Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Γιατί η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ αρνείται τη συνθετική πρόταση της ΑΑΚ/Παρεμβάσεις και η ΔΑΚΕ καταψηφίζει την κινητοποίηση; Όλες/Όλοι Πέμπτη 13/6 Υπουργείο Παιδείας, 2.00 μμ ενάντια στο προσοντολόγιο των απολύσεων, των απολύσεων λόγω παραβόλου, έλλειψης εξομοίωσης και άλλων τεχνασμάτων!

Την παρακάτω συνθετική πρόταση κατέθεσε στο ΔΣ η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις ζητώντας επί της ουσίας να προστεθούν οι αποφάσεις του «Αριστοτέλη» για την αντίθεση μας στο προσοντολόγιο των απολύσεων καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τον αποκλεισμό των αναπληρωτών που δεν έχουν εξομοίωση. Αυτή την πρόταση αρνήθηκαν να ψηφίσουν, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ επιμένοντας αποκλειστικά στη δική της και η ΔΑΚΕ διαφωνώντας με την κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κείμενο-απόφαση του σωματείου!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, Πέμπτη 13/6, 2.00μ.μ. 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΩΣ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 

Να παρέμβει τώρα το Υπ. Παιδείας, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς συνάδελφος …λόγω παράβολου! 
Το εκπαιδευτικό κίνημα βρέθηκε αυτή τη χρονιά στην πρώτη γραμμή του αγώνα και υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία όχι μόνο για τον εκπαιδευτικό αλλά και για όλο το λαό. Υπερασπίστηκε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους. 

Η ψήφιση του νόμου με το νέο σύστημα προσλήψεων, που οδηγεί σε απολύσεις, δεν μας σταματά. Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών. 

Αυτές τις μέρες πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής διαπιστώνουν ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον νέο πίνακα! Ενώ κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μάη, όπως προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό ως την ημερομηνία αυτή, γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και 1,5 μήνα! 

Η παραπλανητική αυτή ενημέρωση του συστήματος δεν πρέπει να οδηγήσει τους συναδέλφους μας αυτούς ακόμα και στην ανεργία. Επειδή ο πίνακας είναι ενιαίος, που σημαίνει ότι, τυχόν αποκλεισμός τους απ’ αυτόν, τους αποκλείει τόσο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης όσο και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, τους οδηγεί δηλαδή σε σίγουρη ανεργία για τρία χρόνια! Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. συνεχίζουν τους αποκλεισμούς εν όψει «διορισμών» μετά τον αποκλεισμό των συναδέλφων που δεν έχουν εξομοίωση. 

Απαιτούμε

Κατάργηση του νόμου που περιλαμβάνει το νέο σύστημα προσλήψεων 

-Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. 

-Κατάργηση του ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου) και του ν.4186/2013 (Αρβανιτόπουλου). 

-Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα - προστασία της μητρότητας. 

-Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί, όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές. Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/κατάργηση, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. 

-Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς 

Άμεση παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος/ισσα: 

-που κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά του, εξαιτίας της διχογνωμίας του συστήματος για το παράβολο! Σε κάθε περίπτωση να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους χρονικό περιθώριο να προβούν στην πληρωμή του, αν δεν ισχύει το προβλεπόμενο περιθώριο που λέει το σύστημα. 

-που είναι, μέχρι σήμερα, εγγεγραμμένος/η στους πίνακες προϋπηρεσίας και δεν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εξομοίωσης του πτυχίου του. 

Δεν θα ανταγωνιστούμε! 

Θα αγωνιστούμε μαζί για την κατάργηση του νόμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου