Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Θέλεις μπάνιο; Πλήρωνε! Θα ιδιωτικοποιήσουν και τον αέρα! Ενοίκιο ανά κυβικό εκατοστό!Με διαδικασίες εξπρές η παραχώρηση ακόμα μεγαλύτερου μέρους αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρήσεις


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Εσωτερικών, η κυβέρνηση φέρνει με διαδικασίες εξπρές την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε καταστηματάρχες, επικαλούμενη τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με αυτό τον τρόπο οι καταστηματάρχες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το 50% του αιγιαλού και της παραλίας για να τοποθετούν ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα, με την προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν την Παρασκευή, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, η κυβέρνηση δίνει ακόμα περισσότερο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας στους καταστηματάρχες που επιθυμούν να τοποθετούν ομπρέλες, τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού διάταξη με την οποία αυξάνεται ο χώρος στον αιγιαλό και τις παραλίες που μπορεί να εκμισθωθεί σε επαγγλεματίες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών και ξαπλωστρών. Η διάταξη προβλέπει ότι θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο το 50% του αιγιαλού και της παραλίας αντί για το 60% που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, ο μέγιστος εκμισθούμενος χώρος σε κάθε εκμετάλλευση αυξάνεται από τα 300 στα 500 τ.μ.


Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προχωρά στην κίνηση αυτή προκειμένου να διευκολύνει επαγγελματίες και λουόμενους καθώς θα πρέπει ειδικά φέτος το καλοκαίρι να τοποθετήσουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να μη γίνει μετάδοση του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου