Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κλαμπ στο Γκάζι: Σοκαρισμένος ο dj Απέργης από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιώργος Απέργης αποκαλύπτει στο ethnos.gr τα όσα έγιναν κατά την έφοδο της Αστυνομίας στο κλαμπ λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα με το Joker



Δύο ημέρες μετά την έφοδο δεκάδων αστυνομικών σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και ο Dj Γιώργος Απέργης που ήταν και ο γκεστ μιλάει στο ethnos.gr για την πρωτοφανή επιχείρηση της Αστυνομίας πέντε λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής. Όπως υπολογίζει, περίπου 60 αστυνομικοί πρέπει να συμμετείχαν στην επιχείρηση αλλά αυτό που -όπως τονίζει «ήταν άκρως σοκαριστικό»- ήταν οι μέθοδοι που ακολούθησαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, υποχρεώνοντας περίπου 300 άτομα να βρίσκονται γονατισμένα και με τα χέρια στο κεφάλι, προκειμένου να υποβληθούν σε σωματικούς ελέγχους για ναρκωτικά.

«Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο»

«Είμαι σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ίσως μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά και πάλι εάν έβλεπα αυτή τη σκηνή θα την θεωρούσα υπερβολή», λέει ο Γιώργος Απέργης, ο οποίος είναι επαγγελματίας Dj από το 1994 και διοργανώνει και ο ίδιος βραδιές με ηλεκτρονική χορευτική μουσική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία. «Παίζω πολύ συχνά σε μεγάλα κλαμπ της Γερμανίας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και στο εξωτερικό γίνονται έλεγχοι αλλά δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις. Μου κάνει δε εντύπωση πως δύο ημέρες μετά το επεισόδιο κανείς από τους 300 θαμώνες δεν έχει μιλήσει, ίσως γιατί είναι νέοι σε ηλικία και φοβούνται να μην έχουν μπλεξίματα».
«Γονατιστοί για 40 λεπτά»

Όπως είπε ο Γιώργος Απέργης, όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά πριν από τις τέσσερις: «Μπήκαν ξαφνικά μέσα στο μαγαζί, έκλεισαν τη μουσική, άναψαν τα φώτα και υποχρέωσαν πελάτες και εργαζομένους να γονατίσουν. Για μερικά λεπτά έγινε πανικός, φωνές, βρισιές, απειλές και τρομοκρατία. Φοβήθηκα πολύ στην αρχή γιατί δεν γνώριζα τι συνέβαινε. Μέσα σε τόσο κόσμο και το παραμικρό να γίνει μπορεί η κατάσταση να φύγει εκτός ελέγχου με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Έπειτα από 40 λεπτά που κάθονταν όλοι γονατιστοί ο κόσμος έφυγε, εγώ τα μάζεψα και έφυγα και δεν ξέρω τι άλλο έγινε μετά».
Σε συνέχεια του Joker...

Ο Γιώργος Απέργης ξεκαθαρίζει πως δεν είναι εναντίον των ελέγχων αλλά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις εξευτελιστικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη επιχείρηση και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τα όσα έγιναν με τους ελέγχους στις κινηματογραφικές αίθουσες που πρόβαλαν το Joker: «Δεν σας κρύβω πως ακόμα τρέμω από αυτά που βίωσα. Φανταστείτε τι πέρασαν οι θαμώνες. Τους αντιμετώπισαν όλους λες και ήταν τρομοκράτες. Δεν ξέρω εάν συνδέεται η επιχείρηση με τα όσα έγιναν στους κινηματογράφους για το Joker αλλά βλέπουμε τον τελευταίο καιρό έναν υπερβάλλοντα ζήλο στους ελέγχους της αστυνομίας που κατά τη γνώμη μου καταπατούν τον σεβασμό και τις ελευθερίες των πολιτών».
«Μας στοχοποιούν, θα μας καταστρέψουν»

Ο Απέργης είναι από τους Dj, που για τη σύνθεση της μουσικής του- χρησιμοποιεί δίσκους βινίλια. Όπως είπε και ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του υποβλήθηκαν σε ελέγχους: «Μου έκαναν εξωνυχιστικό έλεγχο στον εξοπλισμό μου. Μου έκανε, όμως, εντύπωση όμως πως μόλις οι αστυνομικοί είδαν τα βινίλια εντυπωσιάστηκαν και δεν έκαναν έλεγχο. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα χρήση ναρκωτικών και ο λόγος που με πιάνει το παράπονο και αγανακτώ είναι πως μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε εγκληματίες. Νιώθω προσβεβλημένος και σαν πολίτης και σαν επαγγελματίας και προβληματίζομαι για το μέλλον, καθώς είναι βέβαιο πως εάν συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές στοχοποίησης των συγκεκριμένων εκδηλώσεων θα υπάρχει πρόβλημα».
«Θα κλείσουν τα μαγαζιά»

Oι λόγοι που ο έμπειρος Dj θέλησε να δώσει δημοσιότητα στο επεισόδιο και να μιλήσει με αντικειμενικότητα για την εμπειρία που βίωσε έχει να κάνει με την στοχοποίηση των μουσικών εκδηλώσεων: «Θέλω να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη πως κακώς στοχοποιούν τις εκδηλώσεις με την ηλεκτρονική χορευτική μουσική. Το μόνο που θα πετύχουν είναι να κλείσουν τα μαγαζιά και να αποτρέπουν τους λάτρεις της συγκεκριμένης μουσικής να έρχονται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε. Είναι άδικο όλο αυτό που συμβαίνει και με πονάει πολύ».
«Οι εποχές έχουν αλλάξει»

Σε ερώτηση εάν κατά το παρελθόν είχαν υποπέσει στην αντίληψη του χρήσεις ναρκωτικών σε πάρτι ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, ο έμπειρος Dj είπε: «Πριν από χρόνια που η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, ναι, γίνονταν πολλά. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, δεν είναι όπως παλιά και οι επιχειρήσεις είναι νόμιμες και δεν ρισκάρουν με τίποτα τέτοιες φασαρίες. Αντιλαμβάνεστε πως δε μπορώ να κάνω τον συνήγορο όλων των πελατών αλλά ακόμα και αν κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά μπορεί να ελεγχθεί με σεβασμό και διακριτικότητα και αν αποδειχτεί πως είναι παραβάτης να υποστεί τις συνέπειες. Τώρα νιώθουμε όλοι ένοχοι και τρομοκρατημένοι μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να προσφέρουμε νόμιμες υπηρεσίες διασκέδασης».


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου