Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η νεολαία δίνει μαθήματα αντίστασης κι αγώνα απέναντι στην τερατώδη καταστολή!

Λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73, καμία σύλληψη, καμία καταστολή, καμία δικαστική απόφαση δε θα τρομοκρατήσει τη μαχόμενη νεολαία που βγαίνει ξανά μαζικά και διεκδικητικά στους δρόμους.


Και είναι αυτή η νεολαία που θα σταθεί ασπίδα προστασίας σε οποιονδήποτε δεχτεί τα “πυρά” των κατασταλτικών μηχανισμών της κάθε κυβέρνησης. Είναι αυτή η νεολαία που θα τους ανατρέψει!

Δεν είναι μόνο ότι μας κάνατε περήφανους... είναι κυρίως γιατί αποδείξατε ότι στις φλέβες της νεολαίας τρέχει ακόμα εξέγερση... κι εσείς της δώσατε δρόμο να διαβεί! 



Στα πρόσωπά τους η ελπίδα... στο βηματισμό του η αποφασιστικότητα... στο μυαλό τους η αναζήτηση και η θέση... στις σημαίες τους η απελευθέρωση... με την μεριά των καταπιεσμένων... απ' τη σκοπιά της ελευθερίας και των δικαιωμάτων... με την καρδιά να μη βολεύεται στη μίζερη κανονικότητα μιας ζωής στερημένης σε όλα, από χαρά, από χρόνο, από δημιουργία... η γενιά που δεν έχει προσωπικές σιγουράτζες... ακόμα και τα μεταπτυχιακά της, αν πάρει, θα τα πληρώσει δουλεύοντας... ίσως γίνει η γενιά που θα φτιάχνει ρεύμα εργατικής ανατροπής... να συμβάλουμε όλοι σε αυτό
Αν αυτοί έχουν τα ΜΑΤ, τα γκλοπ, τα χημικά και τις ασπιδες, εμείς έχουμε ο ένας τον άλλο, έχουμε την δύναμη και την ομορφιά της συλλογικότητας, έχουμε την έμπνευση και τα μάτια στραμμένα σε αυτό που τους φοβίζει: τις εξεγέρσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλον τον κόσμο. Εμείς εν τέλει έχουμε το δίκιο του αγώνα για μια ζωη στο ύψος των αναγκών και των ονειρων μας.
Εμπρός λοιπόν για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία


Αιώνες γονατισμένη από την πείνα, η ψυχή του λαου

Τον κεραυνό τώρα κρατάει...




Τα σημερινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ αποτελούν πρόβα, ανίχνευση του πεδίου μάχης, εκτίμηση αντανακλαστικών και αντιδράσεων και, βεβαίως, προετοιμασία της κοινής γνώμης (να που, ως εκ θαύματος, αναβίωσε και πάλι το ζήτημα της … «τρομοκρατίας»!) γι’ αυτό που θα έρθει. Το πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η κυβέρνηση –αυτόνομο, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές– θα είναι πολύ χειρότερο από το σημερινό και σαφώς πιο εχθρικό για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων που φοιτούν σ’ αυτό, όπως και για το τμήμα εκείνο του διδακτικού προσωπικού που εργάζεται σε καθεστώς επισφάλειας.

Το φοιτητικό κίνημα είναι η φωνή της κοινωνίας μέσα στα ΑΕΙ!

Όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια εξόχως αυταρχική κυβέρνηση, στόχος της οποίας είναι το ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις δυνάμεις που για χρόνια αντιστέκονταν στη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του πανεπιστημίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει λόγους να κάνει τώρα αυτά που δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν στο παρελθόν και που θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσει αργότερα., όταν θα είναι παντελώς και αναπόφευκτα φθαρμένη.

«Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα …»!



...Θέλουμε καθαρά πανεπιστήμια,να διαβάζουν οι φοιτητές, να μην καπνίζουν να μαζεύονται πριν τις δέκα στο σπίτι, να μην βρίζουν τα θεία ώστε να διαπλέκονται ελεύθερα οι καθηγητές οι πρυτάνεις, να παίρνουν ελεύθερα προγράμματα ΕΣΠΑ με τις μιζουλες τους, να καλούν όποτε θέλουν την αστυνομια ώστε να βγουν ήρεμα στην αγορά να παίρνουν τέσσερα κατοστάρικα τον μήνα ώστε να μπορούν με ηρεμια να πληρώσουν ήρεμα με ησυχία τον ενφια, την ενεργκα την forthnet τις τράπεζες που πτώχευσαν, τον Μπόμπολα, τον Μυτηλιναιο να μπορεί ο άνθρωπος να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον λατση να φτιάξει καζίνο στο ελληνικό και έτσι ήρεμα να κυλάει η ζωή μας και με ηρεμία να φαντασιωνόμαστε να γίνουμε σαν αυτόν το μαλακα που πήγε στο Σύνταγμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασι, και ήρεμα να ακούμε Παολα, να βλέπουμε next top model, Λιάγκα, Μενεγάκη, Τατιάνα, και έτσι ήρεμα με καθαρά πανεπιστήμια να πεθάνουμε όλοι μαζί από πλήξη αηδία και απογοήτευση...


Η Αθήνα με κλεισμένους όλους τους δρόμους. Παραμερίζουν όλοι και όλες για να περάσει ο Κινέζος επενδυτής και το Μητσοτάκ. Στην ΑΣΟΕΕ ανυπόταχτοι φοιτητές και φοιτήτριες κρατάν στα χέρια τους τη ματωμένη, ταπεινωμένη, σφύζουσα όμως και ζωντανή καρδιά της πόλης. Στους δρόμους γεννιέται η επιθυμία και η απαίτηση της ελευθερίας.


Η εικόνα αυτή δείχνει τι σημαίνει κατάλυση του ασύλου για την εξουσία και τι προάσπιση του ασύλου στην πράξη, από όσους αγωνίζονται.Ο καθένας διαλέγει πλευρά . Οι καναπεδάτοι χρεώνονται στην πλευρά αυτών που βλέπεις απέναντι.




[Δακρυγόνο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ (από όπου δεν υπάρχει πάρα μόνο ένας τρόπος διαφυγής - αποκλεισμένος από τα ΜΑΤ), ενώ υπήρχαν μέσα φοιτητές]

Αυτή ακριβώς είναι η αποτύπωση μιας πραγματικότητας που κάνει τη νεολαία, τον καθένα και την καθεμία από μας να ασφυκτιά. Να ασφυκτιά στο σχολείο για να καταφέρει να περάσει σε μια σχολή, να ασφυκτιά στη σχολή του γιατί πρέπει να μαζέψει μόνος του όσον το δυνατόν περισσότερα "προσόντα", να ναι καλύτερος απ τον διπλανό του, που φυσικά ασφυκτιά κι αυτός, για να είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα ως εργαζόμενος. Ως εργαζόμενος που θα δουλεύει ώρες ατελειωτες για ψίχουλα, οι Κυριακές και οι Δευτέρες του θα είναι ίδιες, δεν θα έχει δικαίωμα να απεργεί, θα τον τρομοκρατούν και θα τον φακελωνουν για να μην αγωνιστεί, τον πνίγουν στα χημικά και τον χτυπούν όταν βγαίνει στο δρόμο γιατί θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Και όταν έχει λίγο χρόνο για να βγει με την παρέα του; Προχθές οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν ένα καφενείο με την προθεση να προσαγαγουν όλους όσοι ήταν μέσα. Τις προάλλες, ΟΠΚΕ μπουκαραν σε κινηματογράφο και συνέλαβαν ανθρώπους που έβλεπαν μια ταινία...

Μέσα σε όλο αυτό το κλιμα, μέσα σε όλη αυτή τη σαπίλα, δεν χωράμε. Όταν ο κλοιός στενεύει τόσο πολύ, που όλη η κοινωνία ειναι στα πρόθυρα κατάθλιψης, που οι κρίσεις πανικού θερίζουν τη νέα γενιά, τι να κάνουμε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι, να χαιρόμαστε, να ερωτευόμαστε, να έχουμε ουσιώδεις κοινωνικές σχέσεις. Και το διεκδικούμε, γιατί μπορούμε να το κατακτήσουμε, γιατί μπορεί να πάει αλλιώς.

Γιατί, αν αυτοί έχουν τα ΜΑΤ, τα γκλοπ, τα χημικά και τις ασπιδες, εμείς έχουμε ο ένας τον άλλο, έχουμε την δύναμη και την ομορφιά της συλλογικότητας, έχουμε την έμπνευση και τα μάτια στραμμένα σε αυτό που τους φοβίζει: τις εξεγέρσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλον τον κόσμο. Εμείς εν τέλει έχουμε το δίκιο του αγώνα για μια ζωη στο ύψος των αναγκών και των ονειρων μας.






















Συζήτηση Ελληνοφρένειας με τον φοιτητή που συνελήφθη έξω απ'το σπίτι του


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S06E11: ΑΣΟΕΕ, ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ 'ΡΘΑΝ ΤΩΡΑ


Κάλεσμα των φοιτητών για συμπαράσταση στην .

200 άτομα φοιτητές-φοιτήτριες από συνελεύσεις συλλόγων της Αθήνας αμφισβήτησαν το πρυτανικό λοκ-άουτ και βρίσκονται εγκλωβισμένοι περικυκλωμένοι από δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ. Φοιτητές χτυπήθηκαν άσχημα όταν εισήλθαν στη σχολή








Ο σταθμός της Βικτώριας μέχρι πριν λίγη ώρα ήταν κλειστός. Η κυβέρνηση εδιωξε δημοσιογράφους και ζήτησε να μην τραβάνε βίντεο. Έγινε προσαγωγή μέλους της νΚΑ

20 people are talking about this
Πορεία τώρα στην Πατησίων . Υποχώρησαν τα ΜΑΤ. Εκατοντάδες κόσμου

131 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου