Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Τοποθετήσεις από την ολομέλεια των προέδρων


Στη 23η ολομέλεια προέδρων (23/10/21) συμμετείχαν 111 ΣΕΠΕ. Υπήρχαν 13 ΣΕΠΕ με αποφάσεις και από τις υπόλοιπες οι πρόεδροι μετέφεραν το κλίμα ή και τις αποφάσεις των παρόντων σε αυτές.

Εκφράστηκε με σαφήνεια ηχηρό μήνυμα μέσα από τις συνελεύσεις τους είτε είχαν απαρτία είτε όχι, για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην Αξιολόγηση με επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από την Ομοσπονδία, στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος δράσης με απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε μια λογική συνολικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική και τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια του ΥΠΑΙΘ. Ήταν επίσης εμφανές ότι το ενιαίο κείμενο δεν βρήκε ανταπόκριση στις συνελεύσεις και στη συζήτηση στους συλλόγους, αντίθετα υπήρχε οργή σε πολλές περιπτώσεις για την επιλογή του.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι αυτό το ηχηρό μήνυμα της βάσης των εκπαιδευτικών δεν έφτασε στην πλειοψηφία της ΔΟΕ που παρά την απολογητική εισήγηση του προέδρου της και τις συνεχείς επικλήσεις για ομοφωνία, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις που πήρε και οι οποίες αποδοκιμάστηκαν από την πλατιά πλειοψηφία του κλάδου και κυρίως να δώσει έμπρακτα βήματα για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για τη μη εφαρμογή ακύρωση της αξιολόγησης και όλης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ ΟΟΣΑ.

Έτσι, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ/ΔΗΣΥ αρνήθηκαν να πραγματοποιηθεί εκείνη την ώρα ανοιχτό ΔΣ της ΔΟΕ με διάφορες δικαιολογίες (η ΔΑΚΕ ότι δεν είχε εξουσιοδότηση από την παράταξη της για επαναπροκήρυξη, ότι είχαν αποφασίσει μόνο για ενιαίο, και άρα ότι δεν συμφωνούσε να γίνει εκείνη την ώρα συνεδρίαση και η ΑΕΕΚΕ-Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) έφυγαν πριν τελειώσει η ολομέλεια και οι τοποθετήσεις των προέδρων (!!!) χωρίς να πουν τίποτα. Έτσι παρέπεμψαν την απόφαση σε συνεδρίαση μέσα στις επόμενες μέρες που όμως, δεν καθορίστηκε. Η ΔΗΣΥ κράτησε απαράδεκτη στάση, χρησιμοποιώντας ξανά τους εκβιασμούς και τις απειλές, στη ουσία καλεί για συμμετοχή στην αξιολόγηση. Η ΑΣΕ, ενώ κατέθεσε την πρόταση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από το ΔΣ της ΔΟΕ, για κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 25/10 για κενά συγχωνεύσεις, συμμετοχή στις 4/11 στα συλλαλητήρια για νόμο Χατζηδακη και για προτετοιμασια για απεργία που δεν την καθόρισε, δεν δεσμεύτηκε για επαναπροκήρυξη με συντονισμό ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ. 


Η πρόταση μας στο ΔΣ της ΔΟΕ ήταν: 

· Επαναπροκήρυξη από ΔΟΕ Απεργίας-Αποχής, πολιτική απόφαση για κόντρα στη νομιμότητα που καθορίζει ο Χατζηδάκης και συνέχισή της αποφασιστικά ακόμα και αν τα δικαστήρια τη βγάλουν ξανά παράνομη, χρησιμοποιώντας και την εμπειρία της ΑΔΕΔΥ το 2014. Ο μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων στη μάχη αυτή είναι το κριτήριο της νικηφόρας έκβασης.
· Αντίστοιχα να καλέσει την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει και αυτή, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για μη αποδοχή του ν. Χατζηδάκη.
· Η ΔΟΕ να κηρύξει διευκολυντικές στάσεις εργασίας στο εργασιακό που θα καλύπτουν τους συναδέλφους να μη συνεδριάσουν.
· 24 απεργία με πανελλαδική συγκέντρωση το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη
· Όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, μαθητές και γονείς να συμμετέχουν σε πανεργατική διεύρυνση του μετώπου, με πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιεκαπιδευτικών νομοσχεδίων (ν. 4823 Κεραμέως-Χατζηδάκη).
· Οφείλει να υπάρξει συντονισμός ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ για να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη -στο βαθμό που η ΔΟΕ δεν πάρει τέτοια απόφαση- και να οργανώσει τη δράση των συλλόγων. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου