Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΧΗ από το φιάσκο της ηλεκτρονικής κάλπης/Αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια, όλων των παρατάξεων σε ΚΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΠΕ

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κεραμέως έπεσε στο κενό 

Σύσσωμο το σώμα της εκπαίδευσης της γυρνά την πλάτη ξανά 

Μετά την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τη διεξαγωγή των εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια προχώρησαν σε δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους στο ΚΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο την Πέμπτη 22/10/20 στη γραμματεία της ΔΟΕ και στην Α’ διεύθυνση. 

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση του συλλόγου Αριστοτέλη και συνολικά ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ανακοινώσαμε στις 11 Οκτώβρη την απόφασή μας για απόσυρση των ψηφοδελτίων μας από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ). 


ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ την επιχείρηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για: 

· Την αυταρχική παρέμβαση στις διαδικασίες των σωματείων και στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών 

· την επιβολή φραγμών στη λειτουργία των σωματείων και των συνδικάτων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους, της κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων 

· το χτύπημα της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε. 

· την καλλιέργεια του ιδεολογήματος της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή και στην απομόνωση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες 

· τον έλέγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους 

· την αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές. 

· Τον έλεγχο των εκλογών από το κράτος και δυνατότητα αλλοίωσης των αποτελεσμάτων 

· τον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. 

Η στάση μας αυτή αποτελεί την πρώτη, σημαντική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. 

Κερδίσαμε την πρώτη σοβαρή μάχη αλλά τα σχέδιά της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου δεν άλλαξαν. Ήδη, το υπουργείο αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι θα προχωρήσει στις 7 Νοέμβρη στις ηλεκτρονικές «εκλογές» χρησιμοποιώντας πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια ενώ με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των σωματείων και τη λήψη των αποφάσεων τους και ειδικά της απόφασης για απεργία στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων. 

Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Συνεχίζουμε! 

Μετά την απόσυρση των ψηφοδελτίων, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να ακυρώσουν ΤΩΡΑ και τυπικά τις διαδικασίες (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κ.λπ.) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοεμβρίου και να αποσύρουν την αντίστοιχη ΥΑ. 

Σε περίπτωση που δεν το κάνει δηλώνουμε ως Παρεμβάσεις ότι συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα τη μη συμμετοχή μας, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την οποιαδήποτε απόπειρα ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» και να συμβάλουν στο ρεύμα απονομιμοποίησης τους και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να πράξουμε συλλογικά το ίδιο. 

Η απονομιμοποίηση της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» στο εκπαιδευτικό σώμα είναι δεδομένη και αυτή άλλωστε, συνέβαλε ώστε να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους όλες οι παρατάξεις ακόμα και αυτές που μέχρι το παραπέντε δήλωναν ότι θα συμμετέχουν. Παρ’ όλα αυτά είναι σαφές από τις ανακοινώσεις της κάθε παράταξης ότι δεν έχουν όλες την ίδια δέσμευση απέναντι στην απόσυρση μέχρι το τέλος ούτε επικαλούνται τους ίδιους λόγους για να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους. H ΔΗΣΥ στην ανακοίνωση της απόσυρσης των ψηφοδελτίων της δηλώνει ότι τα αποσύρει όχι γιατί το επιθυμεί αλλά γιατί δεν μπορεί να συμμετέχει μόνη της, χαρακρηρίζοντας μάλιστα ως «το μέτωπο της ανεπίγνωστης άρνησης» τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΟΕ για απόσυρση. Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της για τις ηλεκτρονικές εκλογές δεν θέτει κανένα ζήτημα που να αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα παρά μόνο ζητήματα διαφάνειας και εγγυρότητας της ηλεκτρονικής ψηφοφρίας και στην τελική απόφαση για απόσυρση των ψηφοδελτίων της επικαλείται αποκλειστικά την εναρμόνισή της με την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα ψήφισε παρών στην αντίστοιχη τροπολογία στη βουλή και κάλεσε με δριμύτητα τη συνδικαλιστική του παράταξη να συμμετέχει στις ηλεκτρονικές εκλογές, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από εκείνη. 

Σήμερα όμως, ΟΛΕΣ οι παρατάξεις έοχυν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους και καλούν σε ΑΠΟΧΗ τον σώμα των εκπαιδευτικών. 

Γι’ αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ενεργά μέρος στην απονομιμοποίηση της «ηλεκτρονικής φούσκας», να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο την αποχή από αυτήν. 

Καταγγέλουμε ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική κάθε απόπειρα της Κεραμέως να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί 

Δηλώνουμε και καλούμε όλες τις παρατάξεις να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα των «εκλογών» ούτε την ανάδειξη των «αιρετών» από αυτή τη διαδικασία και φυσικά θα ακολουθήσουμε κάθε απαραίτητη μορφή (παραιτήσεις κ.λπ.) για να μην επικυρωθεί το πραξικόπημα. 

Κάθε άλλη επιλογή είναι προδοτική για τον κλάδο 

Καλούμε όλες τις παρατάξεις -να στηρίξουν έμπρακτα την καθολική απόφαση της αποχής μέχρι τέλους 

-να αξιοποιήσουν και όλα τα ένδικα μέσα για την αποτροπή ενός τέτοιου πραξικοπήματος. 

Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον δρόμο της άρνησης συμμετοχής σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και της απονομιμοποίησης τους. 

Απαιτούμε

Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Να οργανωθεί με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία δια ζώσης με όλες τις απαράιτητες υγειονομικές προυποθέσεις (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό) . Σε περίπτωση που οι υγειονομικοί λόγοι δεν τον επιτρέψουν το Υπουργείο να προχωρήσει σε αναβολή της διενέργειας των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή διεξαγωγή τους, δια ζώσης σε εργάσιμη ημέρα. 

Συνεχίζουμε! Με ενότητα και αποφασιστικότητα 

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΜΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ! 

Αποτρέπουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου