Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Δήλωση/Καταγγελία των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων για το θρασύτατο παιχνίδι με τις ζωές των αναπληρωτ(ρι)ών20-08-2020

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Γιάννη Αναγνωσταρά (6974750410) και Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409)

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ για το θρασύτατο παιχνίδι με τις ζωές των αναπληρωτ(ρι)ών

Εδώ και λίγες μέρες οι αναπληρωτ(ρι)ες βιώνουν έναν απίστευτο εμπαιγμό με πολιτική ευθύνη του ΥΠΑΙΘ. Ανά μια ώρα έρχονται διφορούμενες ανακοινώσεις για το αν και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις της παράλληλης στήριξης, των ΖΕΠ και των τμημάτων υποδοχής (ΤΥ). Το ΥΠΑΙΘ αρνείται να πάρει θέση και να ανακοινώσει ξεκάθαρα ακόμα και λίγες ώρες πριν την Α’ φάση, που όπως αφήνεται να εννοηθεί πιθανόν να γίνει αύριο Παρασκευή 21/8.

Μετά τους χιλιάδες απορριφθέντες και απολυμένους εκπαιδευτικούς από τους πίνακες του προσοντολογίου σε ειδική και γενική αγωγή, μετά την απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΑΙΘ να κάνει προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες με χιλιάδες κόσμο εκτός, μετά από τις τεράστιες ανακατατάξεις που έχουν διαλύσει την ψυχική υγεία και την οργάνωση της ζωής των αναπληρωτ(ρι)ών, συνεχίζεται το παιχνίδι σε βάρος τους, με πρωταγωνιστές το ΥΠΑΙΘ και τις πληροφορίες που διαρρέουν στους διαδρόμους του υπουργείου.

Να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη το ΥΠΑΙΘ και να ανακοινώσει εδώ και τώρα ότι όλες οι προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες, όλες τις δομές και όλα τα κενά θα γίνουν σε μια φάση και όχι τμηματικά για να προασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητ(ρι)ών και να μπορούν οι αναπληρωτ(ρι)ες να οργανώσουν την ζωή τους και την εργασία τους. Φτάνει πια το κρυφτό πίσω από την παραπληροφόρηση και τις διαρροές. Φτάνει πια το παιχνίδι με τις ζωές των αναπληρωτ(ρι)ών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου