Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει (τον τόπο των εκλογών) Αλλά εδώ μιλάμε για τα σωματεία που τα έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη και δεν επιτρέπονται παραταξιακές σκοπιμότητες με αυτά

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη προτείναμε στο ΔΣ του Συλλόγου να πραγματοποιήσουμε τις εκλογές για ΔΣ σημειώνοντας ότι ο νόμος Χατζηδάκη φέρνει κορυφαίες αντιδραστικές ανατροπές στη δομή και λειτουργία των σωματείων (υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία και ΓΣ ταυτόχρονα με τη δια ζώσης, μητρώο μελών κ.λπ.). Σε εκείνο το ΔΣ η ΔΑΚΕ μας κατηγόρησε ότι ευνοούμε την πανδημία και η ΑΣΕ δήλωσε τη διαφωνία της με το επιχείρημα ότι δεν είχαμε αρκετό διάστημα μπροστά μας ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί. Έτσι δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Τον Σεπτέμβριο επανήλθαμε ως ΑΑΚ/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη στην ίδια πρόταση σημειώνοντας την τεράστια σημασία που έχει να προχωρήσει το σωματείο σε όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του, στις ΓΣ και στις εκλογές. Σε αυτό το ΔΣ για μια ακόμα φορά η ΔΑΚΕ διαφώνησε, κατηγορώντας μας ότι συνεχίζουμε να διαδίδουμε τον ιό (!!!) με τις προτάσεις μας και θα είμαστε υπεύθυνοι για την εξάπλωση του (!!!) και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ συμφώνησε και συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα και καταλήχθηκε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 24/11.
Η περίοδος που διανύουμε είναι ιστορική. Η επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε τομέα της κοινωνικής και συλλογικής μας δραστηριότητας δεν έχει προηγούμενο. Το ίδιο και η εκπαίδευση. Το σύνολο των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων έχουν μπει στο στόχαστρο. Και τα σωματεία κυρίως. Επιχειρείται να εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα συλλογικής αντίστασης.

Γι’ αυτό και η Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας, κατ’ εντολή του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως δεν ενέκρινε τις άδειες για την διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης και των εκλογών του διοικητικού συμβουλίου, με στόχο να εμποδίσει την διεξαγωγή τους.

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας την καθολική συμμετοχή στην απεργία-αποχή, την τόσο μαζική και συγκινητική εναντίωσή μας στην αξιολόγηση, την αμέριστη συμπαράσταση που εκφράζει το γονεϊκό κίνημα στο δίκαιο αυτό αγώνα μας, η υπουργός επιδιώκει να φέρει εμπόδια στη συλλογική μας δράση και στη δυνατότητά μας να πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές.

Μετά από αυτό προτείναμε στο ΔΣ να πραγματοποιηθεί η ΓΣ στις 23/11 απόγευμα και οι εκλογές στις 24/11. Εκεί δεχτήκαμε για άλλη μια φορά την επίθεση της ΔΑΚΕ η οποία είναι φανερό πλέον ότι για μικροπαραταξιακούς λόγους, θέλει να μην πραγματοποιηθούν εκλογές για 2η συνεχή χρονιά χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την πανδημία!

Την στιγμή που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ασφυκτικά γεμάτα, και στα σχολεία το ΥΠΑΙΘ συγχωνεύει το ένα τμήμα μετά το άλλο στοιβάζοντας 25 και άνω μαθητές σε αίθουσες κλουβιά, η ΔΑΚΕ προσπαθεί να μας πείσει ότι οι συνελεύσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες. Αστεία επιχειρήματα μιας παράταξης που αδιαφορεί καθαρά για την ύπαρξη του σωματείου και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για να μπλοκάρει τη μαχητική δράση του.

Ως ΑΑΚ/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη, έχουμε προτείνει εδώ και μια εβδομάδα στο ΔΣ του συλλόγου τρία διαφορετικά σχολικά κτίρια, εκ των οποίων το ένα μας παραχωρείται από τη 1:30μμ και τα υπόλοιπα μετά τις 4μμ. Και τα τρία βρίσκονται κοντά σε μετρό και ΗΣΑΠ. Κανένα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αποδεκτό από το ΔΣ. Αντί αυτών, η ΑΣΕ ΠΑΜΕ δύο βδομάδες πριν τις εκλογές κάνει προτάσεις χωρίς αντίκρισμα και το γνωρίζει. Προτείνει να πραγματοποιηθούν οι εκλογές σε τρεις διαφορετικές περιοχές αλλά εν τω μεταξύ δεν έχει καν εξασφαλίσει ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι (πχ πρότεινε το Όσκαρ για την περιοχή των Πατησίων αλλά το Όσκαρ είναι κινηματογράφος εν λειτουργία και έχει προβολές μετά τις 6:00μμ), προτείνει ψηφοφορία 10:00-7:00 ενώ δεν έχει καν εξασφαλιστεί ότι οι εφορευτικές επιτροπές θα έχουν άδεια και φυσικά δεν μπορούν να παραβρίσκονται τα μέλη των ψηφοδελτίων! Εν τω μεταξύ με αυτά και με εκείνα, δεν μπορούν να κλειστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι! Κι αναρωτιόμαστε. Οι προτάσεις αυτές δυο βδομάδες πριν τις εκλογές γίνονται για να κωλυσιεργήσουν και τελικά να τις ακυρώσουν; Γιατί τελικά οι παρατάξεις δυο βδομάδες πριν τις εκλογές αρνούνται προτάσεις για σχολεία που μας παραχωρούνται και κάνουν προτάσεις που βρίσκονται εντελώς στον αέρα και δεν πατούν πουθενά;

Όσο μας αφορά, θεωρούμε πολύ σημαντικό να συσπειρωθεί ο κόσμος της εκπαίδευσης σε ένα χώρο που θα επιτρέπει τη συζήτηση και την επικοινωνία μεταξύ μας που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Και αυτή τη στιγμή οι μόνοι χώροι που μας παραχωρούνται είναι τα σχολεία κι αυτά μετά το μεσημέρι ώστε και οι εφορευτικές να μπορούν να παραβρίσκονται και φυσικά οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη των ψηφοδελτίων. Αυτός είναι ο φυσικός μας χώρος και δεν θα επιτρέψουμε στην Κεραμέως και στο Χατζηδάκη να μας κάνουν παράνομους στο σπίτι μας!

Καλούμε τις παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες με βάση πραγματικά δεδομένα κι όχι δικαιολογίες.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του σωματείου είναι επιτακτική και αυτό γιατί σε τούτες τις εκλογές κρίνεται τόσο η ίδια η ύπαρξη των σωματείων (αφού ο νόμος Χατζηδάκη επιχειρεί να βάλει χίλια εμπόδια ακόμα και στη διεξαγωγή των τακτικών εκλογών) αλλά και ο χαρακτήρας των σωματείων που θα έχουμε από εδώ και εμπρός.

Καλούμε όλες και όλους στην τακτική γενική συνέλευση στις 23/11 και στις εκλογές στις 24/11

Τα εμπόδια που μας βάζουν, δεν μας φοβίζουν. Μας δυναμώνουν. Η Συνέλευση και οι εκλογές θα γίνουν και θα αναδείξουν δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες που έρχονται.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 23/11 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 24/11

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ)/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου