Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Να απελευθερωθεί ΤΩΡΑ η καθαρίστρια!

«Φράξαν το δρόμο σε έναν άνθρωπο,
αλυσσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε»
Μικρόκοσμος, Ν. Χικμέτ

Η φυλακισμένη 53χρονη καθαρίστρια δε ζει στη Γαλλία του Γιάννη Αγιάννη, που καταδικάστηκε επειδή έσπασε μια βιτρίνα για να κλέψει ψωμί, προσπαθώντας να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του… Ζει όμως εδώ και λίγες μέρες έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας, επειδή ούσα απόφοιτη της Ε' Δημοτικού, δήλωσε με πλαστό έγγραφο ότι είναι απόφοιτη της ΣΤ' Δημοτικού, για να διοριστεί το 1996 σαν καθαρίστρια και δουλεύοντας να ζήσει η ίδια και η οικογένειά της…
καθαρίστρια
Η συμπολίτισσά μας λοιπόν καταδικάζεται στην Ελλάδα της λαίλαπας της Ε.Ε. και των μνημονίων που θα σκίζονταν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά τελικά μας έκατσαν στο σβέρκο, στην Ελλάδα του «μαζί τα φάγαμε», στην Ελλάδα των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών, των πληβείων των οποίων η ζωή πλειστηριάζεται και φυλακίζεται, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες απολαμβάνουν τον πλούτο που έχουν υφαρπάξει ελεύθερα. Καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση για ένα πλαστό απολυτήριο δημοτικού στην Ελλάδα, που οι κυρ – Παντελήδες δολοφονούν μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια, στην Ελλάδα των προμηθειών στα εξοπλιστικά, των τρωκτικών της Siemens και της Novartis (μόνο για την υπόθεση της Novartis η ζημιά στο δημόσιο υπολογίζεται σε 3 δις ευρώ!), του επιχειρηματικού και τραπεζικού κεφαλαίου που κερδοσκοπεί σε βάρος του πλούτου που παράγει ο κόσμος της εργασίας και που όλα αυτά παρουσιάζονται περίπου ως αυταπόδεικτη κανονικότητα. Όλοι και όλες μας δε ζούμε στα χρόνια της παλινόρθωσης της απολυταρχίας του Γιάννη Αγιάννη, ζούμε όμως στον κόσμο του καπιταλισμού και της παλινόρθωσης της πιο κτηνώδους όψης του. Αλήθεια, σε μία χώρα που πολλοί κόπτονται για τη σχολική διαρροή, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις κοινωνικές ανισότητες, τα κοινωνικά αίτια της όποιας παραβατικότητας κ.ο.κ. και παίρνουν παχυλά ΕΣΠΑ και προγράμματα «μελέτης φαινομένων» και επιφανειακών «δράσεων εξάλειψής» τους, τα δικαστήρια δεν αναρωτιούνται γιατί ένα μικρό κορίτσι δεν μπόρεσε ποτέ να τελειώσει το δημοτικό και γιατί μία γυναίκα, μητέρα παιδιών ενός πατέρα με υψηλό ποσοστό αναπηρίας δεν μπορούσε με άλλο τρόπο να εργαστεί και να ζήσει; Η 53χρονη καθαρίστρια είναι κομμάτι από τη σάρκα των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας και το «έγκλημά» της είναι η ταξική της θέση, που επιβάλλει στους δικαστές να την τσακίσουν αμείλικτα, γιατί τους έβγαλε τη γλώσσα και κατάφερε να ζήσει και να μην καταδικαστεί στην ανέχεια.

Ο λεκές αυτού του κόσμου δεν καθαρίζεται! Οι θεματοφύλακες αυτού του κόσμου, που πολύ καλά γνωρίζουν πως έτσι και σηκωθούν τα σκουπόξυλα και οι αξίνες δε θα έχουν που να κρυφτούν, αποφάσισαν πρωτόδικα 15 χρόνια με αναστολή, ενώ το εφετείο 10 χρόνια φυλάκιση! Και όλο αυτό με την απίθανη αιτιολόγηση πως το δημόσιο υπέστη ζημιά από την αμοιβή της καθαρίστριας, άσχετα από το αν η εργασία της παρέχονταν αδιάλειπτα και πως η αμοιβής της ήταν τα δεδουλευμένα της!

Για να τελειώνουμε με αυτή την κακή φάρσα, η μόνη που μπορεί να επιβάλλει την απόδοση δικαιοσύνης είναι η τάξη μας! Δε ζητάμε επιεικέστερη ποινή ούτε χάρη! Είμαστε στο πλευρό της φυλακισμένης καθαρίστριας και μαζί με τα εργατικά σωματεία, τα σχήματα και τις συλλογικότητες του αγώνα θα δώσουμε την κοινωνική μάχη για την αποφυλάκιση της και την παύση κάθε ποινικής δίωξής της!

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου