Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία τώρα! Η ΟΛΜΕ να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες άμεσα! Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Δ.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία τώρα! 

Η ΟΛΜΕ να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες άμεσα! 

Από το καλοκαίρι και μετά μας είπαν ότι “τα σχολεία είναι ασφαλής υγειονομικός χώρος”, ότι “ο ιός μεταδίδεται δυσκολότερα όταν υπάρχουν 25 παιδιά στην τάξη”. Μετά μας είπαν ότι αποκλείεται ένα νέο lockdown, αλλά και “στην περίπτωση αυτή τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν”. Και έπειτα ήρθε η δεύτερη καραντίνα εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία του λαού. Και τα γυμνάσια – λύκεια έκλεισαν από τα πρώτα γιατί “τα μεγάλα παιδιά συναναστρέφονται με τους φίλους τους στις πλατείες και διασπείρουν τον ιό”. Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης ομολογεί κυνικά ότι τα δημοτικά είναι “χώροι στάθμευσης παιδιών” και μένουν ανοιχτά ώστε να πηγαίνουν οι γονείς στις δουλειές τους. 

Τώρα μας λένε ότι “η τηλεκπαίδευση είναι εκπαίδευση”. Μας καλούν να βιώσουμε “το τεχνολογικό μεγαλείο της Webex”. Μας λένε ότι ο υπολογιστής και το κινητό και η επικοινωνία δια μέσου αυτών έχει αποκτήσει μαγικές ιδιότητες και από βοηθητικά εργαλεία της τάξης έχουν μετατραπεί σε εκπαιδευτικό, σε φίλο για να προχωράμε την ύλη, για να βάζουμε διαγωνίσματα, να διεξάγουμε προαγωγικές εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων, και να βάζουμε βαθμούς. 

Μας λένε να κάνουμε 7 ώρες «μάθημα» από υπολογιστή κινητό ή σταθερό τηλέφωνο και ότι αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στην ψυχική και συναισθηματική υγεία των μαθητών/τριών μας. 

Μας λένε ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματα και όλα τα σπίτια έχουν υπολογιστή και σύνδεση Ίντερνετ. Ως μαθητευόμενοι μάγοι, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εξαφάνισαν τους μαθητές που είναι σε καθεστώς φτώχειας, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους Ρομά, τους πρόσφυγες και έτσι μας ζήτησαν να τιμωρήσουμε τους φτωχούς και να τους βάλουμε απουσίες. Επίσης, ως μαθητευόμενοι μάγοι εξαφάνισαν τους « αδύναμους» και τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. 

Μας ζήτησαν να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε χώρο εργασίας, θεωρώντας ότι τα σπίτια μας είναι σαν τα δικά τους σπίτια με χωριστά δωμάτια, και υπολογιστές και σύνδεση που να σηκώνει πολλές τηλεδιασκέψεις, εξαφανίζοντας το γεγονός ότι πολλές οικογένειες έχουν γονιό/είς σε τηλεργασία και παιδιά σε τηλεκπαίδευση, εξαφανίζοντας τους πολύτεκνους. 

Επειδή 
  • Η τηλεκπαίδευση διασύρει την εκπαιδευτική διαδικασία και βαθαίνει τις κοινωνικές ανισότητες! 
  • Καταδικάζουν μια ολόκληρη γενιά στην αμορφωσιά, και στην συναισθηματική ανασφάλεια! 

Μα πάνω απ’ όλα επειδή 
  • Εμείς δεν είμαστε περαστικοί απ' την εκπαίδευση σαν την Κεραμέως! 
  • Έχουμε ευθύνη έναντι των μαθητών μας και των οικογενειών τους! 
  • Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας τίμια και αξιοπρεπώς! 
  • Η υγεία και η παιδεία δεν είναι μπίζνες! 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ και τις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ – ΠΑΜΕ, αντί να συζητούν τους όρους για την “καλυτέρευση” και τον εξωραϊσμό της “τηλεκπαίδευσης”, να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης και να συμβάλουν ώστε να πάρει η Ομοσπονδία αποφάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να κηρύξει απεργία – αποχή, απαιτώντας ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με ασφαλείς όρους για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Να απαιτήσουμε 
  • το πολύ 15 παιδιά ανά τμήμα! 
  • επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς! 
  • προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών και προσωπικού καθαριότητας! 

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να συντονιστούν μεταξύ τους παίρνοντας τις αντίστοιχες αποφάσεις και να διοργανώσουν αντίστοιχες δράσεις. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να σταθούν δίπλα στους μαθητές/τριές τους με όλους τους δυνατούς τρόπους, να ορθώσουν το ανάστημα τους αρνούμενοι να γίνουν μοχλός της ισοπέδωσης των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων με τηλεοθόνες και τηλεψέματα. 

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές να θέσουμε άμεση προτεραιότητα και επιλογή: ΤΏΡΑ ανοικτά και ασφαλή σχολεία 



Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020 

Οι εκπρόσωποι των 
Αγωνιστικών Παρεμβάσεων 
Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου