Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ 29 ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε.

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων- Συσπειρώσεων  στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, Αγαπητός Θανάσης- Νικολάρας Γιάννης
 

Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, 

 
Η αντιλαϊκή- αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης –Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. βυθίζει την κοινωνία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η επίθεση στην εκπαίδευση το τελευταίο διάστημα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετά τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις μηδενικές προσλήψεις, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις αυθαίρετα εκατοντάδων εκπαιδευτικών στην Π.Ε, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της κατάργησης και αμφισβήτησης σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες σε ένα σκληρό αλλά ωραίο και ελπιδοφόρο αγώνα, για την υπεράσπιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.

Η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ είναι αναντίστοιχη και προβληματική στη σημερινή κατάσταση  που σύντομα περιγράψαμε.

Συγκεκριμένα:

Μετά την Ολομέλεια και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ η πλειοψηφία  του συμβουλίου αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης αυτής της βδομάδας, που περιλαμβάνει και τη σύγκλιση Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων την Πέμπτη το πρωί. Στη συνεδρίαση θεωρήθηκε δεδομένο ότι αμέσως μετά θα συγκληθεί Ολομέλεια των προέδρων για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Όμως στη συνέχεια διαπιστώσαμε πως στην απόφαση που δημοσιοποιήθηκε όχι μόνο δεν προβλέπεται Ολομέλεια άμεσα, τη βδομάδα αυτή, αλλά ούτε Διοικητικό Συμβούλιο έχει οριστεί.

Γνωρίζοντας, όπως φαίνεται, τη στάση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, 29 σύλλογοι όπως και την προηγούμενη βδομάδα, πήραν την πρωτοβουλία και σύμφωνα με το καταστατικό της ομοσπονδίας και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Ολομέλειας Προέδρων, προτείνουν στο Δ.Σ. να προχωρήσει σε ολομέλεια προέδρων το Σάββατο στις 21/9 και ταυτόχρονα δηλώνουν πως « σε περίπτωση που η ομοσπονδία δεν αποδεχτεί να οργανώσει την Ολομέλεια Προέδρων, τότε ενεργοποιούμε τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που ορίζει ότι το 1/6 των συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια και την καλούμε για 21/9 με θέμα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης».

Ζητάμε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει απέναντι στον κλάδο και στο κίνημα αυτές τις «ιστορικές» στιγμές, να απεγκλωβιστεί από τα πολιτικά και συνδικαλιστικά σχέδια των κυρίαρχων κύκλων και τηρώντας τις καταστατικές διατάξεις και τις δεσμευτικές  ρυθμίσεις του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ολομέλειας να ορίσει όπως οι 29 σύλλογοι προτείνουν την Ολομέλεια στις 21/9.

Καθυστερήσεις ή άλλες σκοπιμότητες θα βρουν απέναντι όχι μόνο εμάς, τα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν τις Παρεμβάσεις –Κινήσεις –Συσπειρώσεις, άλλα όλον τον κλάδο που είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και στον αγώνα. Περιθώρια δεν υπάρχουν για σκοπιμότητες και συνδικαλιστικούς τακτικισμούς.

Είστε υποχρεωμένοι να συγκαλέσετε στις 21/9 Ολομέλεια Προέδρων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου