Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Και που να ήταν και πρωταπριλιά! Για τη νέα εγκύκλιο με τίτλο «Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών»

9/4/2020

η παρακάτω πρόταση κατατέθηκε από την ΑΑΚ στο ΔΣ του Αριστοτέλη για να εκδοθεί ως απόφαση του σωματείου

Εμπαιγμός της κοινωνίας, εκπαιδευτικών και μαθητών, της λαϊκής οικογένειας από το υπουργείο παιδείας, την Κεραμέως και την κυβέρνηση! 


Ενώ χθες προϊστάμενοι/ες και διευθυντές/ντριες δήλωσαν το σύνολο του εκπαιδευτικού και μαθητικού πληθυσμού των σχολείων τους προκειμένου να σταλούν σε όλους και όλες τους φορητοί υπολογιστές, πάγιο αίτημά μας, το υπουργείο τώρα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και στέλνει οδηγία στα σχολεία σήμερα το πρωί να δηλωθούν ξανά οι ανάγκες των σχολείων με σημείωση: 

«διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)». 

Αφού έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου στα αγαπημένα τους κανάλια ότι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν υπολογιστές και λάπτοπ, αφού έκαναν τη φιγούρα τους ότι εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, η εκπαίδευση λειτουργεί όπως πριν, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της πανδημίας για να προωθήσουν αλλότρια σχέδια προώθησης του σχολείου της αγοράς με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ, τελικά την κρίσιμη ώρα αποδείχτηκε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός, ξεβράκωτος». 

Πάνε λοιπόν, οι υπολογιστές για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Και σα να μην έφτανε αυτό, συνεχίζουν ακόμα χειρότερα τον εμπαιγμό. Στο ερώτημα πώς θα καθοριστούν οι ανάγκες της σχολικής μονάδας το υπουργείο στέλνει προφορικές οδηγίες. Γιατί προφορικά; Για να μη δημοσιεύσουν τον απόλυτο εξευτελισμό και να ρίξουν το μπαλάκι της ευθύνης στους διευθυντές/ντριες και στις σχολικές μονάδες, τόσα μας ζήτησαν, τόσα δώσαμε. Τι ζητούν λοιπόν, με προφορική οδηγία, να καταγράψουν εντελώς «ελεύθερα» οι διευθυντές/ντριες: 

Κάθε νηπιαγωγείο δηλώνει ότι χρειάζεται έναν υπολογιστή 

Κάθε σχολική μονάδα που είχε πάρει με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ερμάρια των δέκα δηλώνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται κανέναν υπολογιστή 

Οι άλλες σχολικές μονάδες δηλώνουν κάθε 45-50 παιδιά ότι χρειάζονται έναν υπολογιστή 

Και γιατί δεν έμπαινε στο school το υπουργείο να κάνει την καταγραφή να τελειώνουμε και ζητά και μάλιστα με εντολές αυτού του χαρακτήρα την καταγραφή από τη σχολική μονάδα; 

Και συνεχίζει… 

«Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων. Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης. Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.» 

Σύγχρονος μαυραγοριτισμός; Ποια εταιρεία βρήκε την ευκαιρία πάλι να «πριμοδοτήσει» το Υπουργείο; Και τελικά από ποια κονδύλια θα πληρωθούν αυτά. Από τα χρήματα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, μέσω των σχολικών επιτροπών ή από κάποιο ΕΣΠΑ του υπουργείου; 

· Εμείς καλούμε ξανά τα σχολεία, σε συνέχεια της χτεσινής μας ανακοίνωσης, να στείλουν όλες τις ανάγκες τους με βάση τον αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών αυτή τη στιγμή στη σχολική μονάδα. Να δώσει τώρα σε όλες και όλους το βασικό εξοπλισμό χωρίς διαχωρισμούς ως βάση για την καθολική πρόσβαση στο αγαθό της ενημέρωσης της επικοινωνίας και της μορφωτικής και πολιτιστικής δημιουργίας. 

· Ξεκαθαρίζουμε ξανά στο Υπουργείο ότι δεν επιτρέπουμε η διάθεση αυτού του εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να θεωρηθεί και να ερμηνευθεί ως συναίνεση σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση και υποκατάσταση της σχολικής τάξης είτε την επιβολή παράδοσης ύλης και «κανονικής» διδασκαλίας από μακριά. Αυτό δε γίνεται και δε θα το επιτρέψουμε – θα βρει το εκπαιδευτικό κίνημα και όλη την κοινωνία απέναντι του. Δεν θα αποδεχτούμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια υπουργείου και ΟΟΣΑ. 

· Καλούμε τη ΔΟΕ να τοποθετηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. 

Τα παιχνίδια στην πλάτη της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών συνεχίζονται και με τις διακοπές του Πάσχα 

Ενώ λοιπόν, η υπουργός παιδείας από τη μια παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με υπολογιστές και χάντρες για τους ιθαγενείς, από την άλλη ετοιμάζει να περικόψει τις διακοπές του πάσχα με νομοθετικές ρυθμίσεις που αφήνει να διακινούν τα παπαγαλάκια της, ότι θα φέρει εντός των ημερών! 

Τελικά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Το δρόμο άνοιξαν οι σχολάρχες και το υπουργείο παιδείας ακολουθεί! 

Εμείς χωρίς πολλά λόγια, θέλουμε από αύριο να ευχηθούμε στην υπουργό παιδείας, δυνατά και καθαρά: Καλό Πάσχα, κ. Κεραμέως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου