Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η μισή μας καρδιά στη Ροζάβα βρίσκεται!


πρόταση της ΑΑΚ που κατατέθηκε στις 10/10 στο ΔΣ του Αριστοτέλη και δεν ψηφίστηκε από τη ΔΑΚΕ και την ΑΣΕ

Σάββατο 12/10, 17:30, Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Τουρκική πρεσβεία 

Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη 2019, ο Τουρκικός στρατός κατοχής ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Ροζάβα της Συρίας με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες προσπάθειες εισβολής, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό που στρέφεται και κατά αμάχων. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, στην οποία άναψε το πράσινο φως η αμερικανική κυβέρνηση. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιτεθούν στη Ροζάβα στα πλαίσια των στρατιωτικών και οικονομικών ανταγωνισμών στην περιοχή κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, όμως η απόφαση δεν πάρθηκε μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην Ουάσιγκτον, τη Μόσχα, το Παρίσι και το Βερολίνο. 
Σκοπός τους, να εξαφανίσουν τις δημοκρατικές δομές που δημιούργησαν οι λαοί της περιοχής πριν από επτά χρόνια στη Ροζάβα (ΒΑ Συρία - Ανατολικό Κουρδιστάν) που άλλαξε ριζικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Σε αυτό τον αγώνα τα εκπαιδευτικά σωματεία, ανάμεσά τους και «ο Αριστοτέλης» έδειξαν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη με ανθρώπινη αποστολή τον Μάρτιο του 2015 στη Ροζάβα και το Κομπάνι, στους καταυλισμούς προσφύγων, με ανθρωπιστική βοήθεια και με την καμπάνια «ένα σχολείο για το Κομπάνι». 

Με τη νέα αυτή επέμβαση, χιλιάδες μέλη ισλαμιστικών συμμοριών θα παρελάσουν στη Ροζάβα και τη ΒΑ Συρία. Ένας νέος πόλεμος θα βυθίσει εκ νέου την Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή στο χάος, θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους πρόσφυγες προκειμένου να γλιτώσουν από τα τουρκικά στρατεύματα και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους με τον κίνδυνο συνολικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των λαών και να απαιτούμε: 

Να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Συρία, 

Να φύγουν όλες οι μεγάλες καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όλοι οι εισβολείς από τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν οι λαοί της Συρίας αλλά και συνολικά να διαφεντέψουν το μέλλον τους. 

Καμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου