Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Βάρκες αντί για θρανία, κουπιά αντί για μολύβια! Νηπιαγωγεία και δημοτικά σε κοντέινερ πλημμύρισαν, σε δεκάδες σχολεία μπαίνουν νερά από τοίχους ή βουλωμένα φρεάτια! Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα τους δεν έχει τέλος!
Πρόταση της ΑΑΚ όπως κατατέθηκε σήμερα 14/10/21 στο ΔΣ του Αριστοτέλη

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τις οποίες άφησαν όλο το καλοκαίρι ανηλεώς να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, ήρθαν οι βροχές και οι πλημμύρες πρώτα στη Βόρεια Εύβοια να καταστρέψουν ότι είχε απομείνει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην συνδυάζει τα δυο φαινόμενα και μετά στην γειτονιά μας την Αττική! Φρικιαστικό το θέαμα με τους μαθητές /τριες σχολείων του συλλόγου μας στη Ν. Φιλαδέλφεια να ισορροπούν σε θρανία για να απεγκλωβιστούν από το πλημμυρισμένο τους σχολείο!

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι κάτι παραπάνω από τραγική! Παιδιά στοιβαγμένα σε κοντέινερ-κουτιά εντελώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, που βράζουν στον καύσωνα (αλλά και πριν λίγες μέρες, στις υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτέμβρη) και, όπως σήμερα, πλημμυρίζουν το χειμώνα! Παιδιά στοιβαγμένα σε παλιά κτίρια, με αίθουσες που δεν έχουν συντηρηθεί χρόνια σε συνθήκες άκρως επικίνδυνες. Τα κτίρια των σχολείων έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω εδώ και καιρό με την πλήρη απαξίωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, την ανάθεση σε εργολάβους διαφόρων έργων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν, να τρέχουν τα ταβάνια, οι πίνακες και οι πρίζες με την πρώτη έντονη βροχή, ενώ μένουν χωρίς συντήρηση για καιρό. Τα σχολεία μας υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, έχουμε 6000 κενά σε εκπαιδευτικούς αυτή τη στιγμή πανελλαδικά ενώ γονείς και μαθητές σε όλη τη χώρα έχουν ξεσηκωθεί γιατί τμήματα και ολόκληρα σχολεία κλείνουν λόγω των οδηγιών του ΥΠΑΙΘ για συγχώνευση τμημάτων!

Αυτά θέλει να αξιολογήσει η Κεραμέως με τους νόμους της και να τα φορτώσει στην πλάτη εκπαιδευτικών και γονέων! Οι γονείς και οι διευθυντές θα πρέπει να ψάχνουν χορηγούς για να φτιάξουν τις ζημιές από το σχολείο τους και να νοικιάζουν το σχολείο σε ιδιώτες για να παίρνουν χρήματα για να το συντηρήσουν. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε τάξεις κλουβιά, ο ένας πάνω στον άλλο, υποταγμένοι και φιμωμένοι θα αξιολογούνται σε ένα σχολείο κάτεργο για την επίδοσή τους χωρίς να έχουν όμως ούτε τα βασικά για να μορφωθούν! Αυτό δεν είναι σχολείο, είναι εμπαιγμός! Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης, συντήρησης και επισκευών. Άμεσα να επισκευαστούν όλα τα επείγοντα κτηριακά θέματα. Ως εδώ με τα κοντέινερ. Πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων σε όλη την πρωτεύουσα.

Σαν να μη φτάνουν όμως όλα αυτά, το Υπουργείο αύριο θα «διατάξει» WEBEX, τηλε-«εκπαίδευση» και με βροχή και με χιόνι και φυσικά με τον δικό μας πάλι εξοπλισμό. Όπως «διέταξαν» webex και στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, όπου οι ειδικοί είχαν συμβουλεύσει τον κόσμο να μην μένει στα σπίτια του λόγω κίνδυνου μετασεισμών! Καταργώντας κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας που ισχύει για την λειτουργία των σχολείων, ορίζουν τηλεκπαίδευση για όποτε θέλουν! Είναι απαράδεκτο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε να λειτουργούν σε κάθε συνθήκη τα σχολεία με ασφάλεια, στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» να χρησιμοποιεί την αντιεκπαιδευτική τηλεκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά για ΜΙΑ μέρα. Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην το αποδεχτούμε! Το υπουργείο παιδείας επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα κανονικότητα και τετελεσμένα που θα τα βρούμε μπροστά μας! Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν θα επιτρέψουμε την απόλυτη διάλυση του δημόσιου σχολείου, το πέταγμα των μαθητών στον μορφωτικό Καιάδα της εξ αποστάσεως. Όπως έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή η εμπέδωση της εξ αποστάσεως και της τηλεκπαίδευσης δεν ήταν καθόλου αθώα και δεν αφορούσε την πανδημία! Όπως είχαμε δηλώσει την περίοδο της πανδημίας, κανένας εκπαιδευτικός να μην μετατρέψει τον προσωπικό του χώρο σε εργασιακό! Αλλά ειδικά σε αυτή την περίσταση, δηλώνουμε ότι μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπου πλημύρισαν δρόμοι και σχολεία ακόμα στο κέντρο της Αθήνας και τα σχολεία είναι κλειστά με απόφαση του Δήμου, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία τηλεκπαίδευση ούτε από τα σχολεία ούτε από τα σπίτια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου