Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Βίντεο και γεγονότα από την ΑΣΟΕΕ

Εισβολή των ΜΑΤ και χημικά κατά φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ

Εισβολή της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), καθώς περίπου 200 φοιτητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον χώρο και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σύλληψης. Πληροφορίες για τραυματίες φοιτητές, καθώς και πως η αστυνομία δεν αφήνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να πλησιάσει το σημείο. Καλέσματα για πορεία διαμαρτυρίας και για την απελευθέρωση των φοιτητών που βρίσκονται εντός του πανεπιστημιακού χώρου.



Έφοδο πραγματοποιούν αστυνομικές δυνάμεις στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, μία ημέρα μετά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο ίδρυμα, όπου κατά τις ανακοινώσεις της αστυνομίας βρέθηκαν αντικείμενα που «χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το alfavita.gr, υπάρχουν τραυματισμένοι φοιτητές/τριες και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Η αστυνομία δεν αφήνει τα ασθενοφόρα να φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ. Επέτρεψαν μόνο σε έναν σταθμό με μηχανή και δεν αφήνουν τους τραυματίες να βγουν. Γίνεται έκκληση για συγκέντρωση έξω από το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο χώρο.




Αυτή την ώρα, στον χώρο βρίσκονται εκατοντάδες φοιτητές τους οποίους έχουν περικυκλώσει και εγκλωβίσει οι αστυνομικοί, χωρίς δυνατότητα διαφυγής, ενώ οι φοιτητές αντιδρούν στην απόφαση για πενθήμερο λουκέτο της σχολής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την επιχείρηση της Κυριακής «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις».


Κάλεσμα των φοιτητών για συμπαράσταση στην .
200 άτομα φοιτητές-φοιτήτριες από συνελεύσεις συλλόγων της Αθήνας αμφισβήτησαν το πρυτανικό λοκ-άουτ και βρίσκονται εγκλωβισμένοι περικυκλωμένοι από δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ. Φοιτητές χτυπήθηκαν άσχημα όταν εισήλθαν στη σχολή





Πριν λίγα λεπτά, έξω από την ΑΣΟΕΕ:
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ από την ΑΣΟΕΕ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου