Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι 

και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί

ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν 

και κάνουν πρώτοι την αρχή

 
Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Από τη Δευτέρα 16/9, οι συνάδελφοι μας της δευτεροβάθμιας, με απόφαση των ΓΣ τους, ξεκινάνε απεργιακό αγώνα διαρκείας, έναν αγώνα ζωής για το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών. Για να ανατραπεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, να μην περάσουν οι απολύσεις συναδέλφων και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Μαζί τους, ξεκινούν απεργιακό αγώνα διαρκείας, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, όλες οι Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών ταμείων και μια σειρά κλάδοι του δημοσίου.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, το ΔΣ της ΔΟΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, ΠΑΜΕ) επιχειρεί να κρατήσει τον κλάδο μας καθηλωμένο στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ίδια στιγμή που οι Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας προχωρούν στην πλασματική δημιουργία  υπεραρίθμων συναδέλφων μέσω της κατάργησης ουσιαστικά της λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου τόσο στα κλασικού τύπου όσο και στα ΕΑΕΠ σχολεία με στόχο τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Επόμενος στόχος των περικοπών στα πλαίσια της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τα τμήματα ένταξης! Όμως ακόμη και τώρα η απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ δεν αλλάζει!

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων, αφού διαπίστωσαν ότι η πρόταση για πενθήμερες μειοψηφεί και μπροστά στην ανάγκη απεργιακής απάντησης στην καταιγίδα που έρχεται, κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση για 48ωρη απεργία στις 16-17/9, συμπληρωματικά με την 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Ούτε αυτή την πρόταση δεν ψήφισαν οι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, ΠΑΜΕ, που επέμεναν έως το τέλος αποκλειστικά στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Αρκέστηκαν μόνο στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 16/9.

Την απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου και απαξίωσης  του έργου μας, θα τη δώσει ο μαχόμενος κόσμος της εκπαίδευσης.

·             Κάθε σχολείο να γίνει εστία αντίστασης με κοινή επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών και γονέων.
·             Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήρια μαζί με τους καθηγητές.
·             Όλοι-ες στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Συλλόγων και τη 48ωρη απεργία στις 18-19/9.
·             Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις ΓΣ της Πέμπτης στους Συλλόγους ΠΕ, να υπερψηφίσουμε την πρόταση για πενθήμερη απεργία την εβδομάδα 23/9 -29/9 την εβδομάδα που φτάνει η αντιπροσωπεία της Τρόικας στην Αθήνα

Καλούμε σε γενίκευση του απεργιακού αγώνα, σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών/αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, με  κοινό μέτωπο των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου