Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Να κάνουμε το σωματείο δική μας Υπόθεση! όλες και όλους στην τακτική γενική συνέλευση στις 21/11 και στις εκλογές στις 23/11

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Α.Α.Κ.
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση 
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις
Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

Καλούμε όλες και όλους 

Τακτική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 21/11/2021 στις 18:00

Εκλογές Τετάρτη 23/11/2021, 14:00-19:30

στα 39ο-141ο ΔΣ (Τσούντα κι Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε σοβαρές και νικηφόρες μάχες για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο, τις/τους μαθητ(ρι)ες μας και τη θέση μας σε αυτό, απέναντι στην πολιτική του ΥΠΑΙΘ που προωθεί το φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.

Ενάντια στο εξετασιοκεντρικό κάτεργο των εξετάσεων PISA, την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, τους αυταρχικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς μέσα στους συλλόγους διδασκόντων (μέντορες- συντονιστές), τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία. Υπερασπιστήκαμε κι αγωνιστήκαμε για δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων των ίσων των διαφορετικών, γίναμε ασπίδα και τοίχος στην προσπάθειά τους να κυριεύσει η σιωπή και ο φόβος!

Σήμερα ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε ρεύμα-αέριο-πετρέλαιο, από την κατακρεούργηση βασικών κοινωνικών/εργασιακών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, ζούμε τις αλλεπάλληλες κρίσεις του συστήματος ενώ μας ετοιμάζουν κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Κανείς/ Καμία δεν ζει με 800€! Οι αναπληρωτ(ρι)ες και οι νεοδιόριστοι/ες, που για 1 ή 10 χρόνια εργάζονται στο σχολείο, αντιμετωπίζονται σαν εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα, που εκφοβίζονται συνεχώς, με πετσοκομμένους μισθούς! Οι μόνιμοι από την άλλη, για πάνω από 10ετία βιώνουν τρομακτική καθήλωση των μισθών τους!

Την ίδια στιγμή σε όλους τους χώρους εργασίας συνολικά, αλλά και στην εκπαίδευση, επιχειρούνται ριζικές αναδιαρθρώσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω συρρίκνωση ως και εξαφάνιση των ατομικών και συλλογικών μας δικαιωμάτων. Το δικαίωμα στην απεργία, η δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διαπραγμάτευσης μέσα από τα σωματεία, το 8ωρο, η υπερωριακή αμειβόμενη εργασία, οι συλλογικές συμβάσεις και εντέλει η ίδια η ύπαρξη των σωματείων, όλα αυτά επιχειρούνται να σβηστούν ως λέξεις και ως πρακτικές στη νέα τάξη πραγμάτων. Επιχειρείται με δύο λόγια να εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα συλλογικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Και για την εκπαίδευση, ο νόμος 4823, συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την αυτονομία τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Ένας νόμος που δεν επιχειρεί άλλο από την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης με όχημα τις αλλεπάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης που θεσμοθετεί. Ένας νόμος που αμφισβητεί προοπτικά τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και τον ρόλο και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών.

Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική των εκπαιδευτικών δε θα προχωρήσει και θα ανατραπεί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη μεταρρυθμιστική απόπειρα, βρισκόμαστε εν μέσω ενός πραγματικού πολέμου. Σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη τη συμπυκνωμένη συλλογική εμπειρία της περσινής χρονιάς και των τελευταίων μηνών, στη διάρκεια των οποίων δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα, καλούμαστε να σταθούμε έμπρακτα ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην διάλυση των σωματείων που θέλει η ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ, που εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη επιδιώκουν να καταλύσουν κάθε ζωντανή και μάχιμη συλλογική διαδικασία. Μεγάλη μας νίκη, η κινητοποίηση του κλάδου στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία που απέδειξε πάλι πως έχουμε την δύναμη να διαλύσουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, να είμαστε πάντα η άμμος στα γρανάζια τους στις απόπειρες της διάλυσης των συνδικάτων, της νομιμοποίησης του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και της προσπάθειας να περπατήσει ανενόχλητα η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Τώρα είναι ξανά η ώρα την απαξίωση που επιδιώκει ΥΠΑΙΘ και κυβέρνηση απέναντι στα σωματεία και την συλλογική τους δράση να την ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ! Να κάνουμε το σωματείο ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Άραγε, επιθυμούμε ένα σωματείο που θα καθοδηγείται από την εκάστοτε κυβερνητική παράταξη, θα υπηρετεί τα κυβερνητικά σχέδια, ένα σωματείο πρόθυμο στην πρώτη δυσκολία να συρθεί σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις και ήττες Ή ένα σωματείο ακηδεμόνευτο, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα είναι ελεύθερο να συγκρουστεί και να νικήσει; Θέλουμε ένα σωματείο νίκης ή ήττας; Ένα σωματείο συμβιβασμού ή αγώνα; Ένα σωματείο που να εννοεί αυτά που λέει και τα κάνει πράξη ή ένα σωματείο που οι διακηρύξεις του να προδίδονται από τις πρακτικές του;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του σωματείου είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ και αυτό γιατί σε τούτες τις εκλογές κρίνεται τόσο η ίδια η ύπαρξη των σωματείων (αφού ο νόμος Χατζηδάκη επιχειρεί να βάλει χίλια εμπόδια ακόμα και στη διεξαγωγή των τακτικών εκλογών) αλλά και ο χαρακτήρας των σωματείων που θα έχουμε από εδώ και εμπρός.

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) στον σύλλογο Αριστοτέλη δώσαμε και δίνουμε, όλον αυτόν τον καιρό και όλα αυτά τα χρόνια, έναν αγώνα ειλικρινή, συνεπή και αποφασιστικό κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Δείξαμε ότι δεν λέμε άλλα και κάνουμε άλλα, ότι τολμάμε να υπηρετήσουμε στην πράξη και μέχρι τέλους τις προτάσεις μας, ότι δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με αντίπαλες απόψεις από όπου και αν προέρχονται. Δώσαμε και δίνουμε μαζί σας έναν αγώνα τολμηρό αλλά στραμμένο στην υπηρέτηση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Έναν αγώνα αντάξιο των περιστάσεων. Έναν αγώνα που τον πλαισιώσατε υπερβαίνοντας, και εσείς από την πλευρά σας, τον εαυτό σας. Αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί με τη βεβαιότητα ότι η συλλογικότητα και η αποφασιστικότητά μας θα μας οδηγήσει σε νίκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου