Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις: Για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 6/3, Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις της Συνέλευσης Αγώνα μέσα στο κατειλημμένο Υπουργείο για νέα κινητοποίηση στις 9/3


Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Αργύρη Παπαθανασίου και Δημήτρη Μαριόλη για τη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Μάρτη 

Το ΔΣ της ΔΟΕ συνεδρίασε την Τρίτη 6 Μάρτη, κάτω από το βάρος της δυναμικής που δημιούργησε η μαζική και μαχητική κινητοποίηση στις 2/3, η σθεναρή απάντηση στην κρατική καταστολή, η κατάληψη του υπουργείου και η Συνέλευση Αγώνα. 

Από την πλευρά μας προτείναμε τα παρακάτω

- Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραστεί στην συνάντηση που κάλεσε ο Υπουργός Παιδείας για την Τετάρτη 7/3. Δεν πρέπει να υποταχτεί στον παρελκυστικό σχεδιασμό του Υπουργείου που μόνο στόχο έχει την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την εκτόνωσης της δυναμικής του κινήματος. Η συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της επόμενης αγωνιστικής κινητοποίησης. 

- Άμεση αγωνιστική κλιμάκωση με 24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας. Επιμένουμε σε αυτή την επιλογή, υπερασπίζοντας την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα (2/3, υπ. Παιδείας), τις αποφάσεις που ήδη έχουν πάρει αρκετοί Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ, εκτιμώντας τη δυναμική του κινήματος και θεωρώντας ότι δεν πρέπει να δοθεί πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση για να λειτουργήσει παρελκυστικά. 

- Δηλώσαμε ότι μπροστά στην ανάγκη ανάπτυξης του κινήματος, στηρίζουμε και την πρόταση που κατατέθηκε για απεργία και κινητοποίηση στις 16 Μάρτη. 

Η πρότασή μας για απεργία στις 9 Μάρτη πήρε 3 ψήφους (Παρεμβάσεις και ΑΕΕΚΕ) και μειοψήφησε καθώς δεν στηρίχθηκε από τις άλλες δυνάμεις. 

Εκτιμούμε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας, να μη στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση, υποτιμά την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα, αγνοεί τις αποφάσεις των Συλλόγων ΠΕ και δεν υπηρετεί την αναγκαιότητα για άμεση αγωνιστική κλιμάκωση. Η πρόταση να μην συμμετέχει το ΔΣ της ΔΟΕ στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας την Τετάρτη 7/3 υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Επίσης, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τοποθετήσεων και διαπιστώθηκε αδιέξοδο, αποφασίστηκε ομόφωνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 16/3 με κήρυξη στάσεων εργασίας και πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων – συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας την ημέρα και ώρα της κινητοποίησης. 

- Καλούμε σε αγωνιστικό ξεσηκωμό διαρκείας. Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους, να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν τον αγώνα, να συγκροτήσουν επιτροπές αναπληρωτών/επιτροπές αγώνα σε κάθε Σύλλογο, να συντονίσουν τη δράση τους. 

-Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που μαζί δώσαμε τη μάχη απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας στις 2/3, να στηρίξουν στους Συλλόγους ΠΕ τις προτάσεις που καταθέτουμε για την κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Μάρτη. Κανένας Σύλλογος ΠΕ, καμία ΕΛΜΕ, κανένα εκπαιδευτικό σωματείο δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τους συναδέλφους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. 

-Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τη σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ - ΕΛΜΕ την Τετάρτη 7/3, 18.30, στα γραφεία της ΔΟΕ. 

Ο αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, διορισμό όλων των αναπληρωτών – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά διαρκείας. Να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου, να γενικευτεί, να αποκτήσει κοινωνικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί με όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας αλλά και με όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για την ανατροπή του εκπαιδευτικού μνημονίου, ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, για την ανατροπή όλων των επικείμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων (συγχωνεύσεις σχολείων, πληθωρικά τμήματα, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση). Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς του γονεϊκού κινήματος, εργατικά σωματεία, μπορούν και πρέπει να συσπειρωθούν τώρα, στον κοινό αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. 

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 
Η ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΤΗΣ 9ης ΜΑΡΤΗ 
13.30 στο Υπουργείο Παιδείας 
και σε όλες τις μεγάλες πόλεις

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου