Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Η πρόταση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη σημερινή απεργιακή λαοθάλασσα τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλη τη χώρα! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί με συμμετοχή που ξεπερνά το 80% δήλωσαν απεργοί, στέλνοντας καθαρό μήνυμα για την περήφανη, αταλάντευτη και μαχητική τους στάση ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, στην κατηγοριοποίηση παιδιών, σχολείων και εκπαιδευτικών, που ρίχνει τα βάρη των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης στις πλάτες μας! Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς του Αριστοτέλη που συμμετείχαν στο πρωτοφανούς μαζικότητας μπλοκ του Αριστοτέλη στη διαδήλωση στο εφετείο και που με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα έστειλε το μήνυμα «το ποτάμι πίσω δε γυρνά, συνεχίζουμε! Τίποτα δεν τελείωσε, τώρα όλα αρχίζουν»!

Τις επόμενες μέρες καλούμε όλους και όλες:

Να υπερασπιστούν τη δίκαιη και καθολική τους απόφαση για απεργία-αποχή! Κανένας σύλλογος διδασκόντων δε συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα, κανένας/καμιά διευθυντής/ντρια/προϊσταμένη δεν καλεί συνεδριάσεις! Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, υπερασπιζόμαστε τη θέση μας υπέρ του σχολείου και των παιδιών μας!

Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας, συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 12/10 στις 5.30 στο 39ο-141ο ΔΣ.

Χτίζουμε μέτωπο και ανοίγουμε τον αγώνα μας με την κοινωνία!

Προχωράμε μέχρι τη νίκη! Ούτε βήμα πίσω!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απεργία στις 11/10 είναι ιστορική. Οι εκπαιδευτικοί με συντριπτική συμμετοχή σε ποσοστά που ξεπερνάνε ακόμα και τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία αποχή έκλεισαν τα σχολεία και απάντησαν στη χουντική συμπεριφορά της Κεραμέως και της κυβέρνησης που βρίσκονται σε αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό παροξυσμό με μόνα όπλα τον νόμο Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες, την καταστολή των ΜΑΤ.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που βγάζει παράνομη την απεργία αποχή γιατί δεν προσέφυγε σε διάλογο (!!!) και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ γιατί ζητάει να αλλάξει ο ν. Κεραμέως, καταργεί το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει ότι καμιά διεκδίκηση των εργαζόμενων στο εξής δεν θα είναι νόμιμη και άρα θα απαγορεύεται. Καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Βάζει στο Γύψο τα συνδικάτα που αγωνίζονται. Πρόκειται για εκτροπή που είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας ευρύτερα και πρέπει να ακυρωθεί και να ανατραπεί ο ν. Χατζηδάκη στο σύνολό του.

Η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνάει το 95% στους εκπαιδευτικούς ενώ σχεδόν το σύνολο των σχολείων και νηπιαγωγείων έκλεισαν με συντριπτικές συμμετοχές στην απεργία.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα πανελλαδικά σε όλη την εκπαίδευση.

Είναι μια περήφανη στάση αγώνα και αξιοπρέπειας από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αντανακλά την οργή για όλη την αντιλαϊκή επίθεση (επίθεση στην εργασία, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) και πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της αξιολόγησης, των νόμων Κεραμέως, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της και ευρύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την στηρίζουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε:

Άμεση συνέχιση με:

Συνεχίζουμε την απεργία αποχή από την αξιολόγηση - Δεν συμμετέχουμε στους συλλόγους διδασκόντων και παίρνουμε όλα τα συνδικαλιστικά μέτρα στήριξής της:
-Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ και την ΑΔΕΔΥ να την συνεχίσουν-επαναπροκηρύξουν ακόμα κι αν το εφετείο τη βγάλει παράνομη. Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.

-Αποφασίζουμε την προκήρυξη της απεργίας αποχής από τον Αριστοτέλη. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς. Συντονιζόμαστε ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση. Στέλνουμε το εξώδικο ταυτόχρονα με άλλους ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ μέσα στο επόμενο 15θήμερο. Μέχρι τότε κηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση για την περίπτωση που καλεστούν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μας μονάδων να συμμετέχουν σε διαδικασίες που αφορούν την αυτοαξιολόγηση. Με τον τρόπο αυτό δηλώνουν στάση εργασίας και καλύπτονται να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφής συνεδρίαση εκτός εργασιακού ωραρίου.

-Αγωνιστικό διήμερο 14 και 15 Οκτώβρη με:

την Πέμπτη 14/10 συσκέψεις ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές με γονείς και μαθητές και την Παρασκευή 15/10 νέα πανεκπαιδευτική Απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

- Αγωνιστικό τείχος σωματείων για την ανατροπή και απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη, για την στήριξη και υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος στην εκπαίδευση και σε όλο το εργατικό κίνημα. Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με νέα απεργία μαζί με την υγεία στις 21 Οκτώβρη.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα που βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση. 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου