Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Για την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (30-8-2013): δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων

 …Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και δικαιολογίες για μια στάση ανοχής και αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική ή πολύ περισσότερο αυταπάτης ότι υπάρχει περίπτωση να διασωθεί οτιδήποτε και οποιοσδήποτε αν δεν προχωρήσουμε σε  σύγκρουση τώρα.
Ήδη, μια σειρά κλάδοι οργανώνονται. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις με προοπτική την απεργία διαρκείας από 16 Σεπτέμβρη. Μια σειρά από Ομοσπονδίες του δημοσίου, δηλώνουν τη δέσμευσή τους να ανοίξουν διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στους χώρους τους με σκοπό μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη) για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας. (δελτίο τύπου 15 Ομοσπονδιών –σύσκεψη 28/8 στην ΟΛΜΕ).
Εκτιμούμε ότι για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, εμφανίζεται πραγματική δυνατότητα να γίνει πράξη η πρόταση μας για  παλλαϊκό-πανεργατικο ξεσηκωμό, για πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με απεργία διαρκείας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ…


Σήμερα που είμαστε μπροστά στην τραγική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, μπροστά στη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, των όποιων κοινωνικών δομών, παιδείας υγείας ασφάλισης έχουν απομείνει, μπροστά στο ξεπούλημα των πάντων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Σήμερα που η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται στο βωμό του χρέους, που η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση, το νερό, η ενέργεια γίνονται θυσία, χαρίζονται, για να γίνουν πεδίο της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αντιμετωπίζουμε ένα νέο αρμαγεδδώνα,  περικυκλωμένοι από ένα ασφυκτικό αυταρχικό πλαίσιο κατάργησης υπηρεσιών, διαθεσιμότητας-κινητικότητας-απόλυσης που στοχεύει στην κατάργηση και της τελευταίας «νησίδας» μόνιμης και σταθερής εργασίας. Σήμερα, που ανατρέπονται κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, που ξεθεμελιώνεται ότι είχε κερδηθεί με μεγάλους αγώνες.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και δικαιολογίες για μια στάση ανοχής και αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική ή πολύ περισσότερο αυταπάτης ότι υπάρχει περίπτωση να διασωθεί οτιδήποτε και οποιοσδήποτε αν δεν προχωρήσουμε σε  σύγκρουση τώρα.
Ήδη, μια σειρά κλάδοι οργανώνονται. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις με προοπτική την απεργία διαρκείας από 16 Σεπτέμβρη. Μια σειρά από Ομοσπονδίες του δημοσίου, δηλώνουν τη δέσμευσή τους να ανοίξουν διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στους χώρους τους με σκοπό μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη) για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας. (δελτίο τύπου 15 Ομοσπονδιών –σύσκεψη 28/8 στην ΟΛΜΕ).
Εκτιμούμε ότι για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, εμφανίζεται πραγματική δυνατότητα να γίνει πράξη η πρόταση μας για  παλλαϊκό-πανεργατικο ξεσηκωμό, για πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με απεργία διαρκείας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Στο πλαίσιο αυτό:
Καταθέσαμε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ την πρότασή μας για απεργία διαρκείας από 16/9 όπως προτείνεται από το χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απόφαση Συνεδρίου ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας), στη λογική της σύγκρουσης με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης– ΕΕ–ΔΝΤ και της ανάγκης το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα να ξεπεράσει την λογική των απεργιών –αγώνων διαμαρτυρίας και να μπει σε τροχιά αγώνων ανατροπής.
Στην προσπάθεια να συμβάλλουμε να υιοθετήσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ μια πρόταση που να προωθεί τους αγώνες διαρκείας που φαίνεται να αποφασίζονται από διάφορους χώρους και να τους συνενώνει στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, καταθέσαμε  συγκεκριμένη πρόταση, ώστε η απεργία 18-19/9 να μην είναι «μια ακόμη απεργία» αλλά το πρώτο βήμα του γενικού «μπλακ άουτ» που θα φέρει τη νίκη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή: Συγκεκριμένα η απεργία να ξεκινά στις 16/9 και να υπάρχει σαφής αναφορά και δέσμευση ότι προτείνεται να συζητηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των χώρων η απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση με νέα 5θημερη απεργία από τις 23/9, ώστε η 16η Σεπτέμβριου να είναι η έναρξη ενός παρατεταμένου συγκρουσιακού απεργιακού αγώνα διάρκειας.
Τελικά η πρόταση διαμορφώθηκε ως εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών  κινητοποιήσεων (16– 20 Σεπτέμβρη) που περιλαμβάνει και 48ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο στις 18-19/9 με κάλεσμα σε όλα τα σωματεία – ομοσπονδίες στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και σε όλους τους κοινωνικούς φορείς να διευρύνουν τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να προτείνουν για την παραπέρα πορεία και συνέχεια του απεργιακού αγώνα διαρκείας, να γίνει σύσκεψη των Ομοσπονδιών με την ΕΕ στις 19/9 και νέο Γενικό Συμβούλιο για απόφαση κλιμάκωσης στις 21/9 .
Με αυτό το δεδομένο, δηλώσαμε και στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ότι υπερψηφίζουμε με ανοχή την πρόταση αυτή, εφόσον θα δεσμεύεται σε προοπτική άμεσης συνέχισης και κλιμάκωσης από 23/9. Όμως, παρά τη φραστική δέσμευση που υπήρξε εκείνη την ώρα όσον αφορά την  συγκεκριμενοποίηση της προοπτικής κλιμάκωσης, αυτή δεν αποτυπώνεται με σαφήνεια στην τελική απόφαση.
Θεωρούμε, παρ’ όλα αυτά ότι η απόφαση του Γ.Σ. ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της βάσης των εργαζομένων.
Όμως, μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο αν διευρυνθεί, για να οργανωθεί απεργιακό μέτωπο τον Σεπτέμβρη, με κλιμάκωση και απεργίες διαρκείας παντού. Με καταλήψεις υπηρεσιών και χώρων δουλειάς. Με δουλειά και συσπείρωση των κλάδων εκείνων που μπορούν να αποτελέσουν ατμομηχανή. Με το «χτίσιμο» τώρα μιας συντονισμένης απεργιακής κινητοποίησης με πραγματικό κόστος για την κυβέρνηση που θα ανοίξει το κρίσιμο ρήγμα για την ανατροπή.
Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην ανακοπεί άλλη μια φορά η προοπτική του συντονισμού και της άμεσης κλιμάκωσης με απεργία διαρκείας σε όλο το δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Γι αυτό, καλούμε, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλες τις Ομοσπονδίες να καλέσουν ΑΜΕΣΑ Γενικές Συνελεύσεις.
Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι:
Τη διεύρυνση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, με ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ απεργία 16-19 Σεπτέμβρη.
Την κλιμάκωση με νέα πενθήμερη στη βδομάδα 23- 27.
Με προσδιορισμό νέων γενικών συνελεύσεων για συνέχιση.
Να συγκροτήσουν παντού απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα.
Οι γενικές συνελεύσεις, οι απεργιακές επιτροπές, τα συντονιστικά των σωματείων και των κλάδων, να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση και τον έλεγχο του αγώνα. 
Απευθύνουμε την ίδια πρόταση στις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ιδιωτικού  τομέα, τις επαγγελματικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, τους Φοιτητικούς συλλόγους και τις τοπικές-κοινωνικές συλλογικότητες.
Είναι η ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Είναι η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
της κυβέρνησης και της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Δεν πουλάμε το δημόσιο πλούτο, τις δημόσιες επιχειρήσεις τα δάση, το νερό, την ενέργεια. 
Δε χρωστάμε, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε φόρους και χαράτσια.
Δουλειά για όλους-ενάντια στην ανεργία όχι στα κλεισίματα και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να πληρωνόμαστε για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας. Υπεράσπιση προάσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
Δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, υπεράσπιση των κοινωνικών  πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων που συρρικνώνονται διαρκώς, και καταπατούνται προκλητικά
Όχι στην εμπορευματοποίηση παιδείας, υγείας, πρόνοιας.
Για τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων –εφαρμοστικών νόμων. Για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!
Οι εκπρόσωποι των Αγων. Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

Αδαμόπουλος Νίκος  -  Μελαμπιανάκη Ζέττα  -  Σμήλιος Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου