Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Οι δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και οι κοινωνικοί αγώνες δεν χωρούν στα πληκτρολόγια των H/Y Ετοιμάζουν εκλογές νοθείας, Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν θα περάσει

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, αιφνιδιαστικά στη Βουλή για ψήφιση, για τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προβλέπει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας. 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεθόδευση διενέργειας εκλογών που ελέγχονται πλήρως από το κράτος, καθώς με την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. 

Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα βαθαίνει 

Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια των αντεργατικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως προς την απαρτία των γενικών συνελεύσεων (50% + 1) των Σωματείων, του χουντικής έμπνευσης νόμου της Ν.Δ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την επιβολή μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων με το οποίο φακελώνουν τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση. 

Είναι ταυτόχρονα και προάγγελος των συνολικών σχεδιασμών της κυβέρνησης. Στόχος είναι η πλήρης μετάλλαξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η νομιμοποίηση και επέκταση της κρατικής και της εργοδοτικής παρέμβασης μέσα στα συνδικάτα, στην κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών για τη λήψη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως οι γενικές συνελεύσεις. 

Ψευδοδημοκρατία 

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως εργαλείο και συνολικότερα με το ιδεολόγημα της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή, επιδιώκουν ο κάθε εργαζόμενος να είναι αποκομμένος, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες, όπου εκεί υπάρχει ελεύθερη διάδοση των ιδεών ώστε να χειραγωγείται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το πρόβλημα τους δεν είναι ο κορονοϊός και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το αποκλειστικό μέλημά τους είναι να ξεμπερδεύουν με ότι κρατά ζωντανό το συνδικαλιστικό κίνημα, τις διαδικασίες βάσης, τις Γενικές συνελεύσεις, τη συλλογική συζήτηση. 

Αυτά φοβούνται όπως φαίνεται, κάνοντας την αρχή με τις εκλογές για τα Υ.Σ. των οποίων έχουν την ευθύνη, επιχειρούν με ξεκάθαρο τρόπο μεθοδευμένα και σταδιακά να χειραγωγήσουν πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα και τη συνείδηση των εργαζόμενων. 

Ταυτόχρονα, με την πρώτη εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ειδικά στα υπηρεσιακά συμβούλια, επιδιώκουν την επιστροφή στην εποχή του «άβατου», των μουχλιασμένων σκοτεινών δωματίων της συνδιαχείρισης, όπου κυριαρχούσαν τα κονέ και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. 

Η τροπολογία Κεραμέως για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν θα εφαρμοστεί. 

Η χειραγώγηση και ο «ευνουχισμός» του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, δε θα περάσουν. 

Σε ό, τι μας αφορά δηλώνουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα για μια ακόμη φορά, πως είτε ψηφιστεί είτε όχι, η τροπολογία, δεν πρόκειται τα συνδικάτα να την εφαρμόσουν. 

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατοχυρωμένες και κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. 

Καλούμε τη ΔΟΕ: 

Να απαιτήσει την απόσυρση της τροπολογίας για ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Να λάβει ομόφωνα απόφαση ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρήσουν την εφαρμογή της ηλεκρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών στις 4 Νοεμβρίου, οι παρατάξεις θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους και δεν θα συμμετέχουν στη διαδιακασία ακυρώνοντάς την στην παράξη.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου