Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Tα ψέματα των ΗΠΑ και της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ για τα χημικά όπλα

                                                                                      από την Αντιπολεμική διεθνιστική Κίνηση
...Υπάρχουν όμως πάντα οι ίδιες συμπτώσεις: λέγονται πάντα τα ίδια ψέματα για να ανατραπούν με τη βία αυταρχικά καθεστώτα που συνεργάζονταν για σειρά ετών με τη Δύση, παραχωρώντας τη θέση τους σε πολιτικές μαριονέτες έτοιμες να υπογράψουν χρυσοφόρα συμβόλαια με τους επιχειρηματίες των χωρών εισβολής, ανατρέποντας συμφωνίες που είχαν υπογραφεί με τους ανταγωνιστές Ρωσία-Κίνα...
   Το σενάριο των χημικών όπλων επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο στην περίπτωση της Συρίας και μάλιστα με την ίδια μεθόδευση από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία.
Θυμόμαστε όλοι την προπαγάνδα των γερακιών της κυβέρνησης Μπους και της αντίστοιχης του Μπλερ σχετικά με την αναγκαιότητα εξουδετέρωσης των όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσείν. Όπλα που αφενός δε βρέθηκαν ποτέ, ενώ η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι πρόκειται για κατασκευή των μυστικών υπηρεσιών, με την ευθύνη τελικά να πέφτει στις πλάτες των γραφειοκρατών της CIA!
Αφού η CIA και η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ έπαιξαν την κολοκυθιά για την ανάληψη της ευθύνης παραπλάνησης του αμερικανικού λαού και της παγκόσμιας κοινότητας, ήρθε  ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης δημοκρατικός Ομπάμα να αποδείξει ότι η αστική πολιτική της υπερδύναμης έχει συνέπεια και συνέχεια, επαναλαμβάνοντας της επιχείρηση χειραγώγησης και δικαιολόγησης της νέας βάρβαρης ιμπεριαλιστικής εκστρατείας ενάντια στο Λιβυκό καθεστώς του Καντάφι, προβάλλοντας ξανά τους κινδύνους από το χημικό του οπλοστάσιο.
Υπάρχουν όμως πάντα οι ίδιες συμπτώσεις: λέγονται πάντα τα ίδια ψέματα για να ανατραπούν με τη βία αυταρχικά καθεστώτα που συνεργάζονταν για σειρά ετών με τη Δύση, παραχωρώντας τη θέση τους σε πολιτικές μαριονέτες έτοιμες να υπογράψουν χρυσοφόρα συμβόλαια με τους επιχειρηματίες των χωρών εισβολής, ανατρέποντας συμφωνίες που είχαν υπογραφεί με τους ανταγωνιστές Ρωσία-Κίνα.   
Το σενάριο των χημικών όπλων επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο στην περίπτωση της Συρίας και μάλιστα με την ίδια μεθόδευση από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Όπως στην περίπτωση της Λιβύης, η Συμμαχία των Προθύμων Ιμπεριαλιστών επιτέθηκε στα στρατεύματα του Καντάφι λίγο πριν συντρίψει τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, έτσι και τώρα, η προβαλλόμενη χρήση του χημικού του οπλοστασίου γίνεται η αφορμή της εκδήλωσης της νέας ιμπεριλαιστικής επίθεσης, ακρίβως την ώρα που οι δυνάμεις του Άσαντ βρίσκονται κοντά στην εξολόθρευση των αντίπαλων δυνάμεων.
Τη μεθόδευση είχε αποκαλύψει ήδη από τις 29 Ιανουαρίου, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» όταν είχε φιλοξενήσει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, μαζί με φωτογραφία ντοκουμέντο, όπου Μαλαισιανός χάκερ, είχε υποκλέψει μέσω απροστάτευτου εξυπηρετητή (server) βρετανικής εταιρίας, την ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα σε δυο ανώτατα στελέχη της. Στην αλληλογραφία των στελεχών της Britam Defence, αποκαλυπτόταν, ότι η εταιρία είχε δεχθεί δελεαστική προσφορά για να παραδώσει στην πόλη Χομς της Συρίας χημικά όπλα, σοβιετικής παραγωγής από το οπλοστάσιο της Λιβύης, καθώς παρόμοια εκτιμούσαν ότι διέθεταν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις. Στόχος, να τα εκτοξεύσουν οι αντικαθεστωτικοί, να το χρεωθεί ο «τύραννος» Άσαντ και να δοθεί το πρόσχημα της επέμβασης!
Υπενθυμίζεται, ότι μόλις ένα μήνα νωρίτερα, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι η χρήση χημικών στη Συρία αποτελεί «κόκκινη γραμμή», ενώ η αμερικανική πλευρά φερόταν στο δημοσίευμα να έχει γνώση του σχεδίου και μάλιστα να το έχει εγκρίνει! Τη χρηματοδότηση της επιχείρησης θα την αναλάμβανε το Κατάρ!
Το γεγονός ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και εξαιρετικά σύνθετο αποκαλύπτεται και μέσα από τη διγλωσσία  δυο κορυφαίων στελεχών της DIA. Ο διευθυντής της DIA της στρατιωτικής υπηρεσίας του Πενταγώνου παραδέχτηκε ενώπιον του Κονγκρέσου ότι δεν πιστεύει πως το καθεστώς Άσαντ μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Ο Director of the Defense Intelligence Agency Μάικλ Φλίν, υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι το καθεστώς Άσαντ έχει τη δυνατότητα χρήσης χημικών όπλων. Την ίδια ημέρα πάλι στο Κογκρέσο όμως ο Director of National Intelligence υποστήριξε ότι ο Άσαντ και οι δυνάμεις του έχουν την δυνατότητα για την παραγωγή χημικών όπλων.
Η καχυποψία όλων είναι δικαιολογημένη και για αυτό οι αμερικανοί αναγκάζονται να δημοσιεύσουν απόρρητα στοιχεία ώστε να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους. Μια εβδομάδα επομένως μετά το φρικιαστικό έγκλημα στη Δαμασκό, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα παρουσιάζονταν εξαιρετικά συγκρατημένες, ξαφνικά εκφράζουν τη βεβαιότητα τους, καθώς βρισκόμαστε στο παρά πέντε εκδήλωσης της επίθεσης.
Το νέο παραμύθι που πλασάρουν έχει «δράκο» αλλά έχει και «χαζό» που μιλά πανικόβλητος στο τηλέφωνο, ενώ είναι γνωστό ότι όλα παρακολουθούνται και καταγράφονται από πλήθος πρακτόρων των δυτικών δυνάμεων! Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι η κυβέρνηση Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την παρακολούθηση ενός τηλεφωνήματος που έκανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας της Συρίας, ζητώντας εξηγήσεις από το στρατό που έκανε την επίθεση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Foreign Policy”, λίγες ώρες μετά την επίθεση, την περασμένη Τετάρτη, στέλεχος του υπουργείου Άμυνας τηλεφώνησε αμέσως στον αρχηγό του στρατού, ζητώντας, πανικοβλημένος, εξηγήσεις για όσα συνέβησαν. Το τηλεφώνημα παρακολούθησαν Αμερικανοί κατάσκοποι και πλέον οι ΗΠΑ είναι σίγουρες ότι ο Άσαντ ευθύνεται για αυτήν την επίθεση.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΘΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ
Είναι κάτι που το ζήσαμε τη δεκαετία του 90΄ στους «ανθρωπιστικούς βομβαρισμούς» του Κοσσόβου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διαρροές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δυτικών στρατευμάτων μιλούν για  μια επίθεση που θα έχει τα χαρακτηριστικά βομβαρδισμών και πυραυλικών επιθέσεων, παρόμοιων με αυτών που είχε και ο «ανθρωπιστικός πόλεμος» στο Κοσσυφοπέδιο.
Όπως όμως τότε, έτσι και τώρα η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται πλήρως με τους ιμπεριαλιστές, προσφέρει πλήθος διευκολύνσεων, διεκδικώντας σημαντικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη για την άρχουσα τάξη.
Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να εξεγερθεί και να συνδυάσει την πάλη του για την ανατροπή της αντεργατικής λαίλαπας με το μπλοκάρισμα της πολεμικής εμπλοκής-συνδρομής που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.  
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου