Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Πέμπτη 30/4 - Μεγαλειώδης κινητοποίηση εκπαιδευτικών για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ή το εκπαιδευτικό κίνημα ψάχνει το συνδικάτο του




Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/4 συνέντευξη τύπου και παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ-ΔΟΕ με αίτημα την απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ, που αποτελεί συρραφή παλιών, δοκιμασμένων στην διεθνή εμπειρία και αποτυχημένων εκπαιδευτικών πρακτικών. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, η ελληνική κοινωνία έχει πάρει θέση απέναντι σε αυτές τις παλιοκαιρισμένες απόψεις που ρετουσάρονται για νέες και αποσκοπούν στο πλήρες ξήλωμα του δημόσιου σχολείου και τη μετατροπή του από δημόσιο αγαθό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς. 

Απέναντι σε αυτήν την επιθετική κυβερνητική πολιτική που ξεδιπλώνεται αιφνιδιαστικά, γρήγορα και με αντιδημοκρατικό τρόπο, εν μέσω καραντίνας για την πανδημία, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΟΕ) κατάφερε να πάρει απόφαση μετά από 5(!) μέρες (27-4-2020) από την ανακοίνωση του Ν/σχεδίου, αφού αρνούνταν να συνεδριάσει αλλά και να δεχτεί τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους κι ενώ οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ την καταψήφισαν

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Την Πέμπτη 30/4 οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) δεν παραβρέθηκαν καν στην κινητοποίηση, στην οποία καλούσε η Ομοσπονδία, με απόφαση της πλειοψηφίας. Οι εκπρόσωπο των παρατάξεων ΑΕΕΚΕ και ΕΡΑ ενώ ψήφισαν την απόφαση και την κινητοποίηση, επίσης απουσίαζαν

Πολιτική ευθύνη φέρει και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ γιατί ενώ ανήκε στις παρατάξεις που ψήφισαν την απόφαση και την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, εμπόδισαν τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε αυτήν. Ήθελαν μόνο την παρουσία του ΔΣ της ΔΟΕ! Η κινητοποίηση όμως έγινε και εκατοντάδες εκπαιδευτικών εν μέσω απαγόρευσης διαδήλωσαν στη βουλή. Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και απαίτησαν να μιλήσουν σε όλον αυτόν τον κόσμο που δεν κάλεσαν! Απέδειξαν έτσι ότι η πολιτική επιλογή της καταψήφισης της κινητοποίησης από την πλευρά τους ήταν λάθος. 

Ως ΑΑΚ Αριστοτέλη και ως Ανεξάρτητες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Κινήσεις Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΠΕ καλέσαμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των σωματείων (14/4, 24/4, 30/4) και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Υπάρχουν μόνο αγώνες και όχι συμβολικοί αγώνες κι αυτοί γίνονται με συλλογικότητα και υπευθυνότητα και όχι δια αντιπροσώπων που αγωνιούν να δείξουν «καλή εικόνα» στους πληρωμένους κοντυλοφόρους των καναλιών της κυβερνητικής προπαγάνδας. 

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά και στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στα Χαυτεία, γιατί οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών έγιναν και έγιναν μαζικά μαζί με όλο τον κόσμο που ήθελε να τις στηρίξει. ΔΕΝ φοβόμαστε! 

Πιστεύουμε σε έναν λαό υπεύθυνο που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προστατέψει τη ζωή του και δεν χρειάζεται φίμωτρα, πρόστιμα και προστάτες. 

Γνωρίζουμε από χρόνια ότι όταν η συγκέντρωση ανάβει… όλα είναι συνειδητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου