Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Παρασκευή 8/5, 13.00 στη Βουλή - Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση. Στην καταδίκη του δημόσιου σχολείου απαντάμε με αγώνες!

Για μια ακόμα φορά η πρόταση ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ για κινητοποίηση στη βουλή Παρασκευή 8/5, στις 13:00 καταψηφίστηκε στο ΔΣ του Αριστοτέλη από τη ΔΑΚΕ και την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ. Εξήγηση καμιά. Πέρασαν 20 μέρες από τότε που η Κεραμέως ανακοίνωσε ότι καταθέτει αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, την άλλη βδομάδα το φέρνει στη Βουλή και η ΔΑΚΕ δεν έχει προτείνει ούτε μία κινητοποίηση, ενώ η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ έχει προτείνει κινητοποιήσεις μόνο με αντιπροσώπους από τα προεδρεία των Διοικητικών συμβουλίων των εκπαιδευτικών σωματείων. Μία γιατί έχει καραντίνα και δεν πρέπει να βγαίνουμε μαζικά, μία γιατί κάτι άλλο είναι πιο σημαντικό… Κι όμως, ο κόσμος της εκπαίδευσης ανταποκρίθηκε στα καλέσματα ακόμα και εν μέσω καραντίνας… και κινητοποιήθηκε… και έδρασε… κι αν στο δρόμο δεν υπήρχε κανείς ή μόνο ένας δυο από τα προεδρεία των ΔΣ, τότε το νομοσχέδιο θα είχε ήδη ψηφιστεί… 
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία «στα τυφλά» για την Γ’ Λυκείου και τους καθηγητές τους περιμένουν τα «απρόβλεπτα», τα «τυχαία» του κορονοϊού καθώς και οι κάμερες παρακολούθησης μέσα στις τάξεις!!! Μην περιμένουμε να τις δούμε καρφωμένες στα ταβάνια των αιθουσών των δημοτικών και των νηπιαγωγείων για να αντιδράσουμε! Αύριο Παρασκευή θα είμαστε στη Βουλή. Με τις πικέτες μας και τα πανό μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου