγου μας για τον Αριστοτέλη.
Με βάση αυτή την εξέλιξη είναι άμεση απαίτηση του συλλόγου μας και των απεργών συναδέλφων που τόσες μέρες δίνουν την μάχη αποφασιστικά, προς τις Ομοσπονδίες και συγκεκριμένα τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ!
Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ και την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν απεργία – αποχή! Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
Απαιτούμε να προκηρύξει σήμερα και η ΔΟΕ στάσεις εργασίας για να καλύψει αντίστοιχα όλη τη χώρα και να μπορούν όποτε κληθούν οι συνάδελφοι σε ειδική συνεδρίαση να δηλώσουν μία ώρα στάση εργασίας και να αποχωρήσουν.
Ο Σύλλογός μας έχει ήδη αποφασίσει για όλα αυτά στην έκτακτη ΓΣ την οποία παραθέτουμε παρακάτω. Σημειώνουμε τα εξής: Δεν μπορεί να καλεστεί σύλλογος διδασκόντων χωρίς να έχει ενημερωθεί 48 ώρες νωρίτερα. Άρα, σύλλογοι διδασκόντων που δεν έχουν καλεστεί ως σήμερα, δεν μπορούν να καλεστούν πριν τη Δευτέρα. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφής συνεδρίαση εκτός εργασιακού ωραρίου.
Αν κάποιος διευθυντής/ντρια έχει καλέσει σύλλογο διδασκόντων καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να ενημερώσουν το σωματείο και να δηλώσουν ότι απέχουν γιατί συμμετέχουν στην κηρυγμένη από τον Αριστοτέλη, στάση εργασίας.
Παραθέτουμε την απόφαση της έκτακτης ΓΣ του Αριστοτέλη
Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Τρίτη 12/10/2021 σχετικά με το Αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης για τη συνέχιση και τη νίκη του αγώνα
Με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου όπου πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Προχωράμε μέχρι τη νίκη! Ούτε βήμα πίσω!
Συνεχίζουμε την απεργία αποχή από την αξιολόγηση - Δεν συμμετέχουμε στους συλλόγους διδασκόντων και παίρνουμε όλα τα συνδικαλιστικά μέτρα στήριξής της:
-Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ και την ΑΔΕΔΥ να την συνεχίσουν-επαναπροκηρύξουν ακόμα κι αν το εφετείο τη βγάλει παράνομη. Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
-Αποφασίζουμε την προκήρυξη της απεργίας αποχής από τον Αριστοτέλη. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς. Συντονιζόμαστε ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση. Στέλνουμε το εξώδικο ταυτόχρονα με άλλους ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ μέσα στο επόμενο 15θήμερο στο βαθμό που δεν την έχουν προκηρύξει οι ομοσπονδίες. Μέχρι τότε κηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση για την περίπτωση που καλεστούν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μας μονάδων να συμμετέχουν σε διαδικασίες που αφορούν την αυτοαξιολόγηση. Με τον τρόπο αυτό δηλώνουν στάση εργασίας και καλύπτονται να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφής συνεδρίαση εκτός εργασιακού ωραρίου.
-Αγωνιστικό διήμερο 14 και 15 Οκτώβρη με:
την Πέμπτη 14/10 συσκέψεις ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές με γονείς και μαθητές και την Παρασκευή 15/10 νέα πανεκπαιδευτική Απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
- Αγωνιστικό τείχος σωματείων για την ανατροπή και απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη, για την στήριξη και υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος στην εκπαίδευση και σε όλο το εργατικό κίνημα. Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με νέα απεργία μαζί με την υγεία στις 21 Οκτώβρη.
Στη Συνέλευση τέθηκε σε ψηφοφορία η απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ για κατάθεση ενιαίου κειμένου στους δείκτες της αξιολόγησης και καταψηφίστηκε καθολικά (με μία ψήφο υπέρ και όλες τις άλλες κατά)
Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.
Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα που βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου