Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Προτάσεις-Ψηφίσματα ΑΑΚ/Παρεμβάσεις σχετικά με διώξεις, απολύσεις κλπ

1. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις όσων συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές που έχουν κηρύξει οι ΕΛΜΕ

2. Ψήφισμα στήριξης μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας

3. Στηρίζουμε το ψήφισμα ενάντια στην απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ»

1. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις όσων συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές που έχουν κηρύξει οι ΕΛΜΕ

Με υπογραφή του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος γιατί δεν όρισε μέντορες κι ενδοσχολικούς συντονιστές αφού συμμετέχει στην προκηρυγμένη Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά. Αντίστοιχη δίωξη έγινε από τον ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας ο οποίος κάλεσε σε απολογία εκπαιδευτικούς γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη Απεργία Αποχή από μέντορες κι ενδοσχολικούς συντονιστές της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Οι Διευθυντές ΔΙΔΕ Πειραιά και ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας επιδιώκουν την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Είναι συνέχεια της περσινής απόπειρας διώξης των προϊσταμένων και διευθυντ(ρι)ων που συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή των σωματείων μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αποτελεί επικίνδυνη και σοβαρή εξέλιξη. Όπως πέρσι υπήρξε κύμα στήριξης και αλληλεγγύης από τα πρωτοβάθμια σωματεία που οδήγησε στην πλήρη δικαίωση των εκπαιδευτικών από τα ΠΥΣΠΕ, έτσι και τώρα πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό αυτών των παραπομπών αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

Αποτελεί εκτροπή αυτή η εξέλιξη, που δεν θα περάσει! Το αναφαίρετο δικαίωμα για συμμετοχή των εργαζομένων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν έχουν προσβληθεί, δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα κουρελόχαρτο σκοτεινών εποχών και καθεστώτων διώκοντας συναδέλφισσες/ους που τιμούν τον κλάδο μας με τη συμμετοχή τους στους συλλογικούς αγώνες! Αυτές οι ασφαλίτικες μέθοδοι του Υπουργείου Παιδείας και των διευθυντών εκπαίδευσης, οι διώξεις εκπαιδευτικών, η στοχοποίηση συναδέλφων, σχολείων και εκπαιδευτικών σωματείων μας αφορούν όλους! Δεν θα ανεχτούμε κανένα παιχνίδι στις πλάτες όλης της μαχόμενης εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο κάθε σχολική μονάδα κάθε εκπαιδευτικού σωματείο που απειλείται. Λέμε καθαρά: Καμιά κύρωση, καμιά ποινή, κάτω τα χέρια σας από τους απεργούς, σε όσες και όσους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν τώρα θέση και αποφάσεις μάχης απέναντι στον ολοκληρωτικό κατήφορο της κυβέρνησης του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού.

Ως σύλλογος συμμετέχουμε σε όλες τις κινηματικές δράσεις για τη στήριξη, την κάλυψη και την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους και τα εκπαιδευτικά σωματεία που στοχοποιούνται και διώκονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή του Υπουργείου και σε ανυποχώρητη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Κανένας μόνος του!

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη! Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούν οριστικά οι συνάδελφοι!

2. Ψήφισμα στήριξης μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστή του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου συνδικαλιστή γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στο κ. Καψάλη. Συγκεκριμένα ο πρώην ΔΔΕ Λάρισας τιμωρήθηκε με τρίμηνη στέρηση μισθού διότι επί της θητείας του είχε προχωρήσει στην περικοπή μισθού δύο εκπαιδευτικών γιατί εξέθεσαν δημόσια τις απόψεις τους για διοικητικά θέματα της ΔΔΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση διευθυντή με λανθασμένη μοριοδότηση. Οι δυο συνάδελφοι τελικά δικαιώθηκαν και τους επιστράφηκαν τα χρήματα ενώ ο κ. Καψάλης παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου εσωτερικών όπου και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο εκπαιδευτικοί είχαν απευθυνθεί από την αρχή στο σωματείο τους και στην ΟΛΜΕ.

- Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά και να παύσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του εκλεγμένου συναδέλφου.

- Είναι πρωτοφανές ο προϊστάμενος να παρεμβαίνει και να ασκεί λογοκρισία στο τι συζητά το ΔΣ των εργαζομένων. Ο συνάδελφος άσκησε τα αυτονόητα συνδικαλιστικά του καθήκοντα όπως ακριβώς προβλέπεται και συνταγματικά. Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν αν τιμωρήθηκε ο προϊστάμενος τους για αποφάσεις που τους αφορούν.

Η τρομοκρατία και οι απειλές δε θα μας φιμώσουν!

Η Αλληλεγγύη όπλο των εργαζομένων!

3. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ»

Καταγγέλλουμε την απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», Ελπίδας Νασιοπούλου, από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου. Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της συναδέλφου ανάρμοστη, επειδή η τελευταία, μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία. Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση.

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου. Καταγγέλλουμε το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα που επικρατεί στο εν λόγω φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθετείται ευρύτερα, που θέλει τον καθηγητή υπόλογο για τις ιδέες και τα φρονήματά του, διαφορετικά τον παύει εν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καλλιεργώντας την απάνθρωπη αντίληψη ότι ο δάσκαλος είναι αναλώσιμος.

Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Δε θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους! Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόλυσης της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ»!

Η εκδικητική απόλυση δε θα περάσει! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου