Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η εκπαίδευση στο εκτελεστικό απόσπασμα (για τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας)


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δήλωση των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Θανάση Αγαπητού 6975308409, Γιάννη Νικολάρα 6974750410


Καταργούν οργανικές θέσεις, κλείνουν τα ολοήμερα, κάνουν τα ωράρια λάστιχο,

αυξάνουν τους μαθητές ανά τάξη

Αυτή είναι η ουσία της έγγραφης οδηγίας του Υπουργείου για τη λειτουργία των σχολείων που γίνεται ακόμα χειρότερη μετά τις διευκρινήσεις του Υφυπουργού Παιδείας στη ΔΟΕ!  Αποδεικνύεται πως ο στόχος είναι ένας και μοναδικός : πλασματική εκ των έσω κάλυψη των κενών σήμερα και δημιουργία νέας στρατιάς υπεράριθμων και εν δυνάμει διαθέσιμων προς απόλυση εκπαιδευτικών αύριο μέσω παγίωσης των εν λόγω εντολών.


Συγκεκριμένα:

           1) Αυξάνουν τον αριθμό μαθητών ανά τάξη κατά 10% για να εξαφανίσουν τα  κενά  μειώνοντας τα τμήματα. Χιλιάδες θέσεις εργασίας καταργούνται με ταυτόχρονη υποβάθμιση της διδακτικής πράξης.

           2) Καταργείται η αντιστοιχία δασκάλου/νηπιαγωγού προς ολοήμερο τμήμα. Στα ολοήμερα τμήματα όπως δήλωσε σήμερα κυνικά και απροκάλυπτα ο υφυπουργός, δεν χρειάζεται δάσκαλος, γι'αυτό στη θέση του θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων κυρίως από ΕΣΠΑ (ωρομίσθιοι με λίγες ώρες). Οι δάσκαλοι- νηπιαγωγοί των ολοημέρων θα τοποθετηθούν στο “κανονικό” πρόγραμμα για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Τα ολοήμερα τμήματα αν και όπου λειτουργήσουν, στην καλύτερη περίπτωση θα λειτουργούν με συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών του πρωινού κύκλου του σχολείου/νηπιαγωγείου και με ορισμό κάποιου εκπαιδευτικού υπεύθυνου ημέρας!! (όπως δήλωσε ο υφυπουργός), δηλαδή με ωράριο λάστιχο όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.  Και στη χειρότερη και μάλλον πιο συνηθισμένη, χωρίς καθόλου δασκάλους και νηπιαγωγούς. Η οδηγία αυτή σηματοδοτεί:

          α) Την απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων στα ολοήμερα και την παρεπόμενη δημιουργία χιλιάδων εκπαιδευτικών χωρίς οργανική θέση στο προσεχές μέλλον. Τώρα θα καταργήσουν ή θα περιορίσουν λειτουργικά τις οργανικές θέσεις του ολοημέρου και του χρόνου όλες αυτές οι  θέσεις θα μπούν στον προκρούστη  των περιορισμών και καταργήσεων που προβλέπουν τα μνημόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε τη συνεισφορά και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην “κινητικότητα” τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

β) Την και με τη βούλα χαρακτηρισμού του ολοήμερου ως παιδοφυλακτήριο όπου απλά κάποιοι εκπαιδευτικοί (άλλοι κάθε μέρα!) θα επιβλέπουν τους μαθητές.

4) Καταργούν και επίσημα την ενισχυτική διδασκαλία που θα πραγματοποιείται μόνο αν και όταν υπάρχουν κονδύλια σχετικά του ΕΣΠΑ.

 5) Δηλώνουν δια στόματος υφυπουργού πως δε θα γίνουν άλλες προσλήψεις αναπληρωτών πλην ελαχιστων στην Ειδική Αγωγή. Αυτό το γεγονός που ο υφυπουργός δήλωσε πως δεν αλλάζει, δημιουργεί και τα τραγικά αποτελέσματα των ελάχιστων αποσπάσεων. Πίσω απο τη σφαγή των αποσπάσεων πρέπει να καταλάβουμε πως κρύβονται οι μηδενικοί διορισμοί και οι μείωση κατά δέκα   χιλιάδων των αναπληρωτών.

 Γι' αυτό κυνικά δηλώνουν πως άλλες αποσπάσεις δε θα γίνουν αδιαφορώντας για τις διαλυμένες οικογένειες και τα οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών.


Περιφρονούν βαθιά κάθε εκπαιδευτικό, εργατικό, λαϊκό δικαίωμα και ανάγκη, υπηρετούν πιστά την πολιτική λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και χρόνου για χάρη των συμφερόντων της ΕΕ του ΔΝΤ των τραπεζιτών, του κεφαλαίου


Έχουν στήσει στο τοίχο και σημαδεύουν τις ζωές μας.

Δε θα τους αφήσουμε. Να πάρει ΤΩΡΑ αποφάσεις  το Δ.Σ. της ΔΟΕ και να καλέσει αιρετούς και συλλόγους να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σφαγή που ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα και στη ζωή μας. Να μλοκάρουν με αγωνιστικούς τρόπους τη λειτουργία των ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ, να κάνουμε σκόνη τα σχέδια τους, να μη σκύψουμε το κεφάλι.  

Όλοι όλες στις Γενικές Συνελεύσεις. Να γίνουν συνελεύσεις μάχης και να δείξουμε πως δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα και γρήγορα μαζί μας.

Παίρνουμε αποφάσεις συμπόρευσης με τους καθηγητές που με ποσοστό 90% αποφάσισαν απεργιακό αγώνα διαρκείας και  από τις 16 Σεπτέμβρη  βαζίζουμε μαζί για μεγάλο  αγώνα αξιοπρέπειας και ανατροπής, με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και Γενικές Συνελεύσεις κάθε βδομάδα.

1 σχόλιο:

  1. απεργία διαρκείας που όμως για να επιτύχει χρειάζεται οργάνωση (ταμείο απεργιακό κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή