Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

84% ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές «εκλογές» στην Α’ Αθήνας! 66% ΑΠΟΧΗ πανελλαδικά! Πανωλεθρία της Κεραμέως και των κολαούζων της! Νίκησαν οι συλλογικές διαδικασίες, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητα του κόσμου της εκπαίδευσης!

Ο κόσμος της εκπαίδευσης μίλησε για ακόμα μια φορά, πετώντας στα σκουπίδια το σχέδιο της Κεραμέως και του ΥΠΑΙΘ για έλεγχο και χειραγώγηση με ηλεκτρονικές «εκλογές»! Η αποχή στην Α’ Αθήνας άγγιξε το 84%, το ίδιο και σε όλη την Αττική!

Η Κεραμέως πίστεψε ότι με απειλές, κονέ και τηλεφωνήματα θα καταφέρει τον κόσμο να συμμετέχει στην παρωδία των ηλεκτρονικών εκλογών! Έχασε παταγωδώς!


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΩΔΙΑ στην Α’ Αθήνας: Στους 7005 εγγεγραμμένους, οι ψηφίσαντες είναι για ΠΥΣΠΕ 1104 (15,76% συμμετοχή), ΑΠΥΣΠΕ 1.027 (συμμετοχή 14,66%), ΚΥΣΠΕ 1.020 (συμμετοχή 14,56%)

Μόλις το 16% της Α΄ Αθήνας ψήφισε στις εκλογές-παρωδία και η ΑΠΟΧΗ έφτασε το 84%, όταν η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές το 2018 ήταν 84%! Οι ψευτοαιρετοί που παρουσιάζονται ως εκλεγμένοι (Ρουμπής Τάκης με αναπληρωματικό τον Γκέκα Φίλιππο ΔΗΣΥ και Τρανός Χρήστος με αναπληρωματική Γκάγκαρη Αγγελική) δεν μας εκπροσωπούν. Δεν τους αναγνωρίζουμε και καλούμε να παραιτηθούν.

Η κινητοποίηση του κλάδου απέδειξε πάλι πως έχουμε την δύναμη να διαλύσουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, να είμαστε πάντα η άμμος στα γρανάζια τους στις απόπειρες της διάλυσης των συνδικάτων, της νομιμοποίησης του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και της προσπάθειας να περπατήσει ανενόχλητα η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Σήμερα νίκησαν τα σωματεία μας, ο συλλογικός και μαζικός μας αγώνας, η δημοκρατία του κινήματός μας! Ο κόσμος της εκπαίδευσης, της ζωντανής διαδικασίας και της πράξης, συντάχθηκε με τα 90 σωματεία πανελλαδικά και έδωσε την αφοπλιστική απάντησή του. Ό,τι και να κάνουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης που προσπαθούν με παρατάσεις να ψηφίσει περισσότερος κόσμος, ό,τι και να κάνουν οι κολαούζοι με τηλέφωνα, ό,τι και να κάνουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι που απειλούσαν νεοδιόριστους/ες και αναπληρώτ(ρι)ες να ψηφίσουν αλλιώς θα χάσουν μισθό ή μονιμοποίηση… δεν πιάνει! Η απονομιμοποίηση των ψευδοεκλογών είναι ηχηρότατη σε όλη την χώρα!

Οι νόθοι που εκλέχθηκαν, οφείλουν να παραιτηθούν ΤΩΡΑ! Δεν εκπροσωπούν κανέναν και καμία εκπαιδευτικό, παρά μόνο την δική τους προσωπική φιλοδοξία, δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο η καρέκλα της συνδιαχείρισης, των κονέ και των εξυπηρετήσεων ημετέρων, της διαπλοκής στα σκοτεινά δωμάτια της διοίκησης, μακριά από τη ζωντανή παρέμβαση των σωματείων στη βάση υπεράσπισης των εργασιακών συλλογικών δικαιωμάτων.

Χαιρετίζουμε και τις/τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που για πολλοστή φορά με τη στάση τους έδωσαν ηχηρό χαστούκι στην πολιτική του υπ. Παιδείας.

Στην πολιτική που αποθεώνει το επιχειρηματικό σχολείο, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, την αριστεία, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές, τους χορηγούς και την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση πτυχίων και απαξίωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και πάνω από όλα την κατακρεούργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Η αποχή κυμάνθηκε στο 66% (ακόμα και με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και ορισμένων διευθύνσεων που φυσικά δεν μπορούν να ελεγχθούν εξαιτίας των μεθοδεύσεων του ΥΠΑΙΘ). Στην Πρωτοβάθμια η συμμετοχή στο ΚΥΣΠΕ εμφανίζεται στο 33,79% ενώ στη Δευτεροβάθμια για το ΚΥΣΔΕ στο 34,06%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινείται σε ποσοστά άνω του 75% ενώ στην Αττική φτάνει στο 85% Αξίζει να σημειώσουμε ότι δυο μέρες μετά από την ηλεκτρονική κάλπη του πολυδιαφημισμένου ψηφιακού μετασχηματισμού και κράτους, το ΥΠΑΙΘ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τους επίσημους αριθμούς των ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ ούτε τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ!

Η αποχή μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερη αν η διοίκηση, το υπουργείο και οι παρατάξεις που το στηρίζουν δεν προχωρούσαν σε πρωτοφανείς και εξευτελιστικές για τη διαδικασία μεθοδεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλά ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές πήραν παράταση, ενώ e-mail «υπενθύμισης» των εκλογών έφταναν στους συναδέλφους μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στις εκλογές δίνεται παράταση όταν ο κόσμος περιμένει έξω από τα εκλογικά κέντρα να ψηφίσει, τώρα όμως δόθηκε παράταση μήπως και πιεστεί κάποιος επιπλέον να ψηφίσει! Και φυσικά οι μεθοδεύσεις δεν σταμάτησαν εδώ: διενεργήθηκαν «εκλογές» στις οποίες δεν επιτρεπόταν να παρευρίσκονται στην καταμέτρηση οι εκπρόσωποι των σωματείων, ούτε και να βρίσκονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να ελέγχουν τη διαδικασία, ενώ στα σωματεία δεν έχει δοθεί ούτε πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους ούτε τώρα στους καταλόγους ψηφισάντων για να μπορούν να τους ελέγξουν!

Η ήττα του Υπουργείου και των συνοδοιπόρων του ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ-ΠΕΚ, ΔΙΚΤΥΟ-ΣΥΝΕΚ σε ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ γίνεται ακόμα πιο εμφανής αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν 90% περίπου και το συγκρίνει με το 34% της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Είναι εντελώς έκθετοι και νόθοι. Η μόνη που τους χειροκροτά και τους δίνει εύσημα είναι η Κεραμέως. Είναι θράσος να γράφεται από στελέχη του ΔΙΚΤΥΟΥ και των ΣΥΝΕΚ «ότι στη δημοκρατία αποφασίζουν όσοι πηγαίνουν…». Αυτό υποστήριζε και η Κεραμέως το 2018 με τις ψευτοεκλογές και την καταδίκαζε ο κλάδος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Τώρα οι δυνάμεις αυτές σηκώνουν τη σημαία της πιο μαύρης προπαγάνδας του ΥΠΑΙΘ.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι την πλάτη στη γραμμή του Υπουργείου και των συνοδοιπόρων του γύρισαν ακόμα και ψηφοφόροι των αντίστοιχων παρατάξεων που συνειδητοποίησαν το διακύβευμα και απείχαν από τις εκλογές παρωδία. Και οι τρεις παρατάξεις το 2022 πήραν κατά πολλές χιλιάδες λιγότερους ψήφους από το 2018

2022 2018

ΔΑΚΕ: κάτω από 11.000 16.161 (-5.000 περίπου)

ΔΗΣΥ: κάτω από 11.000 12.033 (-1.000 περίπου)

ΔΙΚΤΥΟ: 6.000 περίπου 9.110 (-3.000 περίπου)

Το ίδιο συνέβη και στο ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας

Οι ψηφοφόροι του 2018 τους γύρισαν την πλάτη

2022 2018

ΔΑΚΕ: 386 801 (-415)

ΔΗΣΥ: 577 920 (-343)

ΔΙΚΤΥΟ: 98 223 (-125)

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2018 οι Παρεμβάσεις ήταν 1η δύναμη με 1.274 ψήφους

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν και γύρισαν την πλάτη στα σχέδιά τους.

Η αποχή από τις εκλογές νοθείας μίλησε ξανά!

Νίκησαν ΞΑΝΑ τα σωματεία μας, οι συλλογικές μας διαδικασίες, η δημοκρατία του κινήματος μας, οι αγώνες και οι ελπίδες μας!

Είμαστε η μαχόμενη ζωντανή εκπαίδευση, δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας και τις συλλογικές διαδικασίες τους! Δεν υποτασσόμαστε! Δεν συναινούμε! Θα νικήσουμε!

Με αισιοδοξία και δύναμη ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη, 11:00πμ Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου με τα πρωτοβάθμια σωματεία και το πανό του Αριστοτέλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου