Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Αλληλεγγύη στους υγειονομικούς και όχι συναίνεση με την κυβερνητική πολιτική (ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με τη διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ για αγορά υγειονομικού υλικού)

1/4/2020
Σημείωση: Να μιλήσουμε καθαρά. Τα χρήματα αυτά ΔΕΝ πρέπει να δοθούν να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση. Έχει μεγάλη ευθύνη η ΔΟΕ να το ξεκαθαρίσει. Γιατί οι εκπαιδευτικοί θέλουμε να συμβάλλουμε για να έχουν μέτρα προστασίας, στον αγώνα που δίνουν οι μάχιμοι υγειονομικοί και όχι στα δώρα που κάνει η κυβέρνηση στους μεγαλοκλινικάρχες τηςνυγείας! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομιμοποίησε τον μαυραγοριτισμό! 

Να θυμίσουμε τι έχει δωρίσει ξεδιάντροπα με τις ΠΝΠ στους ιδιώτες εν μέσω πανδημίας: 

α) αύξησε την αποζημίωση στους κλινικάρχες για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ από 800 σε 1.600 ευρώ 

β) Έδωσε 30.200.00 ευρώ για να μοιραστούν εκτάκτως σε ιδιωτικές κλινικές ως «έκτακτη επιχορήγηση» από τον ΕΟΠΠΥΥ 
γ) Πρόσφερε 11.000.000 ευρώ στους καναλάρχες για τη διαφημιστική καμπάνια «μένουμε σπίτι» 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ! 

Ακολουθεί η δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Δημήτρη Πολυχρονιάδη (6974750410) και Χρήστο Παναγιώτου, αναπληρωτή εκπ/κού (6975308409)
 
«Σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε να συμβάλει προσφέροντας το ποσό των 100.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από τις συνδρομές των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς την Ομοσπονδία, για την αγορά υγειονομικού υλικού» (ΔΟΕ, 31/2/20). Από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε και στηρίξαμε την πρόταση (και απόφαση πλέον) για τη διάθεση του ποσού για αγορά υγειονομικού υλικού, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και του αγώνα που γίνεται για να σταθεί όρθια από τους εργαζομένους. Τη στηρίξαμε και παρεμβήκαμε στη διαμόρφωση της ανακοίνωσης στην κατεύθυνση της ανάδειξης και καταγγελίας από τη μία των ευθυνών της κυβέρνησης και από την άλλη της στήριξης και της απαίτησης όλων (και των εκπαιδευτικών μέσω της Ομοσπονδίας τους) να καλυφθούν τα αιτήματα των υγειονομικών και στην ουσία να γίνουν αιτήματα όλης της κοινωνίας για τη διάσωση της Δημόσιας υγείας. Σε αυτόν τον προσανατολισμό προτείναμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε αναγκαίο ότι η ΔΟΕ πρέπει να λάβει καθαρή πολιτική απόφαση ώστε το ποσό να καταβληθεί απευθείας στις 2 ομοσπονδίες (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και όχι σε κρατικούς ή κυβερνητικούς διαχειριστές και λογαριασμούς. 

Να δοθεί στις ομοσπονδίες της υγείας για το όπλο των ατομικών μέσων προστασίας ή προς όποια άλλη προτεραιότητα υποδείξουν και βάλουν οι ίδιοι που δίνουν τη μάχη και να αγωνιστούμε μαζί τους για να πάρουμε και τα άλλα όπλα που ζητάνε για να σωθεί ο λαός. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, να θωρακίσει το σύστημα Δημόσιας Υγείας και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόβοντας από τα δωράκια και τις ελαφρύνσεις στους επιχειρηματίες φίλους της. 

Πέρα από το συμβολικό της κίνησης αυτής για τη στήριξη των αιτημάτων, των προτάσεων και του σπουδαίου αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν όρθια τη Δημόσια Υγεία, είναι σημαντικό να τους ενισχύσουμε πρακτικά και υλικά με τα μέσα που οι ίδιοι ζητούν (βλ. π.χ. ανακοίνωση - καμπάνια ΟΕΝΓΕ "δώστε μας όπλα για να πολεμήσουμε") για να σωθεί ο λαός από αυτή τη δοκιμασία. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση τους αρνείται αυτά τα όπλα και συνεχίζει την πολιτική υπονόμευσης ΜΗ στήριξης της δημόσιας Υγείας και της προκλητικής ενίσχυσης της ιδιωτικής. 

Να σπάσει η συναίνεση (και της γραφειοκρατικής ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΔΟΕ) με την κυβέρνηση τη ΝΔ και το κράτος «εκτάκτου ανάγκης». Να μην δεχτούμε τις αντικοινωνικές και επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης ως μονόδρομο, να μη της δώσουμε το προνόμιο του μονοπωλίου του δημόσιου λόγου και των κινήσεων. Όσο ο λαός και οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους δείχνουν την αλληλεγγύη τους, άλλο τόσο πρέπει να αγωνιστούν ώστε να ανατραπούν οι νέο-φιλελεύθερες επιλογές του κράτους που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, και για αυτό δηλώνουμε ότι παλεύουμε για να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των αφεντικών! 

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι όπλο των εκπαιδευτικών 
και όλων των εργαζομένων για την επιβίωσή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου