Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Οι κούφιες εξαγγελίες θα μας βρουν απέναντι! Καμιά συζήτηση για το προσοντολόγιο! Κανένας/καμιά δεν περισσεύει! Δε θα γίνουμε άλογα κούρσας στο κυνήγι προσόντων και μορίων!

Καλούμε την Ομοσπονδία έστω και την τελευταία στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κανένας διάλογος για προσοντολόγιο, να δώσουμε την πρώτη αγωνιστική απάντηση στις εξαγγελίες του υπουργείου, να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι η προϋπηρεσία είναι αδιαπραγμάτευτη!


Τέρμα στον εμπαιγμό Υπουργείου και κυβέρνησης! 


ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ 
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ 
με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 5/10 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ στις 13.00

Για τρίτη χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανακοινώνει διορισμούς στην εκπαίδευση, αυτό όμως που βιώνει το δημόσιο σχολείο είναι τα χιλιάδες κενά, η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, οι περικοπές στις δαπάνες των σχολείων, η ένταση των ταξικών φραγμών, η ιδιωτικοποίηση όλο και μεγαλύτερων κομματιών της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Οι εξαγγελίες Γαβρόγλου για διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ σε βάθος τριετίας, μας εξοργίζει! Ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος στις «δεσμεύσεις» που παίζουν με τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών μας, που εμπαίζουν χιλιάδες συναδέλφους μας οι οποίοι κάθε χρόνο καλούνται να αναπληρώσουν τους εαυτούς τους από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. 

Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που κάθε χρόνο υποχρεώνονται σε δυσβάσταχτα οικονομικά έξοδα για να στήσουν από την αρχή τη ζωή τους, που αφήνουν πίσω οικογένεια, φίλους, συντρόφους, που δεν μπορούν να αρρωστήσουν, να γεννήσουν και να μεγαλώσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους, που εξαναγκάζονται σε παραίτηση, κουράστηκαν από το κακόγουστο αστείο των διορισμών που επανέρχεται από υπουργό σε υπουργό. Η προκλητική άρνηση του Υπουργού να παρουσιάσει πλάνο και συγκεκριμένα μέτρα που θα δεσμεύουν αυτή αλλά και κάθε επόμενη κυβέρνηση – όποια κι αν είναι αυτή, από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο – για την πραγματοποίηση τους (δείτε ανακοίνωση Παρεμβάσεων για συνάντηση με τον Υπουργό στις 25/9). Η άρνησή του να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο πρόσληψης αφήνοντας ωστόσο να διαφαίνεται η επιδίωξή του να περάσει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών/διορισμών με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ για προσοντολόγιο, επιβάλλουν την άμεση απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος! 

Ως Παρεμβάσεις καταθέσαμε πρόταση, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, προς το ΔΣ της ΔΟΕ για την πραγματοποίηση κινητοποίησης στις 28/9 στο Υπουργείο και τις κατά τόπους διευθύνσεις/περιφέρειες ως το πρώτο αγωνιστικό βήμα-απάντηση των εκπαιδευτικών, καθώς για μας το αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών θεωρούμε ότι αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου. Ήδη μια σειρά πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και ΕΛΜΕ έχουν πάρει απόφαση για κινητοποίηση στις 28/9. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουμε ζητήσει να καλύψει η ΔΟΕ την κινητοποίηση, ωστόσο οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ ΑΕΕΚΕ στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφεύγουν να τοποθετηθούν, παραπέμποντας την όποια απόφαση για αγωνιστικό σχεδιασμό στην Ολομέλεια προέδρων στα μέσα Οκτώβρη, όταν η κυβέρνηση θα έχει ανακοινώσει τον τρόπο πρόσληψης και διορισμού. 

Ταυτόχρονα απαιτήσαμε όλες οι δυνάμεις του ΔΣ να τοποθετηθούν με ξεκάθαρο τρόπο στην προσπάθεια του υπουργείου να καταστήσει συνένοχες τις ομοσπονδίες στο σχέδιο συστήματος πρόσληψης/διορισμού και να δεσμευτούν στην υπεράσπιση της προϋπηρεσίας. Η «δημιουργικά ασαφής» διατύπωση της απόφασης της 87ης ΓΣ του κλάδου «για αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού» χρειάζεται να ξεκαθαριστεί τώρα ότι δε θα γίνει διαπραγματευτικό χαρτί στο παζάρι των επιμέρους κριτηρίων που θα ανατρέψουν τους πίνακες, θα οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων, που κάθε φορά θα ανατρέπονται και/ή δε θα είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι το πτυχίο μας κατοχυρώνει δικαίωμα εργασίας! Κριτήρια που θα αποφασίζουν ποιος μπορεί και ποιος όχι να διεκδικήσει μια θέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο, ποιος θα οδηγηθεί μια για πάντα στην ανεργία! 

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι η προϋπηρεσία είναι τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας των αναπληρωτών και ως τέτοια ούτε παραγράφεται ούτε μπαίνει στο ζύγι της μοριοδότησης ή σε «ταβάνια»! Είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος που απονομιμοποίησε τον ΑΣΕΠ και την αξιολόγηση και υποχρέωσε σε προσλήψεις και χωρίς αυτόν. Για τις Παρεμβάσεις το πτυχίο και η προϋπηρεσία δεν παζαρεύονται, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία του τρόπου πρόσληψης. 

Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε την «Άνοιξη της εκπαίδευσης». Να γεμίσουμε τους δρόμους, να βγούμε επιθετικά διεκδικώντας ΤΩΡΑ το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των παιδιών της εργαζόμενης και άνεργης κοινωνικής πλειοψηφίας, που μαστίζεται από τις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και όλου του μαύρου μνημονιακού μπλοκ που οδήγησαν σε καταβύθιση τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά της! 

Καλούμε την Ομοσπονδία έστω και την τελευταία στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κανένας διάλογος για προσοντολόγιο, να δώσουμε την πρώτη αγωνιστική απάντηση στις εξαγγελίες του υπουργείου, να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι η προϋπηρεσία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δήλωση των εκπροσώπων 
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 
στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 
Άρτεμις Κλιάφα (6974750410) και 
Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια (6975308409) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου