Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Υπουργός Ανάπτυξης διαφημίζει μάσκες στο twitter



«Με μία απλή αναζήτησή στο διαδίκτυο πάντως βρίσκεις καλές και όμορφες υφασμάτινες μάσκες παραγόμενες στην Ελλάδα μάλιστα. Θα τα καταφέρουμε» αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναρτώντας παράλληλα σύνδεσμο που οδηγεί στην αγορά μάσκας πολλαπλών χρήσεων συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία μάλιστα από αρχική τιμή 3,90 ευρώ πωλείται μόνο στην τιμή των 3,82 ευρώ!

Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων, με αρκετούς χρήστες να ρωτούν τον υπουργό κατά πόσο η «τοποθέτηση προϊόντος» και μάλιστα συγκεκριμένης εταιρείας συνάδει με την υπουργική του ιδιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αδ. Γεωργιάδης είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη ανάρτηση για μία ακόμα εταιρεία, την ώρα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί με την «υποχρεωτική χρήση μάσκας» και τα επαπειλούμενα πρόστιμα των 150 ευρώ για τη μη χρήση της.
Η στάση αυτή του υπουργού, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για την προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων από την πλευρά της κυβέρνησης γεννά πλήθος ερωτημάτων, τόσο ηθικής φύσεως, όσο και σε επίπεδο αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, μόλις την περασμένη Τετάρτη, δημοσίευμα του documentonews.gr κατήγγειλε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί τα συμφέροντα του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος μέσα σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων πρόλαβε να κάνει «επιχειρηματικό άνοιγμα» στην κατασκευή μασκών. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, οι σχέσεις του εν λόγω επιχειρηματία με την οικογένεια Μητσοτάκη θεωρούνται κάτι παραπάνω από φιλικές. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα:

«Μια μικρή έρευνα, αποδεικνύει πως ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου».

Όπως μπορεί να δει κανείς και από προηγούμενη ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης, ο θαυμασμός του για την εταιρεία από τη Λάρισα είναι έκδηλος και δεν χάνει ευκαιρία να τον εκφράσει.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα της παραπάνω ανάρτησης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον επιχειρηματία από τη Λάρισα, καθώς και με το εργοστάσιο στη Θράκη, προαναγγέλλοντας και επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου