Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Εφιαλτικές προβλέψεις φέρνει σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης αφού θα εξοντώσει 1 εκ. ανθρώπους

Είναι ο χυδαίος, κυνικός και λαοφάγος καπιταλισμός της κρίσης... Η "ανοσία της αγέλης" λοιπόν, η μέθοδος τους... Η βασική αντίληψη αυτής της μεθόδου για τον κορονοϊό είναι απλή... "Δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους, δεν θα διαθέσουμε ούτε μια σπιθαμή από την γραμμή των κερδών μας για την κοινωνική πλειοψηφία. Άρα, "ανοσία αγέλης", όσοι μπορούν να σωθούν μόνοι τους έχει καλώς, οι άλλοι θα νοσήσουν και όσοι δεν είναι αρκετά ανθεκτικοί θα πεθάνουν, εν τω μεταξύ ο πληθυσμός θα αποκτήσει αντισώματα κι έτσι θα καβατζάρουμε κι αυτόν τον κάβο". Όσο η κρίση βαθαίνει ο καπιταλισμός γίνεται όλο και πιο δολοφονικός για να σωθεί! Και καλά αυτός και οι πολιτικές του, τη δουλειά τους κάνουν... εμείς;... Ή θα αποδεχτούμε το μοιραίο ελπίζοντας να ανήκουμε ατομικά στο ανθεκτικό στέλεχος ή θα αγωνιστούμε τώρα ενάντια στην αγορά και την κανιβαλική πολιτική τους, με αλληλεγγύη σε όλα! Αλλά σε όλα! Στον ηλικιωμένο πληθυσμό που κινδυνεύει, στον πρόσφυγα των στρατοπέδων και των συνόρων, στον γονιό που απολύεται, στον νοσοκομειακό που καταρρέει από την κούραση... Είναι ζήτημα επιβίωσης.

Το άρθρο


Εφιαλτικές προβλέψεις φέρνει μυστικό σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού το οποίο φαίνεται ότι αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση COBRA του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως αποκάλυψε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, η κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την φάση καταπολέμησης του ιού και να προχωρήσει σε μια τακτική που στις βιολογικές επιστήμες ονομάζεται «ανοσία αγέλης».

Δημοσιογράφος της ITV έγραψε ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης για να ελαχιστοποιήσει την επίδραση του COVID-19 είναι να επιτρέψει στον ιό να περάσει από το σύνολο του πληθυσμού, ώστε να αποκτήσουμε “ανοσία αγέλης”».

Ο στόχος είναι να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους παρουσιάζουν τα πλέον έντονα συμπτώματα της ασθένειας, χωρίς το σύστημα υγείας να καταρρεύσει από τον αριθμό των ασθενών.

Η «ανοσία αγέλης» συμβαίνει όταν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εμβολιάζεται κατά μιας ασθένειας, οπότε, λόγω του εμβολιασμού, περιορίζεται η εξάπλωση της ασθένειας.

Στην περίπτωση του COVID-19, όμως, δεν υπάρχει εμβόλιο, οπότε αν υφίσταται τέτοιο σχέδιο, τότε αυτό σημαίνει ότι το 90% του πληθυσμού θα πρέπει να ασθενήσει, ώστε να αναπτύξει αντισώματα για τον συγκεκριμένο ιό.

Και, κάπου εδώ, μπαίνει η στατιστική: ο Π.Ο.Υ. εκτιμά ότι η θνησιμότητα του κορωνοϊού φθάνει το 3,4% που για τη Βρετανία των 57 εκατομμυρίων σημαίνει ότι από τον COVID-19 μπορεί να πεθάνει σχεδόν ένα εκατομμύριο, αν ακολουθηθεί το σχέδιο της «ανοσίας αγέλης».
Ωστόσο, άρνησή του Τζόνσον να κλείσει τα σχολεία και να συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους έχει προκαλέσει κριτική, με την εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Δρ Margaret Harris, να εκφράζει την ανησυχία της για την προσέγγιση της βρετανικής στρατηγικής «ανοσίας της αγέλης».

Στην πραγματικότητα πίσω από αυτή βρίσκονται οι απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις κοινωνικού δαρβινισμού και ρύθμισης της "αγοράς των ασθενών" όπως και η παραδοχή ότι το σύστημα υγείας και ο καπιταλισμός που πρεσβεύουν δεν μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους.

Πηγή: Independent, Το ποντίκι, Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου