Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Το βασικό ένστικτο, η Αξιολόγηση και η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Γελοίου

Ένας μαΐστρος πνέει πάνω απ’ όλο τον πλανήτη μας που ανασηκώνει το φουστάνι της αλαζονείας, κάθε μορφής εξουσίας ,κοινωνικής προκατάληψης και οικονομικού συμφέροντος.

Με όση χάρη και τσαχπινιά αντανακλαστικά τα χεράκια σου προσπαθούν να κρύψουν το χρώμα του εσώρουχού σου , σαν την γνωστή φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε, δεν πρόκειται ν’ αντιληφθείς το γελοίο της υπόθεσης γλυκιά μου χειραγώγηση.
Ξέρεις εμείς οι ταπεινοί που τα γκάλοπ δεν ανιχνεύουν συνεχίζουμε σαν έλλογα όντα όπως πάντα να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Κοιτάζουμε τ’ άστρα του ουρανού και την ιστορία μας για να βρούμε κείνες τις σταθερές που θα φωτίσουν τον δρόμο μας προσπαθώντας να μαντέψουμε το παρελθόν για να προβλέψουμε το μέλλον.

Γι’ αυτό τα βάζεις πάντα πρώτα με τους δασκάλους μας και τι δεν είπε το στόμα σου , απ’ τον Δαρβίνο μέχρι την άρνηση της αξιολόγησης , ένα παραλήρημα γελοιότητας για να κρύψεις τη γύμνια της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας.

Ανέσυρες απ’ τον μεσαίωνα το επιθεωρητή που εσύ διορίζεις, μέχρι τους σύγχρονους περίφημους χορηγούς για να καλύψουν την έλλειψη χρηματοδότησης στα σχολειά μας , για να καταλήξεις στην καταστολή της απεργίας με το ίδιο πάντα μοτίβο « παράνομη και καταχρηστική».

Πάντα αυτή η δικαιοσύνη κρατά ίσες αποστάσεις

Παρατεταμένη θα φθάσει η βία των ΜΑΤ για την συμμόρφωση και αστυνόμευση της άυλης μνήμης μας ,κλείνοντας πονηρά το μάτι στον παροιμιώδη μέσο νοικοκύρη που ενώ του έχουν κλείσει κάθε δρόμο , διαμαρτύρεται εντόνως γιατί αναγκάστηκε να παρακάμψει το κέντρο ένεκα της απεργίας.

Σ’ αυτά τα τείχη της Ιεριχούς που έκτισες σιγά σιγά με την λεηλασία κάθε δημόσιας περιουσίας και κοινωνικού αγαθού, αντικαταστώντας τα με τον άκρατο ανταγωνισμό της αγοράς και διαιρώντας όλο τον κοινωνικό ιστό , αισθάνεσαι ασφαλής εκεί μέσα.
Ποντάρεις στο βασικό ένστικτο της επιβίωσης αλλά σου έχω νέα , απ’ την άκρη των χειλιών μας μ’ αυτό το ανεπαίσθητο μειδίαμα στην γελοιότητά σου , ακούγονται οι περίφημες μυθικές σάλπιγγες.

Η αλήθεια του πραγματικού φυσάει για να γκρεμίσει τα τείχη του συμβολικού που έχεις φτιάξει καλή μου.

Η δικιά σου αξιολόγηση έχει ήδη αποφανθεί ,καιρός είναι να ξεκινήσεις πανικόβλητη το νέο φτιασίδωμα σου.

Ο παππούς Παράσχος, από το φβ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου