Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Αριστοτέλη: Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί στην Α’ Αθήνας το αίσχος του μοιράσματος των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης σε πολλά παιδιά από λίγες ώρες

9/9/2018

Προκλητικό εμπαιγμό αποτελούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στην ειδική αγωγή! Φανταστείτε να μην ενδιαφερόντουσαν τι θα συνέβαινε! 


Στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 380 μαθητές/τριες Δημοτικού και 25 νηπιαγωγείου για τους/τις οποίες έχει εγκριθεί παράλληλη στήριξη. Οι προσλήψεις όμως, αναπληρωτών/τριών είναι 106 και 11 αντίστοιχα! Αυτό σημαίνει απλά ότι πάνω από 280 παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου δεν θα έχουν τον ειδικό εκπαιδευτικό

Συγκεκριμένα

Δημοτικά 

Εγκεκριμένες
Παράλληλη Δημοτικά
Προσλήψεις αναπληρωτών
Παράλληλη
Δημοτικά
Κενά μετά από την τοποθέτηση αναπληρωτών
380
106
274

Νηπιαγωγεία 

Εγκεκριμένες
Παράλληλη
Νηπ/γεία
Προσλήψεις
αναπληρωτών
Παράλληλη
Νηπιαγωγεία
Κενά
μετά
από την τοποθέτηση
αναπληρωτών
Κενά σε Ειδικά
Νηπιαγωγεία
και τμήματα ένταξης
Προσλήψεις
  σε Ειδικά
Νηπιαγωγεία
και τμήματα ένταξης
Κενά σε
Τμήματα ένταξης
25
11
14
37
33
4Τα κενά είναι εξαιρετικά μεγάλα γιατί οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν καλύπτουν τις αιτήσεις για παράλληλη στήριξη: 274 κενά στην παράλληλη στα Δημοτικά και 14 στα Νηπιαγωγεία 

Η Α’ διεύθυνση ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά να «μοιράσει» με λογιστικές αλχημείες τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης: 106 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 380 μαθητές δημοτικού και 11 σε 25 νήπια, δηλαδή 6,5 ώρες παράλληλη για κάθε παιδί, αποτιμώνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους! 

Συνεχίζεται στο αμείωτο, ο εμπαιγμός και η παρανομία του ΥΠΕΘ να μην προσλαμβάνει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης για τα παιδιά που έχουν έγκριση πλήρους παράλληλης και της Α’ διεύθυνσης να μοιράζει ένα εκπαιδευτικό σε 4 και 5 μαθητές/τριες, για λίγες ώρες σε κάθε παιδί! Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη σχολική χρονιά με αποτέλεσμα να συμβούν ακόμα και τραγελαφικές καταστάσεις γιατί υπήρχαν μαθητές που είχαν 3 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς στην παράλληλη. 

Σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους ενώ οι μαθητές στην πραγματικότητα δεν έχουν παράλληλη στήριξη. 

Η αντιεπιστημονική, έξω από τα όρια της λογικής, τακτική του υπουργείου και της Α’ Διεύθυνσης, έχει ως αποκλειστικό στόχο να υλοποιήσει τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060 μέσω των περικοπών θέσεων εργασίας, πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, και τις οικογένειες τους, οδηγώντας τους για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη, πληρώνοντας από την τσέπη τους για παροχές που όφειλε να προσφέρει δωρεάν το κράτος και εισάγοντας στη δημόσια εκπαίδευση την ανασφάλιστη εργασία. 

Απαιτούμε

Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί

Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά στην Α’ διεύθυνση ΤΩΡΑ! 

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της για όλες τις ανάγκες της. Διορισμός όλων των αναπληρωτών και όσων έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση στο δημόσιο σχολείο με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Καμία κατηγοριοποίηση, κατακερματισμό και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα! Ενιαία κριτήρια μεταθέσεων, διορισμών σε όλη την εκπαίδευση. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου