Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Θα περιμένουμε να σπάσουν και άλλα ρεκόρ κρουσμάτων ώσπου να πυκνώσουν τους συρμούς;

Θα περιμένουμε να σπάσουν και άλλα ρεκόρ κρουσμάτων ώσπου να πυκνώσουν τους συρμούς και να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό που να διαχειρίζεται τις βλάβες και τις επισκευές των συρμών ώστε να μην είναι διαρκώς εκτός λειτουργίας σημαντικό τμήμα του στόλου του μετρό και του ηλεκτρικού;

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατέβασε τον χρόνο αναμονής, μεταξύ δύο συρμών, στις ώρες αιχμής στα 4:30 ή 5 λεπτά όταν γνωρίζουμε ότι το 2013 αυτός ο χρόνος βρισκόταν στα 3 λεπτά. Όμως κάθε λεπτό αναμονής σε ώρα αιχμής σημαίνει ότι οι συρμοί γεμίζουν με δεκάδες επιπλέον ανθρώπους.



Οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ και τα σωματεία τους έχουν πολλάκις καταγγείλει ότι ο κύριος λόγος των καθυστερήσεων είναι η έλλειψη τεχνιτών και τεχνικών επισκευών. Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει προσλήψεις (συμβασιούχων και όχι μόνιμων όπως ζητούν τα σωματεία των εργαζομένων) μέσω ΑΣΕΠ με προκήρυξη που αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη του 2020!!!

Η εικόνα ξαναρωτάει; Τι θα γίνει ως τότε; Δεν είχε η κυβέρνηση χρόνο να επιταχύνει τις προσλήψεις για να αποφύγει το σημερινό κύμα κρουσμάτων;

Η κυβέρνηση αφήνει τον κόσμο έκθετο σε αυτές τις συνθήκες καθημερινά σε συγκοινωνίες, σχολεία και χώρους εργασίας και πουλάει "πολιτική προστασία" με αστυνομικούς που θα κάνουν περιπολίες σε πλατείες και πεζόδρομους. Είναι πραγματικά υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας να θεωρείται ότι κύρια εστία μετάδοσης είναι οι ανοιχτοί δημόσιοι χώροι ενώ η κατάσταση στις συγκοινωνίες, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας - σε κλειστούς, μαζικούς χώρους δηλαδή! - είναι αυτή που βλέπουμε στις εικόνες.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τον στόλο των λεωφορείων. Σε ένα εξάμηνο από σήμερα τοποθετεί το υπουργείο μεταφορών την ανανέωση του στόλου και μάλιστα όχι με αγορά καινούριων λεωφορείων αλλά με την πρακτική του leasing.

Είναι για άλλη μια φορά χαρακτηριστικό το πως η κυβέρνηση "παίρνει τον χρόνο της" και αρνείται να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν πρόκειται για έργα υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών και επιπλέον στη σημερινή συγκυρία κυριολεκτικά σώζουν ζωές!

Με αντίστροφη ευκολία δαπανά δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, έργα βιτρίνας και χορηγίες ΜΜΕ...

Ο ίδιος ο λαός όμως πρέπει να ξεσηκωθεί για να απαιτήσει ενίσχυση των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Δωρεάν, ποιοτικές, δημόσιες συγκοινωνίες για όλους και για όλες!


#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου