Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις: ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 11.00 μμ Μπροστά οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας

Καμία υποχώρηση – Ενωμένοι για την επιτυχία της απεργίας
Μόνη προοπτική: κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – πολύμορφος αγώνας διάρκειας
Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα 
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Δυο μήνες μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια», η αλήθεια προβάλλει αμείλικτη: Η μόνη «κανονικότητα» που επιφυλάσσουν κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία στους εργαζομένους είναι η «κανονικότητα» της κοινωνικής βαρβαρότητας και της ανεργίας, της μόνιμης και διαρκούς επιτήρησης και λιτότητας, του ρατσισμού και του πολέμου. Η μεταμνημονιακή τους πραγματικότητα περιλαμβάνει μόνιμη εξαθλίωση με μισθούς πείνας, γι’ αυτό και επιδιώκουν να μας εγκλωβίσουν στη λογική του μικρότερου κακού και της παραλυτικής αναμονής για «σταδιακές βελτιώσεις», να μας πείσουν να κόψουμε και να ράψουμε τη ζωή μας στα ασφυκτικά μέτρα που επιτρέπει το χρέος, η ΕΕ και το κεφάλαιο (άλλωστε ο ΣΕΒ έδειξε τις διαθέσεις του, δηλώνοντας ότι μπορεί να στηρίξει… ιλιγγιώδεις αυξήσεις μέχρι 1%). Σε αυτή την «κανονικότητα», συναινούν και οι επίδοξοι διάδοχοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να λεηλατούν τη ζωή μας. Με τους αγώνες μας να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας. 

Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί στο κατώφλι νέων σαρωτικών αλλαγών

Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βομβαρδίζονται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. 

Εργασιακό Προσοντολόγιο για αναπληρωτές και μόνιμους, κουλτούρα αξιολόγησης, προώθηση των χορηγών - ιδιωτών, η δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση στις καλένδες, τα σχολεία στενάζουν με τον δημοσιονομικό κόφτη, ακρωτηριασμός του Λυκείου και μετατροπή του σε εξεταστικό κέντρο. 

Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας

Για να ανακόψουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφαλαίου, για κατακτήσεις στις διεκδικήσεις του κλάδου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοθεί αποφασιστική συνέχεια στις κινητοποιήσεις μας, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων. Οι αγώνες αυτοί (διαθεσιμότητα, αξιολόγηση) νίκησαν και άφησαν παρακαταθήκες για την ανάπτυξη των αγώνων: την αποφασιστικότητα, την διάρκεια, τις επιτροπές αγώνα, το συντονισμό των σωματείων, πολύμορφες δράσεις και διάθεση σύγκρουσης.

Να ξεπεράσουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κρατικός-κυβερνητικός κι εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν απόλυτα προσδεμένος με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τις οποίες υπηρέτησαν. Ήταν απόλυτα προσδεμένες με τα βασικά ιδεολογήματα άσκησης της σημερινής πολιτικής για το χρέος, την ανταγωνιστικότητα, την ΕΕ, το κέρδος και την κρίση. Δε θέλησαν και δεν μπορούσαν να οργανώσουν κανένα αγώνα ανατροπής, αντίθετα υπονομεύουν και διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων, υποτάσσοντας τα εργατικά συμφέροντα σε «Κοινωνικές Συμμαχίες» με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. 

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ, 
ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

Δεν υποχωρούμε – μπροστά oι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας

Απέναντι στην κυβέρνηση που επικαλείται κυνικά ότι μπήκαμε στην μεταμνημονιακή εποχή και επιστρέφουμε στην κανονικότητα για να επιβάλλει και νέα αντιλαϊκά μέτρα για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαραθέσουμε την αλήθεια των λαϊκών αναγκών, των εργατικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής αξιοπρέπειας. 

√ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, αφορολόγητο όριο στις 12.000€, απόδοση των Μ.Κ. από 1/1/2016, γνήσιες Κλαδικές και ΣΣΕ.


√ Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση αναπληρωτών – Μαζικοί διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.

Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο με 2χρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Όχι στο σχολείο της αγοράς και του κέρδους

Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία

Δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση ΤΩΡΑ σε όλη τη χώρα

Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείων

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί ως τώρα στις αποφάσεις των Γ.Σ. του συλλόγου μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο. 

Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους αναπληρωτές 

Κατάργηση όλων των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ).

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Κατρούγκαλου). Όχι στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Σύνταξη στα 58 και 55 για τις γυναίκες.

Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου