Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Καλώς ήρθες στην εκπαίδευση! Μάθε για τα δικαιώματά σου και τις διεκδικήσεις μας!


Περιεχόμενα
-Γιατί να γίνεις μέλος στο σωματείο;
-Τα δικαιώματά σου στο Σύλλογο Διδασκόντων
-Να πάρει τέλος η Οδύσσεια των αναπληρωτών
-Δικαιώματα και διεκδικήσεις Μισθολογικά, Εργασιακά, Τοποθέτησης
-Δικαιώματα στη μητρότητα, Συνδικαλιστικά
-Με πανεκπαιδευτικό Μέτωπο

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια, συνάδελφε αναπληρωτή

Καλώς ήρθες στην εκπαίδευση! Ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες και όλους! 

Σε καλούμε να γίνεις μέλος του Σωματείου που ανήκει το σχολείο/νηπιαγωγείο σου. Γιατί στην εκπαίδευση έχεις κατοχυρωμένα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Ακόμα και ο μισθός μας, ότι ο καθένας και η καθεμιά πληρώνεται με τον ίδιο μισθό ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας κι έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, οφείλεται στην ύπαρξη και στους αγώνες των σωματείων. Διαφορετικά θα ίσχυε και στην εκπαίδευση η ζούγκλα του σκληρού ιδιωτικού τομέα, όπου ο κάθε εργαζόμενος/η διαπραγματεύεται μόνος του το μισθό του με τον εργοδότη του, πολλές φορές ανασφάλιστος, και τις περισσότερες αποδεχόμενος εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις πολύ χειρότερες των νόμιμων! 

Αυτά τα δικαιώματα επιδιώκουν όλες οι κυβερνήσεις πολλά χρόνια τώρα και με μεγαλύτερη ένταση τα μνημονιακά χρόνια, να τα καταργήσουν. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να γίνεις μέλος του σωματείου και να συμβάλεις με τις σκέψεις σου, τις απόψεις σου και τη δράση σου στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας ώστε να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και τη θέση μας μέσα σε αυτό! 

Μπες στη δημόσιο σχολείο με ψηλά το κεφάλι αποφασιστικά και δυναμικά 

Ενημερώσου, πάρε θέση και υπεράσπισε τα εργασιακά σου δικαιώματα. Επιδίωξε τη συνεργασία και τη συλλογική στάση με τους άλλους συναδέλφους στο σχολείο. 

Πάρε ενεργητική θέση στο σύλλογο, έλα στις Γενικές Συνελεύσεις και τις δραστηριότητες του σωματείου σου. Συνέβαλλε κι εσύ να αλλάξουμε την πραγματικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα από την κυριαρχία της συναίνεσης, της υποταγής, της υπηρέτησης των κρατικών πολιτικών, και των κυβερνητικών παρατάξεων παντός καιρού που στηρίζουν στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

Συνέβαλλε κι εσύ στους συλλογικούς αγώνες που οφείλουμε να οργανώσουμε από τη βάση, με τις Γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα, με αυτοοργάνωση και άμεση δημοκρατία, με συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους, για την ανατροπή της επίθεσης στα δικαιώματα και τη ζωή μας. 

Μόνο μας όπλο ο συλλογικός αγώνας 
για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου