Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αριστεία όχι αστεία... Άνοιγμα σχολείων με ελλείψεις και κανένα μέτρο


Σε άλλες συνθήκες θα είχαμε ξεκαρδιστεί στα γέλια από τις κινήσεις της «άριστης» και αλησμόνητης αυτής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, επειδή όμως αφορά την υγεία όλων μας η οργή μας ξεχειλίζει. Ας μείνουμε στο χρονικό του αγιασμού: 
  • 9/9 αποστέλλεται εγκύκλιος από την κ. Ζαχαράκη, με την οποία περιγράφεται η διεξαγωγή του αγιασμού κατά τον συνήθη τρόπο. Τα παιδιά προσέρχονται αγιάζονται, παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.
  • 10/9 το δίδυμο Υπουργός και Υφυπουργός σε συνέντευξή τους δηλώνουν ότι την πρώτη μέρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο και μαθήματα ενώ βρίσκεται εν ισχύ η προηγούμενη εγκύκλιός τους. Διαβάζουν άραγε τι υπογράφουν; Είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη τους να ενημερωθούν πρώτα τα σχολεία και στη συνέχεια τα κανάλια;
  • 11/9 στις 14:50 και με τα σχολεία κλειστά η άριστη Υπουργός αποστέλλει εγκύκλιο με την οποία ορίζει ότι οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:15 και θα μείνουν στην τάξη για να εκπαιδευτούν στη χρήση μάσκας (που δεν έχουμε), για να παραλάβουν τα παγούρια (που δεν έχουμε), να πάρουν τα βιβλία (απίστευτο είναι το μόνο που έχουμε) και τελικά να αγιαστούν.
Η Υπουργός φυσικά αγνοεί ότι τα σχολεία έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους, έχουν ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για την ώρα προσέλευσης και θεωρεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο (που είναι αργία) είναι δυνατό όλα να αλλάξουν, γιατί εκείνη θυμήθηκε να δώσει άλλη εντολή, για να αποκαταστήσει την γκάφα (;) της συνέντευξής της. Αγνοεί φυσικά και τα όσα ορίζει στο ΠΔ. 79, στο άρθρο 3, παρ. 6. Αλήθεια αρμόζουν τέτοια λάθη σε μια άριστη νομικό, που αποφοίτησε από τα άριστα ιδιωτικά πανεπιστήμια; 

Η φαρσοκωμωδία της πρώτης μέρας είναι ενδεικτική του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η απουσία σχεδίου σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει ορατή από τις πρώτες στιγμές. Το μοναδικό σχέδιο που υπάρχει είναι το σχέδιο προβολής της Υπουργού στα κανάλια, στα οποία εμφανίζεται και ναρκισσεύεται περιγράφοντας έναν ανύπαρκτο σχεδιασμό. Τις θυμίζουμε ότι με το σχέδιο της τα σχολεία μας παραμένουν παντελώς ανοχύρωτα. 

Συνάδελφοι, τη Δευτέρα 14/9 σας καλούμε να τηρήσετε τον προγραμματισμό που έχετε κάνει και τον οποίο έχετε κοινοποιήσει στη σχολική κοινότητα. Τη Δευτέρα υποδεχόμαστε τα παιδιά και ενημερώνουμε τους γονείς για τις τραγικές ελλείψεις των σχολείων μας. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ 

ΕΠΑΡΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 

ΤΕΣΤ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου