Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Έως εδώ ο Συνδικαλιστικός Κατήφορος! ΑΣΕ/ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ τραβάνε το χαλί στην απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου για κήρυξη Απεργίας Αποχής από το σωματείο

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μετά τη μεγαλειώδη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή και στην απεργία της 11/10 και πριν το Εφετείο εκδώσει την απόφασή του για την απεργία αποχή, η ΔΟΕ είχε συνεδριάσει και είχε προαποφασίσει ως μορφή της συνέχισης του αγώνα μας, το ενιαίο κείμενο. Μια απόφαση που δεν την έστειλε καν ως εισήγηση στις ΓΣ στις οποίες καλούσε. Ακολούθησε η ολομέλεια πρόεδρων και η βροντερή σιωπή της Ομοσπονδίας για μία εβδομάδα, παρά τα όσα της μεταφέρθηκαν για την ανυποχώρητη διάθεση των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα να μην υποστείλουν τις σημαίες. Η σιωπή αυτή της ΔΟΕ στοίχισε πολλά στον αγώνα που με τόση αποφασιστικότητα αρχίσαμε.

Ο σύλλογος μας την επομένη της μεγαλειώδους απεργίας του κλάδου, στις 12/10/21, προχώρησε σε έκτακτη Γ.Σ. και αποφάσισε τα επόμενα βήματά μας. Η Γενική Συνέλευση απάντησε σχεδόν ομόφωνα (με εξαίρεση μιας ψήφου υπέρ του ενιαίου κειμένου της ΔΟΕ):

· να απαιτήσει την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από τη ΔΟΕ

· να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν αντίστοιχες αποφάσεις, στην περίπτωση που η ΔΟΕ δεν προχωρήσει με την επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής

· να καλύψει στο μεσοδιάστημα τους συναδέλφους με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, προκειμένου να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα την αξιολόγηση

Σήμερα, που το εξώδικο έχει συνταχθεί από τον δικηγόρο και είναι έτοιμο να κατατεθεί αύριο Δευτέρα στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ βάζει αναχώματα και επιχειρεί να μπλοκάρει την απόφαση της ΓΣ και άρα την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής!!! Η δε ΔΑΚΕ εξαρχής είχε θέσει εαυτόν έξω από κάθε προσπάθεια να συνεχιστεί ο αγώνας με άλλη μορφή πέραν του ενιαίου κειμένου.

Η απόφαση αυτή της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ να μπλοκάρει τη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να δώσουν αγωνιστική έκφραση σε όλους μας είναι έξω και πέρα από κάθε δεοντολογία και ηθική, ειδικά όσων υπερασπίζονται τον ταξικό συνδικαλισμό και την οργάνωση από τα κάτω. Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ εκ των υστέρων προφασίζεται έλλειψη απαρτίας στη ΓΣ, θέμα που δεν ετέθη τότε από καμία δύναμη, και έρχεται σε σχιζοφρενική αντίφαση με τον ίδιο του τον εαυτό όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και πρακτικά αφού στη Συνέλευση είχε ψηφίσει την πρόταση για την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από τον σύλλογο από τη στιγμή που δεν την επανακηρύξει η ΔΟΕ.

Η κατάσταση αυτή δεν περιορίζεται στον σύλλογο μας αλλά διαπιστώνεται σε όλους τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που είχαν αντίστοιχες αποφάσεις. Δέχονται συντονισμένο και κεντρικά καθοδηγούμενο πόλεμο από άλλες παρατάξεις ώστε να μην προχωρήσουν στην επαναπροκήρυξη.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τα συνδικαλιστικά πραξικοπήματα της τελευταίας περιόδου δεν έχουν τελειωμό. Πολλές συνδικαλιστικές δυνάμεις επιχειρούν να φιμώσουν τη φωνή μας και να επιβάλλουν στον κλάδο αδιέξοδες λύσεις. Λύσεις που μας οδηγούν σιγά – σιγά στην ίδια την αξιολόγηση. Απεμπολούν κάθε αγωνιστική δυνατότητα που μπορεί να προκύψει από τα κάτω, αφού η ΔΟΕ κωφεύει στις φωνές μας.

Αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να φιμωθεί η φωνή του 95% συμμετοχής στην απεργία αποχή και του 87% συμμετοχής στην απεργία; Αναρωτιέται όμως κυρίως ποιοι και γιατί φοβούνται το δυνάμωμα αυτής της φωνής;

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη δηλώνουμε καθαρά ότι θεωρούμε ότι όφειλαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να προχωρήσουν στην επανακήρυξη της απεργίας αποχής και να πάρουν την πολιτική απόφαση να καλέσουν και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα. Από τη στιγμή που η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ αρνήθηκαν να σηκώσουν την αντιπαράθεση με το υπουργείο, θεωρούμε ότι τη σκυτάλη της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου οφείλουν να τη σηκώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία! Να συνεχίσουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Γι’ αυτό και προτείναμε, όπως και αντίστοιχα σχήματα σε άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν τα πρωτοβάθμια νέα απεργία αποχή και να συντονιστούν μεταξύ τους. Αυτή την απόφαση ψήφισε ομόφωνα και η ΓΣ του Αριστοτέλη. Οι προσπάθειες κωλυσιεργίας και παρακώλησης έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να ακυρώσουν κάθε δράση των πρωτοβάθμιων και να μείνουμε ως εκπαιδευτικοί απλώς οργισμένοι και απογοητευμένοι «για να βγάλουμε συμπεράσματα και να τα καταθέσουμε στις κάλπες». Αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για τη ζωή μας και το δημόσιο σχολείο για να παραμείνουμε απλώς διαμαρτυρόμενοι αλλά ηττημένοι. Όσοι μπλοκάρουν τις πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων σωματείων οφείλουν να μας πουν καθαρά και ξάστερα πώς προτείνουν να συνεχιστεί ο αγώνας από τη στιγμή που οι ομοσπονδίες αρνούνται να τον συνεχίσουν.

Τέλος οι δυο δυνάμεις ζήτησαν να γίνει ΔΣ για να συζητηθεί το θέμα του εξώδικου (!!!) θέτοντας σε αμφισβήτηση την κατάθεσή του και φυσικά καθυστερώντας τη! Μάλιστα, η ΔΑΚΕ αρνήθηκε να συμμετέχει δια ζώσης θέτοντας ζήτημα προστασίας από την πανδημία! Με αυτές και με άλλες δικαιολογίες προσπαθούν να ακυρώσουν την απόφαση του κυρίαρχου οργάνου του σωματείου, της Γενικής δηλαδή Συνέλευσης.

Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες να είναι παρόντες και παρούσες στο ΔΣ όποτε αυτό γίνει για να δηλώσουν αποφασιστικά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου