Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ…. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΡ. 13.684 Έκτακτη επικαιρότητα!!!




Τα ΜΜΜ με έκτακτο δελτίο πληροφορούν ότι το Υπουργείο Παιδείας μετά την αυθάδη, απροειδοποίητη και πέραν κάθε νομοθετικής πρόβλεψης αντίδραση του καιρού, προτίθεται να βγάλει παράνομη και καταχρηστική τη βροχή και να επιβάλλει πρόστιμο 10.000 ευρώ στον καιρό και πιο συγκεκριμένα στον νόμιμο εκπρόσωπό του «Μπάλλο».

Επίσης, το Υπουργείο δηλώνει ότι ενεργοποιεί το παντός καιρού επιχειρησιακό του σχέδιο με την ονομασία Webex, ως άμεση αντίδραση στην αδικαιολόγητη ανταρσία του καιρού.

Συντακτική ομάδα

Fake news



Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα τα σχολεία πλημμύρισαν. Δάσκαλοι έφτιαξαν αυτοσχέδια μέσα διάσωσης για τα πλημμυρισμένα προαύλια, τις τάξεις που στάζουν τα ταβάνια τους νερό και όλα όσα είδαμε να αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Μπρος σε αυτή τη θλιβερή εικόνα το Υπουργείο είμαστε βέβαιοι ότι θα απαντούσε: «Είναι φανερό ότι η αυτονομία της σχολικής μονάδας, είναι σήμερα μια αναγκαιότητα. Αν τα σχολεία είχαν τους σωστούς, για κάθε περίπτωση, χορηγούς, δεν θα αντιμετωπίζαμε σήμερα αυτά τα προβλήματα» και θα συμπλήρωνε: «η σημερινή κατάσταση αναδεικνύει τη σημαντικότητα απόκτησης δεξιοτήτων από όλους μας». Και θα ήταν αλήθεια, αφού σήμερα οι εκπαιδευτικοί εξάσκησαν τις δεξιότητες διάσωσης των μαθητών από τα πλημμυρισμένα προαύλια και οι μαθητές επέδειξαν τις δεξιότητες ισορροπίας τους στις γέφυρες από θρανία.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα των σχολείων μας. Σχολεία εγκαταλελειμμένα, ρημαγμένα, χωρίς καμία συντήρηση να καταρρέουν στην πρώτη δυσκολία. Το πρόβλημα των σχολικών υποδομών όμως δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζουμε, είναι πολλά τα συσσωρευμένα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση. Τα γνωρίζουμε και εμείς, τα γνωρίζει καλά και η εκάστοτε εξουσία. Ένα είναι βέβαιο. Δεν της λείπει η έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας για να ενημερωθεί.

Τα σχολεία είναι ρημαγμένα, οι μαθητές στοιβαγμένοι, τα κενά άπειρα, οι παράλληλες στηρίξεις ανύπαρκτες και το Υπουργείο το μόνο που ζητά με κάθε αυταρχικότητα είναι την έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Και τη ζητά για να αποποιηθεί την ευθύνη όλων αυτών των προβλημάτων, μετακυλώντας την στο τάχα μου αυτόνομο τοπικό σχολείο.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι τα σχολεία δεν χρειάζεται:

· Να γίνουν επαίτες χορηγών (αν τους βρουν) και να εξαρτώνται από αυτούς

· Να αναζητούν τις λύσεις των προβλημάτων τους στις τσέπες των γονιών

· Να αξιολογηθούν για να καταταχθούν στην κατώτατη θέση, επειδή πλημμυρίζουν αφού δεν έχουν βρει τον κατάλληλο χορηγό

Τα σχολεία χρειάζονται κρατική στήριξη. Τελεία και παύλα.

Παρόλα αυτά τελικά το «υποχρεωτικό» webex δεν τους πέρασε! Δεν το τόλμησαν! Φαίνεται πως τα ζύγισαν εκεί στο υπουργείο και κατάλαβαν ότι το ποτάμι της οργής των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας για την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει, θα πάρει στο διάβα του όλες τις «υποδείξεις κι εντολές» για webex! Άλλωστε, αποδείχτηκαν εξαιρετικά γελοίοι εκεί στο Μαρούσι, όταν έδωσαν εντολή για webex στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης. Κρατήθηκαν λοιπόν, και δεν τόλμησαν να δώσουν μια εντολή που συνειδητοποίησαν ότι δε θα εφάρμοζε κανείς, χωρίς να τους δώσει άλλωστε και καμία σημασία! Για τους εκπαιδευτικούς το webex έχει τελειώσει! Τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης αποδείχτηκε καθαρότατα ότι η σχέση της με την εκπαίδευση είναι μηδενική! Οι εκπαιδευτικοί δε θα επιτρέψουν στην κάθε Κεραμέως και στον κάθε Κόπση να παίζουν ανόητα παιχνιδάκια στην πλάτη των παιδιών! Ως εδώ, απλά κι όμορφα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία,

για το σχολείο των όλων των ίσων των διαφορετικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου