Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Να γίνει ΤΩΡΑ ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας από τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες στην Α' Αθήνας!



Να γίνει ΤΩΡΑ ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας από τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες στην Α Αθήνας! 

Οι αναπληρωτ(ρι)ες κάθε χρόνο βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία, οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση, καθώς πρέπει να βρεθούν από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Φέτος θα βιώσουν επιπλέον ένα απίστευτο αλαλούμ στα σχολεία και μια ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, γιατί η κυβέρνηση μετά το φιάσκο του μ.ο. των 17 μαθητών, θέλει να παρουσιάσει ότι όλες και όλοι είναι στα σχολεία μέχρι 2/9, «πιο νωρίς από ποτέ» όπως λένε. Καλεί λοιπόν η διεύθυνση της Α’ Αθήνας οι εκπαιδευτικοί να κάνουν την ανάληψη υπηρεσίας τους σε τυχαία, ορισμένα από τη διεύθυνση, σχολεία, πηγαίνοντας εκεί όλα τα δικαιολογητικά τους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στη διεύθυνση. 

Τα προβλήματα που δημιουργούνται όμως από εδώ και πέρα είναι πολλά. Οι εκπαιδευτικοί από επαρχία θα τοποθετηθούν και θα παρουσιαστούν σε σχολεία προσωρινά, που σημαίνει ότι ένας αναπληρωτής από επαρχία θα βρεθεί στην Αθήνα και μέχρι να τοποθετηθεί οριστικά στο σχολείο του, το οποίο μπορεί να βρίσκεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι την Ηλιούπολη, δεν θα μπορεί να βρει σπίτι ή να κάνει οποιοδήποτε προγραμματισμό. 

Ζητάει μάλιστα η διεύθυνση Α Αθήνας από τους διευθυντές/ντριες και τις προϊσταμένες να κάνουν την δουλειά των υπαλλήλων, απαιτώντας μάλιστα τα δικαιολογητικά όλων των αναπληρωτ(ρι)ών που θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους εκείνη τη μέρα από τις 8 μέχρι τις 9πμ να τα στείλουν στο email της διεύθυνσης μέχρι τις 10 το πρωί! Αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει καθώς ο όγκος των δικαιολογητικών είναι τεράστιος. Να αναφέρουμε επίσης ότι πολλά σχολεία που συστεγάζονται, καθώς και νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με δημοτικά δεν έχουν δικό τους εκτυπωτή ή σκάνερ. 

Όχι μόνο όλα τα παραπάνω είναι αδιανόητα, αλλά και επικίνδυνα. Αν όλες οι παραπάνω οδηγίες δίνονται για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων και των μαθητ(ρι)ών τους, τότε η μετακίνηση εκπαιδευτικών από το ένα σχολείο στο άλλο μόνο αρνητικό είναι για την προφύλαξη όλων μας καθώς και για την επαρκή και σωστή ιχνηλάτηση του ιού σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα. 

Για ακόμα μια φορά το ΥΠΑΙΘ αυθαιρετεί σε βάρος των αναπληρωτ(ρι)ών. Δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε πιόνια στη σκακιέρα τους, ούτε μαριονέτες στο παιχνίδι των δηλώσεων στα κανάλια για την τάχα μου «αριστεία» τους! 

Απαιτούμε να γίνει εδώ και τώρα ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες και να γίνουν οι δηλώσεις προτίμησης των σχολείων με πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των κενών στα σχολεία της Α’ Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου