Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Τακτική Γενική Συνέλευση, Τρίτη 28/11/2023 στις 6μμ Εκλογές, Πέμπτη 30/11/2023 από 2μμ με 8μμ

Η εποχή απαιτεί διαρκή και συντονισμένο αγώνα, τολμηρό, ικανό να φτιάξει κίνημα που δεν φοβάται να συγκρουστεί για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Μόνη προοπτική φραγμού για τον κόσμο της εργασίας παραμένουν τα αγωνιστικά, μάχιμα σωματεία, σαν τον Αριστοτέλη. Σταθερά και αταλάντευτα, μακριά από τον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Κόντρα στον φόβο και την υποταγή, είναι αναγκαία, τώρα πιο πολύ από ποτέ, η πραγματική χειραφέτηση του κόσμου της δουλειάς! Οι ιαχές του πολέμου που ηχούν για ακόμα μια φορά στην Παλαιστίνη φέρνουν στο προσκήνιο την πάλη για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία. Με βάση αυτές τις αξίες οι λαοί του κόσμου πορευόμαστε στους δρόμους του αγώνα.

Απέναντι σε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα και σε μισθούς πείνας Σε όλους τους χώρους εργασίας, όπως και στην εκπαίδευση, επιχειρούνται ριζικές αναδιαρθρώσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω συρρίκνωση των ατομικών και συλλογικών μας δικαιωμάτων. Πίσω από τη ‘δημιουργική λογιστική’ κράτους και κεφαλαίου, βρισκόμαστε όλοι εμείς που για να ανταπεξέλθουμε στην ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, εξωθούμαστε στη λογική της υπερεργασίας, της δεύτερης δουλειάς και της φτωχοποίησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις οδηγίες ΕΕ και ΟΟΣΑ, επιδιώκει να επαναφέρει τις συνθήκες εργασίας του τέλους του 19ου αιώνα, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν εργασιακό 8ωρο. Διώκεται το δικαίωμα στην απεργία, η δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διαπραγμάτευσης μέσα από τα σωματεία, με στόχο να εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα συλλογικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Ο αντεργατικός νόμος Γεωργιάδη και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο διαλύει περισσότερο την ζωή και την εργασία λαού και νεολαίας.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Χρονιά πετσοκόμματος η φετινή, με το ΥΠΑΙΘΑ να προσλαμβάνει 20 χιλιάδες λιγότερους/ες αναπληρωτ(ρι)ες, να επιδιώκει να διαλύσει κάθε μορφωτικό δικαίωμα, δημιουργώντας εκπαιδευτικούς «πολυεργαλεία» για να καλύπτουν τα χιλιάδες κενά, βουτηγμένους/ες στην εργασιακή ανασφάλεια. Στεκόμαστε και φέτος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα και την υποχρηματοδότησή του δημόσιου σχολείου στους γονείς και τους μαθητές, που προωθεί το φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, το σχολείο των ταξικών αποκλεισμών, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας. Ενάντια στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, στο εξετασιοκεντρικό κάτεργο των εξετάσεων PISA, στη διάλυση των συλλόγων διδασκόντων ως συλλογικά, δημοκρατικά όργανα λήψης αποφάσεων, υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών. Γινόμαστε ασπίδα και τείχος στην προσπάθειά τους να κυριεύσει η σιωπή και ο φόβος!

Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Τα τελευταία δύο χρόνια, σταθήκαμε δυναμικά και με αξιοπρέπεια, με επίγνωση του κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, απέναντι σε διώξεις, απειλές και εκφοβισμούς, για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, τις νέες γενιές, το δημόσιο σχολείο και το μέλλον μας. Κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή ο Αριστοτέλης με πρόταση της ΑΑΚ/Παρεμβάσεις κήρυξε Απεργία-Αποχή όταν οι Ομοσπονδίες και ο γραφειοκρατικός-υποταγμένος συνδικαλισμός αποδεχόταν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, χωρίς να δίνουν αγωνιστικό διέξοδο αντίστασης και μπλοκαρίσματος. Υπερασπιστήκαμε τις αποφάσεις μας σχολείο το σχολείο, συνάδελφο το συνάδελφο, στο δρόμο, σε κινητοποιήσεις, αντισταθήκαμε, καταγγείλαμε και κόψαμε τα πόδια σε προσπάθειες διοικητικών αυθαιρεσιών και απειλών.

Ο νόμος 4823/21, συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή των σχολείων μέσα από την αυτονομία τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Ένας νόμος που αμφισβητεί προοπτικά τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά και τον ρόλο και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών μέσα σε αυτή. Με καταιγισμό νομοθετημάτων και ταξική ευλάβεια, η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘA κατεδαφίζουν ό,τι απέμεινε όρθιο στο δημόσιο σχολείο από τα αντιδραστικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ψήφισαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδιαίτερα των μνημονιακών χρόνων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ).

Ως τώρα μπλοκάραμε την ατομική αξιολόγηση σθεναρά σε όλη τη χώρα και στον Αριστοτέλη. Έτσι συνεχίζουμε και φέτος! Οι αξιολογητ(ρι)ες ΔΕΝ μπήκαν στα σχολεία μας και έπρεπε ακόμα και για επισκέψεις «γνωριμίας» να λογοδοτήσουν στο σωματείο και την επιτροπή αγώνα! Οι εξετάσεις PISA για ακόμα μια χρονιά ΔΕΝ έγιναν. Η απεργία αποχή ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας συνεχίζεται και το τρίπτυχο «αξιολόγηση σχολείου, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών» παραπαίει.

Το σωματείο είναι υπόθεση ΟΛΩΝ των συναδέλφων και συναδελφισσών!

Αυτή την περίοδο δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια ακόμη μεταρρυθμιστική απόπειρα, αλλά βρισκόμαστε εν μέσω ενός πραγματικού πολέμου. Σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη τη συμπυκνωμένη συλλογική εμπειρία της περσινής χρονιάς και των τελευταίων μηνών, στη διάρκεια των οποίων δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα, καλούμαστε να σταθούμε έμπρακτα ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην διάλυση των σωματείων, στην κατάλυση κάθε ζωντανής και μάχιμης συλλογικής διαδικασίας που επιδιώκει το κράτος εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη.

Οι αντιλήψεις διαφόρων ρευμάτων στην εκπαίδευση ότι η δυνατότητα αντίστασης έρχεται μόνο μέσα από τις ομοσπονδίες είναι γραμμή ήττας. Στον συντονισμό των σωματείων και των ΓΣ βρίσκεται η ελπίδα νίκης. Οι καλύτερες στιγμές του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος συντελέστηκαν όταν οι εκπαιδευτικοί πήραν τον αγώνα στα χέρια τους μέσα από ΓΣ και επιτροπές αγώνα, από κέντρα αγώνα, όπως η κατάληψη της Πρυτανείας, με αυθεντικούς συντονισμούς πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, σε ρήξη με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, και με τους αγώνες διαμαρτυρίας και την κοινοβουλευτοποίηση των αγώνων.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στις διαδικασίες του σωματείου

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ), πλειοψηφώντας στον σύλλογο Αριστοτέλη δώσαμε και δίνουμε, όλον αυτόν τον καιρό και όλα αυτά τα χρόνια, έναν αγώνα ειλικρινή, συνεπή και αποφασιστικό, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Δείξαμε ότι τολμάμε να υπηρετήσουμε στην πράξη και μέχρι τέλους τις προτάσεις μας, ότι δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με αντίπαλες απόψεις από όπου και αν προέρχονται. Δώσαμε και δίνουμε μαζί σας έναν αγώνα στραμμένο στην υπηρέτηση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Έναν αγώνα αντάξιο των περιστάσεων. Έναν αγώνα που τον πλαισιώσατε υπερβαίνοντας, και εσείς από την πλευρά σας, τον εαυτό σας. Αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί με τη βεβαιότητα ότι η συλλογικότητα και η αποφασιστικότητά μας θα μας οδηγήσει σε νίκες. Μαζί με κάθε συνάδελφο, από τα μικρά καθημερινά μέχρι τα μεγάλα. Για νίκες στο σχολείο, για τους Σ.Δ., για τα εργασιακά μας δικαιώματα, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, μέχρι την ανατροπή της αντι-εκπαιδευτικής και αντι-λαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων και του ΥΠΑΙΘΑ

Για να συνεχίσουμε να έχουμε ένα σωματείο που δε θα καθοδηγείται από την εκάστοτε κυβερνητική παράταξη και καμία κομματική γραφειοκρατία, έναν Σύλλογο που αντιστέκεται και θα μπλοκάρει τα κυβερνητικά σχέδια, ένα σωματείο απρόθυμο να συρθεί σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις και ήττες! Να συνεχίσουμε με ένα σωματείο ακηδεμόνευτο, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα είναι ελεύθερο να συγκρουστεί και να νικήσει! Θέλουμε ένα σωματείο νίκης και αγώνα, όχι συμβιβασμού! Ένα σωματείο που εννοεί αυτά που λέει και τα κάνει πράξη, που οι διακηρύξεις του ΔΕΝ προδίδονται από τις πρακτικές του!

Καλούμε όλες και όλους στην τακτική γενική συνέλευση την Τρίτη 28/11 στις 6μμ και στις εκλογές την Πέμπτη 30/11 2μμ με 8μμ

στο 39ο – 141ο ΔΣ Αθηνών (Τσούντα & Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου