Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα δράσης: Πρόταση της ΑΑΚ στο ΔΣ του Αριστοτέλη

Με βάση την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου με ότι αφορά για τις εργασιακές σχέσεις σε ιδιωτικό τομέα, την απελευθέρωση για τις επιχειρήσεις κ.λπ. και οι αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του, οι ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό και οι κυβερνητικές δηλώσεις για νέα αντεργατικά μέτρα, την πολυετή αδιοριστία και το προσοντολόγιο, το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και το ζήτημα της αξιολόγησης που με χίλιους δυο τρόπους έχει ανακοινώσει ότι θα φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα συνεχή κατασταλτικά μέτρα, κι όλα αυτά σε περιβάλλον όξυνσης των πολεμικών και οικονομικών ανταγωνισμών και της εμπλοκής της χώρας σε αυτούς με τις βάσεις, τις εξορύξεις, ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ, με την πολιτική Ε.Ε./ΟΟΣΑ/ ΔΝΤ/ΣΕΒ με τα σύμφωνα σταθερότητας, τα διαρκή μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα, πάνω στα δεκαετή μνημόνια όλων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, θεωρούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σοβαρές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 

Στα πλαίσια αυτά για την οργάνωση των αγώνων, όπως καταθέσαμε και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15/10 προτείνουμε

καλούμε το εκπαιδευτικό κι εργατικό κίνημα σε ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Προκρίνουμε τον πανεκπαιδευτικό συντονισμό με τα αγωνιζόμενα κομμάτια των εκπαιδευτικών/φοιτητών/μαθητών που βρίσκονται στο δρόμο, με τα αγωνιζόμενα κομμάτια των εργαζόμενων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. 

ü Aγωνιζόμαστε κλαδικά και διακλαδικά για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου, 14ου μισθού, του Μ.Κ. Αναπλήρωση όλων των μισθολογικών απωλειών. 

ü Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς στα 30 χρόνια υπηρεσίας και χωρίς όριο ηλικίας, πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Όχι στην ψεύτικη καραμέλα των αναδρομικών. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων που ισχύουν σήμερα. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που προωθεί η κυβέρνηση. 

ü Άμεση κατάργηση του Ν.4589/2019 κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων και του ανταγωνισμού. Αγωνιζόμαστε για Μαζικούς Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών/Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία. 

ü Με βάση τις αποφάσεις δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση, σταματούμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, υλοποιώντας την απεργία-αποχή. Κατάργηση του Ν.4547/2018 για τις «νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου» και της ΥΑ Γαβρόγλου, ΦΕΚ 1816/ΓΔ4/11-1-2019 για τον «προγραμματισμό και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου». Επίσης, με απεργία-αποχή σταματάμε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ για τη λεγόμενη αυτονομία των σχολικών μονάδων και τη νέα κατηγοριοποίησή τους με την κατάργηση του ενιαίου των αναλυτικών προγραμμάτων και της χρηματοδότησης. Κατάργηση ΑΔΙΠΔΕ, καμιά συμμετοχή Δήμου και γονέων στην διοίκηση των σχολείων, όχι στην καραμέλα της δήθεν ελεύθερης επιλογής σχολείου. Απαιτούμε από τα ΔΣ των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών να κηρύξουν απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Υπογράφουμε το κοινό ψήφισμα Συλλόγων-ΕΛΜΕ 

ü Αγώνας για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση σε ολόκληρη την χώρα. Άμεση χρηματοδότηση για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, ενοικίαση όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, μαζικούς μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών για να τα στελεχώσουν, έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών όπως των εκπαιδευτικών 6θεσίων και πάνω, μειούμενη ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και υπολογιζόμενη σε διδακτικές ώρες όπως των εκπαιδευτικών δημοτικών/γυμνασίων/λυκείων. 

ü Πολύμορφες δράσεις, εκδηλώσεις, ενημερώσεις με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στο Νέο Λύκειο του Γαβρόγλου και το ΕΠΑΛ της μαθητείας και της κατάρτισης. Να καταργηθεί ο ν.4610/19. ‘Οχι στους εξεταστικούς φραγμούς, όχι στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της βάσης του 10. Όχι στο σχολείο-φροντιστήριο, επαναφορά και ενίσχυση της γενικής παιδείας σε όλες τις τάξεις. Όχι στη μείωση των εισακτέων που θα επιφέρουν οι αλλαγές της Κεραμέως και της ΝΔ, αλλά ελεύθερη πρόσβαση για όλους στα Πανεπιστήμια. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση του ΕΠΑΛ μέσω της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης. 

ü Όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σχολείο, στα πρωινά τμήματα και όχι σε γκετοποιημένες δομές τύπου ΔΥΕΠ! Αγωνιζόμαστε για την άμεση λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής, την μείωση των μαθητών ανά τμήμα και την πλήρη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς, ώστε να ικανοποιούνται επαρκώς οι ανάγκες. Άμεση αποκατάσταση της μεταφοράς των παιδιών σε σχολικές μονάδες όπου φοιτούν, με ειδικά λεωφορεία και εκπαιδευμένους συνοδούς. Άμεση επιστροφή στα σχολεία τους όλων των παιδιών που εκδιώχθηκαν από το κέντρο της Αθήνας. Αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών σε ισότιμη βάση όσον αφορά στα κοινωνικά δικαιώματα, την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και την ελεύθερη μετακίνηση στη χώρα. Στόχος των εκπαιδευτικών πολιτικών για τους πρόσφυγες πρέπει να είναι η ένταξη με όρους αποδοχής και σεβασμού, (με ειδική μέριμνα για την εκμάθηση της ελληνικής και της μητρικής τους γλώσσας καθώς και της αγγλικής) και όχι η γκετοποίηση. 

ü Διεκδικούμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις την κατάργηση συνολικά του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου με τις αντεργατικές ρυθμίσεις που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και πλήττουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες φαλκιδεύοντας την απεργία με ηλεκτρονικό φακέλωμα και ψηφοφορία και επιτρέποντας στον εκάστοτε υπουργό ανεξέλεγκτα να μπορεί να ορίζει πώς θα λειτουργεί κάθε σωματείο, αλλά και τις fast track ρυθμίσεις για την εκπαίδευση! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 

Να ξεκινήσει αποφασιστικός, πολύμορφος αγώνας διαρκείας που θα περιλαμβάνει ενημερώσεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, καταλήψεις, απεργίες. Η εξέλιξη του αγώνα θα καθορίζεται κάθε φορά από τις Γ.Σ. 

Συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

-4/11 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί 

-6/11 μεσημέρι κινητοποίηση στην περιφερειακή διεύθυνση μαζί με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για κενά/επιστροφή προσφυγόπουλων στα σχολεία/μεταφορές 

-14/11 πανεκπαιδευτικό με συνέλευση αγώνα αμέσως μετά με κύρια θέματα 

-20-21/11 διήμερο πανελλαδικών κινητοποιήσεων με απεργία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και νέα συνέλευση αγώνα 

Επίσης

6/11 συμμετοχή με στάση εργασίας στην κινητοποίηση στο εφετείο που απολογείται ο Μιχαλολιάκος 

10/11 συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων για ανάπτυξη των αγωνιστικών δράσεων για ασφαλιστικό και οικονομικά 

ΓΣ αμέσως μετά (εμείς έχουμε προγραμματισμένη 26/11, εκτίμηση και νέο πρόγραμμα δράσης) 

Συμμετοχή στις δράσεις (συνέντευξη τύπου/κινητοποίηση κ.λπ.) καταδίκης της απόφασης της δημοτικής αρχής να μην φέρει προς συζήτηση την παραχώρηση του 144ου ΔΣ στην πακιστανική κοινότητα 

Κάλεσμα σε συντονισμό από τον Αριστοτέλη 

Αιτήματα μας τα ψηφισμένα αιτήματα των Γενικών συνελεύσεων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου