Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η διεύθυνση Π.Ε. Α’ Αθήνας τιμωρεί τα σχολεία με εκπαιδευτικούς σε ευπαθείς ομάδες, αποκρύπτοντας τα κενά τους Πρόταση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη προς το ΔΣ του Συλλόγου (περιμένουμε τις απαντήσεις της ΔΑΚΕ και της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ)

 Καταγγέλλουμε μετά από καταγγελίες που έγιναν στο Σωματείο μας ότι κενά από διάφορα σχολεία λείπουν από το έντυπο δήλωσης τοποθέτησης των αναπληρωτών ΠΕ60 και ΠΕ70 γιατί η διεύθυνση Α’ Αθήνας αποκρύπτει κενά που προκύπτουν μετά από άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η διεύθυνση δεν δίνει τα κενά αυτά ούτε στις αποσπάσεις μονίμων ούτε στους αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί εδώ και δυο βδομάδες και έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε άλλα σχολεία προκειμένου να τα καλύψει με αναπληρωτές 3μηνων συμβάσεων! 


Αυτή η απαράδεκτη πολιτική εντολή του ΥΠΑΙΘ που ακολουθείται πιστά από την Α’ διεύθυνση αποδεικνύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπεδώσει τις πιο άθλιες σχέσεις εργασίας, αυτές των ολιγόμηνων συμβάσεων χωρίς δικαιώματα και προστασία στο όνομα του covid19! Γιατί δεν προσλαμβάνει το ΥΠΑΙΘ αναπληρωτές με πλήρη σύμβαση για να καλύψει τα κενά αυτά; Γιατί θέλει να κρατήσει τους εκπαιδευτικούς σε καθεστώς ανηλεής ομηρίας και να τιμωρήσει ουσιαστικά τα σχολεία και να στοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς που παίρνουν την άδεια που δικαιούνται αφήνοντας κενά στις τάξεις και τα παιδιά χωρίς δασκάλους; Όπως κι αν έχει, τα κενά αυτά μένουν ακάλυπτα αυτή τη στιγμή, μια και δεν έχουν γίνει ούτε οι επαίσχυντες τρίμηνες συμβάσεις. Άρα το υπουργείο αρνείται να τα αντιμετωπίσει ως ισάξια κενά με τα υπόλοιπα! Ξαφνικά, το 2020 υπάρχουν παιδιά που το υπουργείο τα θεωρεί κατώτερα γιατί έχουν εκπαιδευτικό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και σχολεία που υποχρεώνονται να μην λειτουργήσουν το ολοήμερό τους γιατί δεν έχουν το απαιτούμενο προσωπικό για να καλύψουν τα πρωινά τμήματα. Είναι επικίνδυνοι τσαρλατάνοι

Καταγγέλλουμε την αισχρή επίθεση του ΥΠΑΙΘ στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές το οποίο αφού απέλυσε χιλιάδες ανθρώπους με την εφαρμογή του προσοντολογίου στις προσλήψεις αναπληρωτών, άφησε τα σχολεία ανοχύρωτα, αφήνοντας όλους μας έκθετους στην πανδημία, χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις καθαριστριών, κάνοντας ότι μπορεί για να καθιερώσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης σε κάθε περίπτωση. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα η διεύθυνση Α’ Αθήνας να εμφανίσει όλα τα κενά και να τα καλύψει με αναπληρωτές με πλήρη σύμβαση. Να σταματήσει εδώ και τώρα η τιμωρία και η στοχοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών σε ευπαθείς ομάδες. Να μην προσληφθούν αναπληρωτές σε καθεστώς πλήρης εργασιακούς ομηρίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία, να σταματήσει εδώ και τώρα η ομηρία της ελαστικής εργασίας και της ανασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου