Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Εκλογικά Αποτελέσματα Αριστοτέλη: Απέναντι στη νεοσυντηρητική μούχλα που φέρνει η κανονικότητα τους, ο δρόμος του αγώνα, της αλληλεγγύης, της αντίστασης, θα γίνει νικηφόρα ανατροπή

26/11/2019

Ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα είναι τα εκλογικά αποτελέσματα της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης/ΑΑΚ Παρεμβάσεις καθώς και η μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας αναδεικνύοντας την ΑΑΚ και πάλι σε πρώτη δύναμη και με αυξημένα ποσοστά. Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στις τεράστιες πιέσεις της υποταγής και του κυβερνητισμού. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό και δίνουμε υπόσχεση αγώνα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου όλη η νεοσυντηρητική μούχλα έχει βγει σεργιάνι να επιβάλλει την πραμάτια της που δεν είναι άλλη από την αξιολόγηση, το προσοντολόγιο των απολύσεων, τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, το χτύπημα του δημοσίου σχολείου, των μισθών, των συντάξεων…


Γνωρίζουμε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα από μόνα τους δε φέρνουν τις μεγάλες ανατροπές που έχουμε ανάγκη στην περίοδο. Η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές αγώνα είναι πρωταρχικό. Στη ΓΣ που προηγήθηκε, υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ, καθώς επίσης σχεδόν ομόφωνα τα πεπραγμένα του απερχόμενου ΔΣ και ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός. 

Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:




Για ΔΣ Νοέμβριος
2019
Για αντιπροσ. 88ης Μάιος 2019
Για ΔΣ
Δεκέμβριος 2018
Ψήφισαν

1077
1044
999
Άκυρα Λευκά
95
72
70
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

429 (3)

384

368 (3)


ΔΑΚΕ

216 (2)

223

196 (2)


ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

202 (2)

216

189 (2)


Πειρατές
-
-
21 (-)


ΔΗΣΥ
81 (-)
91
69 (-)

Πρωτοβουλία
Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

55 (-)

58

48 (-)

         ΕΚΕ/ΕΡΑ
-
-
38 (-)


Ως ΑΑΚ, όπως κάναμε πάντα, θα συμβάλλουμε στο ΔΣ ώστε ο Αριστοτέλης συνεχίσει να προασπίζει αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνει τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους, να μπλοκάρει κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας.
Θα συμβάλλουμε ώστε να ζωντανέψουν οι μαζικές διαδικασίες του κινήματος, ώστε το σωματείο μας να πρωτοστατήσει για να αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα αγώνες μαζικοί, ταξικοί, συντονισμένοι, με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες, με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, που θα ενοποιούν και θα συντονίζουν την πάλη τους, θα στηρίζονται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, θα αποφασίζονται και θα είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Το ριζοσπαστικό ταξικό ρεύμα στο χώρο της εκπαίδευσης εξέφραζε κάθε φορά τη σύγκρουση με τον πυρήνα των αναδιαρθρώσεων από τη σκοπιά της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευση και των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων, σε συντονισμό με ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς), η κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση ενέπνεε τις σημαίες του. 

Το μαχόμενο, ριζοσπαστικό εκπαιδευτικό κίνημα αποτελεί τον αιώνιο αντίπαλο, που δεν τους άφησε ΠΟΤΕ να ανασάνουν και να ολοκληρώσουν τις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ανενόχλητοι. Γιατί η βασική του επιδίωξη ήταν οι αγώνες νίκης και όχι απλής διαμαρτυρίας. 

Αυτό θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα να εκφράζουμε! Την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από το κράτος, την κυβέρνηση, τη διοίκηση και τις εντολές τους, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου των όλων και των ίσων. 

Για ένα σωματείο που θα συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τη μνημονιακή αντιπολίτευση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. 

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου