Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πάλι φταίνε οι Άλλοι: οι φτωχοι, οι νέοι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες...

Σε κρεσέντο κατηγοριών έχουν εμπλακεί οργανωμένα Κυβέρνηση και ΜΜΕ με τα ιδεολογικά απόνερα της "ατομικής ευθύνης" και του "Νόμος και Τάξη" εναντίον προσφύγων, μεταναστών, νεολαίας και των φτωχών- δηλαδή των ευάλωτων αυτού του τόπου. Θιασώτες της κυβερνητικής ρητορείας γίνονται και οι «δικοί» της πανεπιστημιακοί, όπως ο Καθηγητής στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, που, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν δίστασε – παρά την επιστημονική του ιδιότητα - να αναφερθεί σε ανακριβή ποσοστά νοσηλευόμενων μεταναστών στις ΜΕΘ (https://tinyurl.com/y2og2vaj).

Οι ευθύνες για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων αναδεικνύουν απευθείας την Κυβέρνηση ως ένοχο. Ωστόσο, η ίδια πάει να γλιτώσει τις ευθύνες της παίζοντας το γνωστό παιχνίδι με τους αλλοδαπούς που καταλαμβάνουν τις ΜΕΘ, που κάνουν εξέγερση και καίνε τη Μόρια, τους μετανάστες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας ανεξέλεγκτα και με την «ανυπάκουη» νεολαία που κοιτάει την διασκέδασή της και αδιαφορεί για τους υπόλοιπους.

Αυτή τη φορά η μελάνη δε θα πιάσει τόπο. Γιατί πολύ απλά:

1. Η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιώδες μέτρο για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων κέντρων πρόληψης και διαλογής, ειδικά στις πολυπληθείς γειτονιές, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και τα Σεπόλια. Κανένα μέτρο για ενίσχυση του ΕΣΥ και άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ.

2. Δεν έχει πάρει κανένα ουσιώδες μέτρο με το συνωστισμό 13.000 ανθρώπων στη Μόρια και τώρα στο Καρά Τεπέ, με ΕΝΑ φορτηγό για νερό και ουρές χιλιάδων ατόμων για παροχή τροφίων.

3. Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στέγαση των προσφύγων, αφού μειώνει τα προγράμματα και αφήνει άστεγες εκατοντάδες οικογένειες να ζουν στα στενά της πόλης χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

4. Δεν έχει κάνει κανένα έλεγχο στις αποθήκες και τους χώρους που εργάζονται μετανάστες νυχθημερόν για ένα μεροκάματο της πείνας με ελάχιστα έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

5. Αυτή επέτρεψε το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό.

6. Κλείνει τα μάτια στους εργοδότες που αναγκάζουν ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους/-ες να συνεχίζουν να εργάζονται παρότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα εντός των εργασιακών χώρων (χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά).

7. Στοιβάζει μαθητές και καθηγητές σε μία τάξη

Κουνάει το δάχτυλο στους φτωχούς που έχει αφήσει απροστάτευτους για να περισώσει ότι μπορεί από την κοινωνική κατακραυγή που στρέφεται ολοένα πιο έντονα προς το μέρος της. Φτιάχνει εύκολους ταπεινούς εχθρούς για να φαγώνονται οι φτωχοί μεταξύ τους και να ξελασπώσει από τις δικές της ευθύνες.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την ιδεολογική περιχαράκωση του εκφασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τους διάφορους ειδικούς, τύπου Γραβάνη, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά παιχνίδια. Μάλιστα, ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου με ανακοίνωση του καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές και καλεί και την επιστημονική κοινότητα να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε καθηγητές που εκμεταλλεύονται το επιστημονικό τους κύρος για να αναπαράγουν τη ρητορική μίσους (https://tinyurl.com/y37bl2fd),


ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ που πεθαίνει ο λαός. ΕΣΕΙΣ φταίτε για τους μετανάστες. ΕΣΕΙΣ φταίτε για τους εργαζόμενους. ΕΣΕΙΣ φταίτε για τους μαθητές.


✊ Για εμάς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού. Έχουν δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και πρόνοια και όχι στη στοχοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου